8 Temmuz 2010 Perşembe

EuroChallenge'da Kura Çekimi

Yazının hemen başında söyleyim EuroChallenge'ın sıkı takipçisi olarak yan menü'de EuroChallenge dosyası açmış bulunuyorum. Bu dosyaya tıkladığınızda Karşıyaka'nın EuroChallenge ile ilgili her yazımıza ulaşabileceksiniz..

8 Temmuz, saat 12:30'da kura çekimleri başladı. Gruplara ve değerlendirmeye geçmeden önce EuroChallenge'ın işleyişi hakkında küçük bir bilgi vereyim sizlere. Gruplarda toplam 32 takım bulunacak. Bu takımların sadece 24'ü kura çekimine katılıyor. Geriye kalan 8 takım EuroCup elemelerini geçemeyenlerden oluşacak.
EuroChallenge'ın en önemli özelliği deplasman maçları. Çünkü bu turnuvanın genel özelliği orta sıralar ve orta sıraların biraz üstündeki takımlardan oluşuyor. Bu takımlar genelde - ki bizde aynı durumdayız - evindeki maçları çok iyi oynayıp, deplasmanlarda kötü oynayanlar oluyor. Deplasman maçlarını kazananlar genellikle final four'a kalıyorlar ve şampiyon oluyorlar. Eğer bu avantajı güzel bir şekilde kullanırsak Final Four'a kalmamız işten bile değil. Fakat güçlü takımlar var. Avrupa'da nasıl olacağımızı görmek güzel bir duygu olacak en azından..

Kişisel isteğim Yunanistan deplasmanı. Oradaki taraftarları görmek, o basketbolu Yunanistan'da izlemek çok ayrı olur benim için. Yunanistan deplasmanı harici başka bir yere gidebilir miyim bilmiyorum ama bir Yunanistan deplasmanını bu blogdan anlatmak benim için bambaşka olur..

Kuralar henüz çekilmedi. Tam şu dakikalarda çekilmeye başlayacak. Merakla bekliyoruz. Çekildikten sonra gruplarla ilgili geniş bir yazı yazacağım.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN