2 Şubat 2010 Salı

En Leziz Kupa: ADANA

Basketbolda Türkiye Kupası maçlarının oynanacağı şehri nihayet belirledi federasyon ve maçların Adana'da oynanmasına karar verdi. Eşleşmeler henüz belli değil, güzide federasyonumuzun neden bu kadar saçma sapan bir yol izlediğini bilmiyorum ama geçen yılda benzer bir durum olmuştu. Neyse mevzu federasyon değil, Karşıyaka.

19-21 Şubat 2010 tarihlerinde oynanacak maçlar. Rakiplerimiz ise F.Bahçe Ülker - Banvit - Efes Pilsen - Beşiktaş Cola Turka - Mersin BŞB - Türk Telekom - Bornova Belediyesi. İlk gün çeyrek final maçları, ikinci gün yarı final maçları ve son gün de final maçı oynanacak. Büyük bir fizik güç gerektiriyor kupa, zira statü gereği finale çıkan takımlar arka arkaya 3 maç yapmış oluyor.

Geçen yılın süprizi hiç kuşkusuz Erdemir'di. Finale kadar yükselmişti Erdemir ve final maçında Efes Pilsen'e yenilmişlerdi. O sırada ligde kalma mücadelesi veren Erdemir, Ahmet Çakı'yla müthiş bir çıkış yakalamış ve kümede kalmayı başarmıştı. Şimdi bunu neden yazdım? Şöyle ki, kupada seri başı uygulaması olmadığından özellikle çeyrek finalde biraz şanslı olursak benzer bir başarıyı yakalamamamız için bir sebep yok. Doping skandalı dolayısıyla Galatasaray Cafe Crown kupadan ihraç edildi ve yerine Mersin BŞB. katılıyor. Mersin takımı ligin uzak ara en formsuz ekibi an itibariyle ve paraşütsüz bir şekilde düşüşteler. Yani kupayı düşünecek yada maça motive olacak durumda değiller. Tek avantajları Adana'ya yakın olmaları. İlk turda eşleşirsek tur atlamamızın zor olmayacağını düşünüyorum. Bornova'ya ligde yenilmiştik ancak benzer hataları ikinci kez yapmazsak kolay şekilde yarı finali görebiliriz. Bu iki eşleşmenin bize gelmesi çok büyük şans olacaktır. Hadi birazda Banvit diyeyim. İlk gün maçını ne kadar düşük fizik gücüyle oynayabilirsek o kadar avantajlı oluruz.

Uzatmayalım daha fazla, geçen yıl İzmir'de çok güzel bir turnuva olmuştu ve Halkapınar'da maçları yerinde takip etme şansını yakalamıştık. Tek eksik Karşıyaka'ydı. Federasyonumuzun böyle anlamsız bir uygulaması var maalesef, evsahibi avantajı olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Yapılacak en doğru uygulamanın, evsahibi şehri sezon başında açıklamak olduğunu ve turnuvanın 3 gün değil, 5-6 günlük bir zaman diliminde oynatılması gerektiğini vurgulayıp KARŞIYAKAMIZA bol şanslar ve başarılar dileyerek bitirelim yazımızı.

1 yorum / sen de yaz !:

MiTo1940 4 Şubat 2010 00:03  

Bir basketbol maçında sahaya pet şişe yağdıran taraftar kitlesini ADANA'dan başka bir yerde bulmak İmkansıza hitap etmektir... Görelim neler olacak :)

ÜST TARAFA DÖN