16 Temmuz 2010 Cuma

Kapatın Gitsin

Her zaman övündüğümüz bir şey vardı. "Biz farklıyız , Karşıyakalıyız" derdik. Sonra hadi bu gerçeği fazla ukalalık yapıp her an söylemeyelim dedik ve şöyle biraz geriden baktığımız zamanlarda dışardan insanların bu söylemi teyit etmesi ile yüzlerimizde hafif bir tebessüm oluşuyordu.

Ama ne yazık ki Karşıyaka da , Karşıyakalı da her yerde olduğu gibi kültürel ve temel değerlerinde erozyona uğradı. Aynı olay değişen dünya ile her yerde bela. Değişim tabii ki olacaktır ama kültürel ve temel değerlerinin erozyona uğraması çok tehlikelidir. Kimliğin kayar gider elinden . Seni sen yapan değerler kaybolur. Bir bakmışsın kendine has bir bireyken ötekileşmişsin. Etrafta kolaylıkla görebileceğin , sıradan biri olarak çıkmışsın.

Bizler bunu şu an Karşıyakamızda yaşıyoruz. Parasızlıktan , kronik başarısızlıktan temel değerlerimizden vazgeçiyoruz. Karşıyaka Spor Kulübünden hızlı adımlarla Karşıyakaspor'a doğru ilerliyoruz. Bu gidiş voleybolun tasfiye edilme sürecidir. Zaten sizler de açık açık görüyorsunuz. Hayatında tek başarıya odaklanan ve sporu futboldan ibaret gören renkdaşlarım ve bu yazımı okuyan Karşıyakalı olmayan biri için önemli olmayabilir.

Tamam biz bu YAKAyı KARŞIlıksız sevdik ama o yaka bu yaka değil. Tek futbola odaklanan yeni Karşıyakaspor'u değil de bizi yansıtan Kaf Sin Kaf'ımızı sevdik. Bir zamanlar övünüyorduk . Gururla söylüyorduk. Neydi o cümle ? Bu camia 17 branşla yoluna devam ediyor. İzmir'de , Ege'de ve ülkede akla sadece futbolun gelmediği yegane kulüplerden biri diyorduk. Atletizm şubemizin tekrardan hayat bulmasıyla sevinirken , bir yandan Karşıyakaspor olmaktan korkuyoruz. İki senedir süper lig kapısından dönmesek , kaynak yaratmak için voleybol şubesi kurban seçilmeyecekti ve bizler de hiç bu tartışmaların , endişelerin içinde boğuşmayacaktık.

Kapatın gitsin bakalım.

P.S. Yönetimin futbol takımı için yaptığı başka türlü girişimleri beğeniyorum. Bunu yazalım da sonra direk yönetim düşmanı damgası yemeyelim. Doğru , haklı gördüğüm konular var ve yanlışları olduğu konular da var.

3 yorum / sen de yaz !:

Adsız 16 Temmuz 2010 15:44  

ellerine sağlık kardeşim

Adsız 16 Temmuz 2010 20:46  

Konu ile ilgili değil ama, Karşıyaka'nın Eurochallange'daki rakibi Leiden Basketball'ın yeni transferi hakkında analiz yazımı okumak isterseniz:
Leiden Basket'in yeni transferi Ross Bekkering.

denizkent 16 Temmuz 2010 20:55  

Sağolasın Ozan link için. Bir bakalım nasıl bir adammış...

ÜST TARAFA DÖN