6 Mayıs 2010 Perşembe

Vebali Federasyondur !


Hiç beklenmedik bir gelişme oldu bugün Play-Offlarla ilgili. Tarihler ve maçın yapılacağı şehir tam söylediğimiz gibi çıktı. 17 - 20 - 23 Mayıs tarihinde İstanbul'da ! Fakat bizi şaşırtan nokta stad seçimi oldu. ASY stadının olacağını zaten biliyorduk fakat ikinci stadıdın Recep Tayyip Erdoğan Stadı olacağını nereden bilebilirdik ? Böyle bir şeyi biz bile düşünmüyorken TFF nasıl oldu bu hataya düştü ?

Geçen sene Kasımpaşa ile finalde yaşadığımız olaylar belli. 5.000 kişinin sahaya girmesi 300 Kasımpaşa taraftarının karşılık vermemesi.. Daha bu olaylar bu kadar tazeyken, iki takım taraftarının öfkesi yatışmamışken hala gidip Kasımpaşa stadına maç verilmesi ne tür bir zeka örneğidir ? Daha 1 sene önce yaşanmış olaylar, dökülen kanları tekrar pekiştirmeye çalışan TFF ne yapıyor acaba ? Bizim açımızdan sorun yok. Biz Kasımpaşa'ya Karşıyaka gibi gireriz, Karşıyaka gibi çıkarız. Fakat ya o maçta bir ölü çıkarsa ? Bunun tek vebali federasyondur. Bu maçı oraya verebilecek kadar cahil olan federasyonundur. Altay takımının taraftarıyla da sorunu var Kasımpaşa taraftarının. Peki bir Altay - Karşıyaka maçının orada oynanacağını düşünsenize ? Ne kanlar akacak belki canlar gidecek.. Bunlara göz yumacak kadar mı acizsin TFF ?


Kasımpaşa stadı bu yönden kötüyken birde kapasite meselesi var tabi. O kadar stad varken İstanbul'da gidip sadece 9.000 kişilik bir stadı bize neden verirsin sen ? Daha geçen sene sadece biz 10.000 kişi gelmedik mi Ankara merkezinden kilometrelerce uzaktaki bir stada? Sen İstanbul'da 15.000 taraftarı aşacağımızın farkında değil misin ? Sadece biz bu kadarken karşı takım taraftarının da bu sayıda olduğunu düşündükçe ne yapmaya çalışıyorsun TFF ? Karşıyakalı 2.000 kişinin Kasımpaşa stadına giremeyip Kasımpaşa sokaklarında kaldığında hesabı yine Barbar Karşıyaka Taraftarına mı keseceğini sanıyorsun ? O sokakta o kadar Karşıyakalıyı gezdirdikten sonra her şeyin olacağının farkına var artık. Dökülen kanların tek tek senden hesabı sorulur daha sonra unutma..


Ali Sami Yen stadı çok güzel bir seçim evet. Gerek kapasitesi olarak gerek konumu olarak gerçekten beklenen bir staddı. Yanına bir Saraçoğlu veya İnönü olsaydı kötü mü olurdu ? Bu kadar güzel bir organizasyon, Türkiye'de tüm gözlerin orada olacağı bir organizasyon bu kadar kötü şekile sokulamazdı heralde. Canımız yanmayacak biliyoruz tarih tekerrür eder zaten tekrar eminiz fakat olmasını istemiyoruz bu olayların boşu boşuna. TFF umarım bu saçma kararının farkına varır ve İnönü gibi stadlarda karar kılar ve bu olası olayların önüne geçer.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN