14 Mart 2010 Pazar

Tek Suçlu Yönetim mi ?

Bir blogda iki farklı fikir olur mu demeyin. Bizde olur. Aslında farklı fikir değil ama yönetimin hatalı olmasının yanı sıra , sahada gezinen ruhsuzlar ordusu da bıkkınlık verdi. Eğer ki bu maçın primleri 10 bin lira olsaydı acaba skor ne olurdu !!!

Ne kadar ekmek , o kadar köfte birader diyenler olabilir. Buca'daki ekmek - köfte ikilisi bizden kesinlikle farklı değil ama başkalarının oyuncusu istedi mi oynuyor.

Bu akşam arkadaşlarla yenilginin verdiği moral bozukluğuyla salak salak oturup içerken şunu söyledim ; Geçen yıl paralı takım Manisa idi. Bu sene Karabük. Geçen sene parasız ama oyuncuları özveriyle oynayıp savaşan takım Diyarbakır , bu sene Buca. Son çıkan takım zaten baraj maçlarında her şey olabilir ve Kasımpaşa oldu.

Karabüklü oyuncuların beyanatlarına biraz göz gezdirin. Pazartesi günü hesaplarında paralarını görmenin verdiği mutluluk ve geçen seneki Manisa durumu. Diyarbakır'ın çıkmasını siyasiler de istedi diyebilirsiniz ama geçen sene hepimiz o futbolcuların nasıl sahada çatır çatır top oynadığını gördük. Velhasıl o adamlar akıllı oyuncular. Sonuçta takımı çıkardılar. Hem kendi piyasalarını yaptılar hem de süper ligden gelen paraya temlik koyarak da olsa hak edişlerini alıyorlar. Kısacası her iki taraf da kazanıyor. Buca bu sezon o kadar maddi imkansızlıklara rağmen Diyarbakırlı futbolcuların gösterdiği özveriyi gösteriyor. Süper lige çıkarsalar paralarını almaları garanti. Transferde önleri açık. Eğer akılları varsa birkaç ay daha dişlerini sıkarlar.

Bizler tabii ki KSK'de çalışan herkesin emeğinin karşılığını gecikmeden almasını diliyoruz. Her zaman da bu görüşteyiz ama prim artınca oynayan , başka zaman sahada gezinen futbolcu hem kendini yakar hem de bu camiayı. Sezon biter , kulübü federasyona şikayet eder ve bir başka takıma transfer olursunuz ama şu ligde kimse bizden mali olarak çok iyi durumda değil. Her sene mali açından durumu iyi olan tek takım oluyor ama ya o takıma transfer olamazsanız ?

Artık şunu fark edin ; 1.ligde malesef tüm takımlar ekonomik olarak bitik. Kime gitseniz paranızı bu ekonomik kriz döneminde gününde zor alacaksınız. Takım oyunu oynayıp , kendinize oynamayıp , kariyerinizde başarıya koşmak varken neden prim az olduğunda küskünler sürüsünü sahada görüyoruz ?

Biliyoruz ki hiç biriniz tribündeki bizler gibi Karşıyaka sevdalısı değilsiniz. Sonuçta profesyonel futbolcusunuz ve para her zaman ön planda ama içinde bulunduğunuz ligin şartlarını daha iyi analiz ederseniz hem sizler kazanırsınız hem de camialar.

Böyle oynayın canımızı verelim tezahuratını lafta değil yüreğiyle söyleyen bir taraftarın önünde sahaya çıkıyorsunuz. Umarım bunun farkındasınızdır.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN