9 Mart 2010 Salı

Balkon Tribün Ve Kaçak Seyirciler

Dilimizde tüy bitti bunu demekten ama İzmir'de sporu idare eden yöneticilere ve yöneticilerimize bir türlü derdimizi anlatamadık. Hatırlarsınız bazı maçlarımızda Alsancak Stadının balkon tribünleri açılmadığı için taraftarlarımız maça girememişlerdi. Stat görevlileri ve polisler ; " KSK yönetimin talebi olmadı " . Diğer yandan yöneticilerimiz ; " Polisler balkon tribüne girişe izin vermiyor. " diye topu emniyete atıyordu. Bu durumda sinirleri atan bazı taraftarlarımız malesef turnikelerde tartışmaya başlıyor ve stada Karşıyakasını izlemeye geldiğinde tatsız tartışmalara giriyorlardı. Hiçbir şehirde tribünün bir bölümünde - bu bölüm Alsancak stadında balkon tribünün en köşesi ve tel örgü ile diğer bölümden izole halde - rakip taraftar var diye komple o tribüne seyirci alımı yasaklansın. Aynı uygulama İstanbul'da bir tribünde yapılabiliyor mu ? Şükrü Saraçoğlı , Ali Samiyen , İnönü ya da Ankara 19 Mayıs , Bursa Atatürk , Antalya Atatürk ve daha bir sürü örnek verebiliriz !!! Her şehirdeki statlarda tel örgü ile deplasman tribünü çevriliyor ve üstüne tampon bölge oluşturulup ev sahibi seyirciler tribünün kalan kısmına alınıyor. Neden bu uygulama İzmir'e gelince tüm tribüne seyirci almama olarak uygulanıyor ? Yapılan mantıklı bir uygulama ise ; sadece birkaç örnek verdiğimiz diğer stadyumlarda uygulama neden farklı ?

İzmir sporunu yöneten idarecilere , yönetimimize ve İzmir basınına çağrımızdır. Her fırsatta ; futbol daha fazla seyirci ile güzel deniliyorsa , stada gelen taraftarın maç izleme hakkı elinden alınmasın ve emniyet güçleriyle gereksiz yere karşı karşıya getirilmesinler.

Bir başka konu ise ; stada biletsiz girenler ve böylece kulübümüzün bu zor günlerinde zarara uğratılması . Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda HaberTürk gazetesinin Ege eki bu konuda haber yapmıştı ve turnikelerden biletsiz seyirci girişine göz yumulduğunu belgelemişti. Tribün giriş kapılarında bulunan özel güvenlik ve emniyet mensuplarının bu konuda daha hassas olmalarını diliyoruz. Birçok kez turnikelerden bir biletle 3-4 kişinin girişine izin verildiğini hem maça giren taraftarlar şahit oluyor hem de HaberTürk gazetesi Egeli ekinde çıkan haberde birçok okuyucu şahit oldu. Bu konuda yetkilileri ve yönetimimizi daha sıkı denetime davet ediyoruz ve kapılarda kaçak girişe göz yuman görevliler hakkında da idari işlem yapılmasını Karşıyakalı taraftarlar olarak bekliyoruz.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN