12 Ekim 2010 Salı

Yeşil Kırmızı Çile Dolu Bir Pazar

Her şey güzel başlamıştı. Soğuk günlerin ardından sıcacık bir pazar günü. İnsanlar çarşıda , sahilde dolanıyor ve ben onların arasından sıyrılıp aynı gün içinde renkdaş takımların ayrı statlardaki mücadelesini izlemek için yola koyulmuştum.


Önce Burgazlı arkadaşlarla buluştum. Kardeşimiz Özgür'ün cenazesi olsun , birçok maçımızda olsun yanımızda yer alan renkdaşların Menemen ile maçları vardı. Davetlileri olarak Menemen'in yolunu tuttuk. Güzel bir pazar günüydü ve hepimiz umutluyduk. Taa ki sahadaki ilk yeşil kırmızılı takımı izleyene kadar. Benim için işkence yeni başlamıştı. İğrenç bir futbol. Kimse alınmasın. Hani Menemen ve Lüleburgaz'ı 2 alt ligdeler diye küçümsemiyorum ama gerçekten takımı peşinden koşturanlar için bir ızdırap , tam anlamıyla bir işkence. Menemen için ise güzel olan bu işkenceden 3 puan alarak çıkmalarıydı. Sağolsun Lüleburgazlı Oytun kardeşimin bahsettiği birkaç oyuncuya dikkat kesildik ama maşallah dediğimiz adamın kırk gün ömrü oluyor hesabı o oyuncularda da bir numara göremedik. Zaten kendisi de artık kimseyi övmeyeceğini söyledi :)

Onca yolu gelen yeşil kırmızıya gönül vermiş Trakya'nın neşeli , güzel insanları da bir yandan kahroluyordu ama ligdeki diğer maçlardan gelen beraberlik sonuçları ufak da olsa bir teselli oluyordu.

Devre arasına dönersem ; bizim tribünde maçı izleyen Menemenli bir ufaklık polislerle top oynuyordu. Bir ara polislerin şiddetli şutlarına maruz kalsa da yine de iyi kalecilik yaptı. Maçın adamı olmayı kesinlikle bu ufak kardeşimiz hak etti ama maç bitince hemen uzaklaşınca ödülü de kaçırdı.



Ordan büyük umutla yeşil kırmızı renkleriyle her daim kanser eden Karşıyakamın maçına geçtim. Kendimi kandırıyordum. Farkındaydım ama yine de içimde bir umut vardı. Geçen hafta Kartal'ı deplasmanda yenmiştik ama o galibiyetin içeriye pek etkisini göremedik. Aynı oyun düzeni , aynı kısır futbol ve anlayış. Kendini hala bu ligin üstünde gören yetersiz oyuncularımız , yine tribünde çıkan tartışmalar ki bu futbolcular için taraftarın birbirinen girmesi gerçekten beni fazlasıyla üzüyor. Bu kadar basit olmamalı. Gerçekten çok yazık !!!

Yeşil Kırmızı çilesi beraberlik ile sona eriyor. Aynı günde bir mağlubiyet ve beraberlik ve sahada gezinen futbolcular. Birçoğunuz maçı canlı yayında izlediğiniz için maç analizine falan girmeyeceğim. Görünen yaka ortada. Bana ise geride kalan yeşil kırmızı bir baş ağrısı , üzüntü ve hayal kırıklığı ...

4 yorum / sen de yaz !:

Adsız 12 Ekim 2010 23:29  

Yazı için çok teşekkürler abi! Sahada 2 pas yapamayan takımımız vardı maalesef ...

Lüleburgazlı !

denizkent 13 Ekim 2010 12:02  

Kardeşim ne demek . Keşke galibiyet görebilseydik. Size de başarılar. Umarım şu ligden çabucak kurtulursunuz

Adsız 13 Ekim 2010 20:14  

Abi kaliteli oyuncu almıyor ki takım.Amatörden geliyolar geçen seneye kadar amatörden gelenler iyi işler çıkarmıştı ancak bu oyuncular kendini gösterdiğinde para kazanmak için satılıyr.Gelen parayada noluyor bilmiyoruz.Yönetim değişmediği sürece ne çıkarız ne düşeriz !

Karşıyaka'da bir an önce özlediği Süper Lige çıkar...

denizkent 14 Ekim 2010 16:36  

Birçok nokta benzer kardeşim . Sadece liglerimiz farklı. Demir attık ve ne geri ne ileri gidiyoruz. Sadece olduğumuz yerde dönüp duruyoruz...

ÜST TARAFA DÖN