2 Mart 2010 Salı

Neden 2012 !!!

Şimdi 2012 dünyada önemli bir tarih. Güya dünyamız 2012 yılında büyük felaketlere sahne olacak ve insanoğlunun ve gezegenimizin sonu gelecek. Yüzyıllardır hiçbir bilimsel dayanağı olmayan - bana göre palavra - bu iddia ile ilgili birçok polemik , tartışma oldu. Üstüne filmlere konu oldu. Gelelim 2012 dendiğinde bizim aklımıza gelen kısma ; Karşıyaka Spor Kulübünün 100. Kuruluş Yılı . 1 Kasım 1912'de , Zühtü Bey ve arkadaşları tarafından hayata geçirilen Kaf Sin Kaf'ımızın 100. yılı için aslında çok fazla bir şey de kalmadı.

Günlerden 28 Şubat 2010 Pazar . Akşam vakti şöyle bir bilgisayar başına geçip hem e-postalarımı kontrol edeyim hem de maça gidememişim , bari takım,ortam nasılmış diye bakınayım derken arkadaşımdan gelen bir e-posta dikkatimi çekti. " Sizin 2012 bestesi de oldukça popüler bu aralar" yazmış. Devamında da besteyi nerde ve hangi takım taraftarlarından duyduğunu anlatıyordu. Şaşkınlıkla Taksim metrosunu Kasımpaşalıların "2012'de , şampiyonlar liginde koyacağız Real Madrid'e " diye inletmesini okudum. Tezahuratın baş kısmını kaçırmış. Biz o kısmında "Kafayı çektik yine , daldık güzel hayallere " diyoruz. Muhafazakar Kasımpaşa semtinin çocukları o kısmı muhtemelen değiştirmişlerdir dedi arkadaşım ama net duyamamış.

Açıkcası taklit edilmek genelde sinir bozucu ama buna iyi yönden bakan arkadaşlar da var. Bak ne güzel beste çıkarmışız ki adamlar söylüyor. Tabii bu beste sadece aramızın kötü olduğu Kasımpaşalılar tarafından değil , birçok takım tarafından söyleniyor. Ankaragücü tribünlerinde söylenmesini hiçbir zaman dert etmedik ama ben kendimi düşünüyorum da "bir başka takımla özdeşlemiş, bu derece orjinal bir besteyi tribünüm söylese ne yapardım ? " Cevabı çok basit ; bizde söylense dahi eşlik etmem.

Şimdi 2012'de neden birilerini şampiyonlar ligi finalinde yendiğimizi umarım bazı arkadaşlar anlamıştır. Hayal kurarken bile elalemden farklıyız diye de boşuna bestemizde söylemiyoruz.

1912 - 2012 ...

Anlayana diyeceğiz ama sanırım anlayamazsınız. Sizler bu yolda devam edin.

Yazıma konu olan tezahuratın aslı ;

Kafayı çektik yine daldık güzel hayallere
2012'de Şampiyonlar Liginde
Koyacağız Real Madrid'e
Şampiyonlar Finalinde

Küçük düşünemeyiz , biz küçük olamayız
Hayal kurarken bile elalemden farklıyız
Biz Karşıyakalıyız
Karşıyaka çarşısıyız

Bütün hayallerimiz bir gün gerçek olacak
Karşıyaka bayrağı Yalı'da sallanacak
Yer yerinden oynayacak
O gün bayram olacak

1 yorum / sen de yaz !:

Engin Öz 3 Mart 2010 15:14  

Güzel kardeşim gerçekten güzel bir blog olmuş. bu yazında bahsi geçen besteyi yazan olarak 2 satır yazmak istedim. O bahsi geçen satırlar 2003 yılında malatya da gece 3 5 nöbetinde yazıldı. bu kulubu sevenlerle yönetenler arasında halen devam eden uçurumları bir nebzede olsa anlatabilmenin bir değişik versiyonuydu aslında. şunun bilinmesini isterim ki k.yaka bir kara sevdadır. nesilden nesile kar bazen çılgın sular gibi çoşar yıkar kırıp döker bazen göl misali durgunlaşır ama herdaim hayatların içinde HAYATIN TA KENDİSİDİR. Selamlar sevgiler.... SONUNA KADAR SONSUZA KADAR SADECE KARŞIYAKA

ÜST TARAFA DÖN