16 Mart 2010 Salı

Buna Hakkınız Yok

Karşıyaka forması kutsaldır ve bu formayı giyme şerefine erişen her sporcu bu formanın hakkını vermek zorundadır. Kaybetmek rekabetin doğasında olan bir sonuç ve kabul edilebilinir. Ancak mücadele etmeden kaybetmek akıllara işin içinde kasıt olup olmadığı sorusunu getirir. Ve bu soru maalesef son Kartalspor mağlubiyetinden sonra akıllara daha çok gelmeye başladı. Maddi anlamda yaşanan sorunlara sahadaki futbolcular adeta mücedele etmeden tepki göstermeye başladı. Bir Karşıyakalı olarak futbolcuların takındıkları bu tavrı kınıyorum.

Bu takımda maddi sorun yaşanabilir, primler yatmamış yada ödemeler gecikmiş olabilir ancak birazcık mantıklı olmakta fayda var. Bu takımın adeta elinin tersiyle ittirdiği Süper Lig'e çıktığımızda zannediliyor mu ki içeride alacağı kalan bir futbolcu olacak? TSL'de oynamakla Bank Asya'da oynamak arasındaki farkı idrak edemeyen birisi ancak bu şekilde düşünür. Ayıptır, yazıktır, utanç vericidir...

Sezon başında rakibimiz olarak dahi görmediğimiz, ilk maçta güle oynaya yendiğimiz Bucaspor gümbür gümbür TSL'ye doğru giderken acaba herhangi bir maddi sorun yaşamadan güllük gülistanlık bir ortamda mı? Hiç mi bir futbolcunun alacağı yok takımdan yada geciken ödeme yok? Bizden en büyük farkları TSL'ye çıktıklarında elde edeceklerinin farkında olmaları. Biliyorlar ki, bir mucizeye imza atıp TSL'ye çıktıklarında gelirler kat be kat artacak ve tek kuruş paraları dahi kalmayacak içeride. Ayrıca oyuncuların piyasaları genişleyecek ve daha yüksek ücretlere imza atma şansı yakalayacaklar. Normal şartlar altında 10 maç yapsak 9'unu rahat rahat kazanacağımız rakibimiz en yakın takipçisinin 7 puan önünde 2.sıradayken, Karşıyaka forması altında yokları oynayanlar birazcık olsun bu ibret tablosundan ders çıkardılar mı merak ediyorum.

Bütün suç tabi ki sadece futbolculara ait değil. Bütün bu olan biteni tiyatroda temsil izler gibi izleyen sayın başkan ve yönetimimiz bütün memlekete "bir takım süper lige nasıl çıkarılmaz"ın en güzel örneğini sergilemeye devam ediyorlar. Sezon içinde 2 teknik direktör gönderip, bütün planları alt üst edenler takımın bu halde olmasının en büyük sorumlusudur ve bu sorumluluğu üstlenip mayıs ayında bu görevlerini bırakmalıdırlar.

10.000 seyirci önünde alınan Kartalspor mağlubiyetinin hiç bir mantıklı açıklaması yoktur. Stadyumdaki 10.000 kişiyi, orada olamayan 10.000'lerce Karşıyaka sevdalısını bu denli üzmeye, bu denli hayal kırıklığına uğratmaya kimsenin hakkı yoktur. Kişiler Karşıyaka'dan büyük olmadıklarının farkına bir an önce varmalı ve üstlendikleri görevleri gerek saha içinde gerekse saha dışında layıkıyla yerine getirmelidirler.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN