13 Aralık 2010 Pazartesi

Bir Başka Camara

Camara ismini duyunca bir Karşıyakalı için endişe duymamak elde değil. Nedenini elbet Karşıyakalı arkadaşlarım hemen anladı ama bir de şimdi anlam veremeyen başka takımlara gönül vermiş arkadaşlar için bir derleme yapmam lazım.

Bulunduğumuz 1.ligde belli bir yaşa kadar yabancı transferine izin verilmiş ( o yıl 22 , sonraki yıllarda 23'e yükseltildi ) ve o zaman takımımızın başında Reha Kapsal bulunmaktaydı. Sezon başı kampında birçok yabancı denendi. Selçuk Yaşar Tesislerimizin mülteci kampından farkı yoktu. Denemeye getirilen birçok ülkeden oyuncu için aklınıza üniversitelerin öğrenci değişim programı ile görebilceğiniz bir ülke çeşitliliği ya da mültecileri toplama merkezindeki görüntüler mi gelir ? Artık o kısmı size kalmış ama ortalık en büyüğü 22 yaşında , dünyanın çeşitli liglerinden gelmiş oyunculardan geçilmiyordu.

Bizim seçme kampımız bitti ve Reha hocamız o kamptan sonra mı yoksa artık kimden tavsiye aldıysa Seni Camara adında bir oyuncuda karar kıldı. Seni Camara'nın Alsancak Stadındaki ilk çıktığı maçı hatırlarım. Yıllardır süper lig hasreti olan taraftarlar , yabancı oyuncu transferinde isabet bekliyordu. Birçok takımın siyahi oyuncusunun da fırtına gibi estiği, mücadeleyi bırakmayan özelliği de belleklere kazınınca beklenti daha da artmıştı.

Gelelim bizim siyahi oyuncumuza. Siz hiç hayatınızda koşamayan bir siyahi oyuncu gördünüz mü ? Biz gördük. Hayretler içinde izledik. Rakibin peşinden giderken vazgeçen - araba kullananlarınız bilir vites hani geçmez ve bir türlü hızlanamazsınız - işte aynen öyle bir görüntü. Koşacak ama vazgeçen. Hızlancak gibi yapıp tüm tribünleri yanıltan bir siyahi oyuncu. Seni Camara. Kesinlikle nasıl beğenildiği ve transfer edildiğini bir türlü anlayamadığımız , yıllar sonraki ilk yabancı futbolcu transferimiz.


Şimdi size bahsedeceğim oyuncu Nassira Camara . O da siyahi. Bayan voleybol takımımızın yeni transferi. Camara isminin bizde her ne kadar olumsuz bir imajı olsa da sadece soyadı benzerliğinden başka bir şey değil. Voleybol takımımıza çok katkı sağlayacağına inandığımız kariyerli bir oyuncu. Hem Camara isminden herhangi bir spor dalında iyi bir oyuncu çıkabildiğini görüp şaşırmak hem de her türlü zorluğa karşın mücadeleyi bırakmayan özverili sultanlarımızın yanında olmak için hepinizi salona bekliyoruz.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN