10 Haziran 2010 Perşembe

Biz Çok Farklıyız !

Tribünde omuzomuzayken meşale altında tanıştık biz. Hiç aile olacağımız aklımıza gelir miydi? Atatürk'ün sol kapalısında iki haftada bir tezahüratlar söyler, gönülden severdik. Sadece tribünde buluşur, ismimizi bile bilmezdik en başta. Birlikte içilen sigaralar tribündeki dostluğumuz pekiştirdi. Bir kavganın en güzel anında tanıştım ben kardeşlerimle. En güzel tanışma bu şekilde olmaz mı zaten ? Beni hiç arkada bırakmayacaklarını daha ilk günden anladım ben. Daha sonra birlikte gidilen o güzel deplasmanlara gittikl, şişede kalan yarım birayı birlikte paylaştık, bir paket sigarayı bütün otobüs içmeye başladık..

Yavaştan semtimizim muhtelif parklarında Karşıyaka'yı kurtmarmaya başladık. Her muhabbetimiz Karşıyakaydı başka hiçbirşeyimiz yoktu. Fikirlerimiz farklı olsa bile ortak noktamız Karşıyakaydı..
Bir süre sonra baktık ki artık tam anlamıyla kardeş oluyoruz. Hayatta güvenebileceğimiz en yakın insanlar tribünden insanlar olmuş. Seni hiç aç bırakmamışlar, bir kavgada hiç arkada bırakmamışlar, her zaman seni başkalarına karşı kollamışlar. Sevgilimizle kavga ediyoruz, birlikte derdimize içerek sohbetler ediyoruz.. Tamamiyle artık hayatımız oluyor tribün kardeşliği. Ailemizden birine kötü birşey olsa ilk kapı çalındığında, kapıyı açtığında karşında duran kişi o seneler önceki hiç tanımadığın omuzomuza çekerken yanında duran adam oluyor. Telefonun bütün gün susmuyor, sürekli bir sorun varsa gelelim, bir ihtiyacın olursa aramazsan bozulurum gibilerinden şeyler söylüyorlar sana. En kötü gününde bile tüm kardeşlerin abilerin yanında seni teselli ediyor.

Yolda mı kaldın ? 18 yaşından büyük bir abini ara 5 dakikaya orada olur Ve bu abin onu zorunluluktan yapmıyor, artık öyle bir sevgi ve saygı var ki aranızda bunu yapmayı kendine görev biliyor. Kendisinin ne kadar derdi sıkıntısı olsada ilk önce seni dinliyor onlar. Önemli kararlarında ilk danıştığın kişiler onlar oluyor biranda. Ve onların tek kelimesi bile senin o kararında çok etkili oluyor, çünkü biliyorsun sana o abilerinden asla zarar gelmez..

Biz farklıyız çünkü aynı semtin, aynı kavganın çocuklarıyız..
Kalmasın kalbinde acı bir sızı, Ufkunda sallansın YEŞİL KIRMIZI!

Uzun süredir yazı yazamıyorduk geçmişlerde yazdığım bir yazıyı yayınlamak istedim biraz değiştirerek. Karşıyaka için şu bir ay ölü dönemler ve biz bu dönemlerde saçma ve gereksiz yazılar yazmak istemediğimiz için yazı girmiyoruz. Haberiniz olsun istedik..

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN