15 Kasım 2010 Pazartesi

Tiago Queiroz Bezerra

Bu incelemeye başlamadan önce yapacağım ilk oyuncu incelemesi olduğunu ve Tiago'ya büyük bir sempatim olduğunu belirtmek istiyorum.. Daha 1 sezon bizde oynamış olmasına rağmen Altayda oynadığı zamanlardan beri sıkı takipçisi olduğum, futboluyla, karakteriyle büyük ilgi toplayan Tiago Bezerra..
1987 doğumlu genç oyuncu.. 23 yaşında olan birisi için oldukça tecrübeli.. 2008 yılında Altay ile Türkiyeye gelmiş daha sonra Karşıyaka'ya transfer olmuş. Toplam 2,5 senelik bir Bank Asya Birinci Lig oyuncusu diyebiliriz. Böyle bir ligde 2,5 sene oynamak bu ligin tozunu toprağını yutmuş anlamına geliyor ki Tiago tam bu deyime uygun bir oyuncu. Tam bir 1.lig oyuncusu. Çok hırslı. Hırslandığı zaman maçı 2-0'dan 3-2'ye çevirecek kadar hırslı hemde.. Tribünlere oynamayan, sağlam kişilikli, sahaya çıktığı zaman sadece fileleri havalandırmayı düşününen, hangi takımda olursa olsun yüreğini ortaya koyarak oynayan, parasının hakkını veren isim. Daha bu takımda 10-15 maç oynamasına rağmen sahada büyük bir Karşıyakalı varmış gibi izleyebiliyorsunuz onu. Üstelik geldiği takım rakibimiz Altay olmasına rağmen.. Yıllardır bizde oynayan, arma için savaşan bir Karşıyakalı olarak görebiliyorsunuz..

Oynadığı 12 maçta toplam gol sayısı 7. Topu ayağına aldığı zaman ve kaleciyle karşı karşıya ise hiçbir korkunuz kalmıyor. Çünkü lig başından beri böyle olan tüm pozisyonları skora yansıtan birisi. Attığı hızlı çalımları ve yeteneğinden çok zekasıyla oynaması böyle güzel bir istatistiğe imza attırmış gözüküyor. Formu sezon başından beri çok iyi. Topu ayağına aldığı zaman kaptırdığını pek göremedim, kaptırdığında ise illaki savaşıyor. Kolay kolay zor duruma düşmemeye çalışıyor genelde, yani pek fazla tribünlere oynamıyor basit ama etkili futbol ile sadece takımı adına çalışıyor..

Sezon başından beri formu çok yerinde. Büyük bir sakatlığı olmadı. Kondisyon bakımından sağlam bir oyuncu. Fazla yorulmuyor. Yorgunluğunun sebebi savunmaya pek katkı sağlayan bir oyuncu değil. Aslında bu özelliğinin olmasının sebeplerinden biriside Karşıyaka'nın genelde tüm ortasaha oyuncularının defansif olması. Tiago'ya pek iş kalmıyor anlayacağınız. Bu yüzden ortasahada dahil olmak üzere pek fazla rakibe basma ve top çalma huyu yok. Bana göre en zayıf yönlerinden biriside bu fakat takımda buna izin vermiyor olabilir. Çünkü zaten yeteri kadar defansif oyuncu varken birde Tiago'nun savunmaya dönüp kendisini iyice yormasına gerek yok.. 
İyi oyuncu golden sonra tribüne taklalar atandır!
Genelde takımın hücum emrini veren kişi. Sambacı kişiliğinide kullanarak attığı şık paslar ile sağ veya sol kanattan atağı geliştirtebiliyor. Takımı Tiago üzerinden oynattığınız zaman biraz daha rahatlıyor takım. Düşünce olarak çok güzel bir futbol oynadığı için hücum hattının düşünmesine gerek kalmadan Tiago herşeyi halledip oynattırıyor zaten..

Onun için yazılacak, çizilecek çok şey var fakat daha görmemiz gereken özellikleri var. Yarım sezonda Tiago Karşıyaka taraftarlarının gözü önünde bu halde şu anda. Sezon sonu geniş detaylı bir inceleme yazmayı çok istiyorum bu oyuncuyla ilgili. Gerçekten futboluyla, kişiliğiyle son yılların Karşıyaka'ya gelmiş en iyi oyuncularından diyebilirim. Futbolcuyla ilgili yorumlarınız ve yazılarınız bizim için çok önemli. Yorum bırakmaktan kaçınmayın..

1 yorum / sen de yaz !:

35.5 ozcanege 15 Kasım 2010 15:55  

Su ana kadar inanılmaz seyler yaptı adeta kafkafi ayakta tuttu oyun içindeki düzen denge onun sayesinde oldu daha ne denebilirki

ÜST TARAFA DÖN