27 Ocak 2010 Çarşamba

Rodos'tan Karşıyaka'ya

Aslında birkaç yıl oldu bu kitap yazılalı. Ama öncesinde çok ciddi bir çalışma dönemi oldu. Biliyorum çünkü yazarı Yücel Amca babamın kuzeni. Yıllardır kafasında var olan bu projenin bizim için çok büyük bir anlamı var, zira kitabın içinde anlatılan hikaye bir nevi bizim ailemizin hikayesi diyebiliriz.

Yücel Amca Karşıyaka'lı, hem de çok sağlam Karşıyakalı. Karşıyaka Lisesi mezunu bir edebiyat öğretmeni. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra mezunu olduğu Karşıyaka Lisesi'ne edebiyat öğretmeni olarak geri dönmüş ve buradan emekli olmuş bir eğitimci. Emekli olduktan sonra Karşıyaka Spor Kulübü'nde çeşitli dönemlerde altyapı koordinatörlüğü ve genel kaptanlık yapmış bir Karşıyaka sevdalısı.

Kitabı eşi Zühal İzmirli ile birlikte yazdılar. Zühal Teyze'de eğitimci ve en az Yücel Amca kadar sevdalı bu semte.

"Rodos'tan Karşıyaka'ya" Rodos'ta başlayan bir aşk hikayesini, eski Karşıyaka'yı mekan edinerek anlatıyor. Eski Karşıyaka'yı, Karşıyaka'nın dillere destan güzelliğini, bu güzelliği daha da güzel kılan insanları o kadar güzel anlatıyor ki o günleri yaşayanların ne kadar şanslı olduğunu düşünerek minik bir tebessüm beliriyor yüzünüzde. Çok şaşıracağınız detaylar da var kitabın içinde, ben söylemeyeyim, siz kitabı edindiğiniz zaman okuyun. Okuyun ki, bu semti sevmek için bir sebebiniz daha olsun...

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN