23 Aralık 2010 Perşembe

Beşiktaş Cola Turka Maçına Genç Takımla Çıkıyoruz

Bilindiği üzere geçtiğimiz Salı günü akşamı Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynadığımız FIBA EuroChallenge Cup G Grubu son maçının ardından, asla kabul edilemeyecek ve spor ahlakına kesinlikle uymayacak olaylar nedeniyle kafilemiz zor anlar yaşamış ve görüntülerde de belli olduğu üzere ölüm tehlikesi atlatmıştır. Böylesine zorlu saatler geçiren ve her şeyden önce canını korumak adına kendisini savunmak zorunda kalmış olan kafilemiz, fiziksel ve mental açıdan oldukça yorgun düşmüştür. Bu nedenlerle de dün yurda ayak basılmasıyla birlikte ortaya çıkan psikolojik çöküntü sebebiyle takımımız henüz idman yapamamıştır.

Bu koşullarda hafta sonu Akatlar Cola Turka Arena’da oynanacak olan Beşiktaş Cola Turka maçının ileri bir tarihe ertelenmesine yönelik başvuru, Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi tarafından resmi olarak yapılmasına rağmen, Türkiye Basketbol Federasyonu maçın oynanış tarihini sadece 1 (bir) gün ileri alarak, 25 Aralık Cumartesi gününden 26 Aralık Pazar gününe kaydırmıştır.
Bizler, sporu çok seven Karşıyaka Spor Kulübü olarak her zaman Türk Gençliği’ne hizmet etmeyi amaçlayan bir yapıya ve yapılanmaya sahibiz. Lakin psikolojik durumu dış kaynaklı olaylar sebebiyle dibe vurmuş sporcularımızın da sahada ne kadar olabileceği, Türk Basketbolu’nu yöneten kısım tarafından değerlendirilmemiştir. Oysa daha geçen hafta Beşiktaş Cola Turka takımının Beko TBL’de oynaması gereken 10. Hafta müsabakası, yalnızca yorgunluk sebebiyle 19 Aralık 2010 tarihinden, 12 Ocak 2011 tarihine ertelenmişti.

Yaşanılan tüm olaylar açıkça her yerde ortadayken, sayın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı, sayın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanı’nın gösterdiği büyük ilgiye ve durumun hassasiyetine dikkat çekmelerine rağmen, var olduğu iddaa edilen Türk Basketbol Ailesi’nin başındaki isim olan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in Karşıyaka Spor Kulübü’ne herhangi bir taziye mesajı dahi göndermemesi, kendisinin kulübümüze bakış açısını açıkça ortaya sermiş ve bizleri derin üzüntüye sevk etmiştir.

Söz konusu durumlar dahilinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nu almış oldukları karar nedeniyle essefle kınarken, Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi olarak aldığımız karar ile hafta sonu Akatlar Cola Turka Arena’da oynanacak maça 94 – 95 doğumlu genç takım oyuncularımızdan oluşan 7 kişilik kadroyla katılacağımızı bildiririz.

Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi

3 yorum / sen de yaz !:

Anıl Kıral 23 Aralık 2010 20:47  

Bizden delikanlı başka bir takım yok şu ligde.. Helal olsun yönetime.

Avram 23 Aralık 2010 21:46  

İŞte budur...Kupaları da naklen yayın paraları da şirketleri , reklamları , hisse senetleri bokları püsürleri alsınlar , çerçeveletip alınlarına assınlar.

Hamdi K. 25 Aralık 2010 11:13  

Futbolda ne kadar çirkef bir Federasyon varsa basketbolda da aynısı var. Karşıyaka'ya yapılan ayıp, Fb Ülker'e ya da Efes'e yapılır mıydı acaba?

Bir kere, Fiba aldığı bu 3 maç saha kapatma kararıyla karaktersizliğini gösterdi. Aynı olay İzmir'de olsaydı, Karşıyaka kupadan men edilirdi. Sporcusundan malzemecisine tüm takımın canına kastedilirken Federasyon lütfedip maçı 1 gün ileriye alıyor ya, söylenecek tek söz kalıyor: Yazıklar Olsun!

Ben bir Trabzonspor taraftarı olarak, Türkiye'nin en kaliteli taraftarına sahip bu kulübe yapılan haksızlıklardan son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Ve bilmenizi isterim ki, Trabzonspor taraftarı Karşıyaka'ya hep sempati beslemiştir ve her zaman yanında olacaktır.

Umarım yapılacak bu genç takımla çıkma protestosu Demirel'in ve İstanbul menşeili Federasyonun olmayan vicdanlarına etki eder.

ÜST TARAFA DÖN