1 Aralık 2010 Çarşamba

EuroChallenge : Sıradaki ?

Euro Challenge Cup'ta 3. maçta 3. galibiyetimizi almış bulunuyoruz.. Avrupada muhteşem devam ediyoruz. Çok güzel bir oyuncu kadromuz ve ev sahibi olduğumuz maçlardaki muhteşem atmosfer ile gruptan kesinlikle lider çıkacağımızı düşünüyorum. Avrupada gruplardan sonra çok güzel sonuçlar alacağımızdan eminim. Anlayamazsınız Blog ile güzel bir canlı Avrupa deplasmanı nasıl olur düşüncesinide yavaştan söyleyeyim diyorum..

İlk olarak takım değerlendirmesine Andre Smith ile başlamak istiyorum. Andre yaklaşık 2-3 aylık bir sakatlıktan sonra aramıza döndü ve özlediğimiz kaptan sahadaydı. Öne geçtiğimiz ve temponun yükseldiği anlardaki hareketleri bu takıma ne kadar güvendiğini, ne kadar yüreğiyle oynadığını ortaya koyuyor. 23 sayı 12 rebound 2 top çalma ile oynayan Andre Arenadaki ilk resmi maçında çok güzel bir istatistik yakaladı diyebiliriz. Tabi bu istatistiğin yanında yürekli basketboluda ayrıca incelenmesi gereken bir konudur..

Furkan Aldemir'e gelince.. Furkan yine bildiğimiz Karşıyakalı Furkan. Furkan'ın son iki maçtır anlayamadığım olayı foul problemi olmamasına rağmen neden bu kadar az süre aldığıdır. Bu maçta yine sadece toplam 24 dakika süre buldu Furkan. Bu sürede ise 15 sayı, 7 rebound gibi bir istatistiğe ulaştı. Asıl dikkat çekmek istediğim nokta tüm maç boyunca sadece 1 şut kaçırdı. Bu şutların içerisinde foul ve üçlük atışlarıda dahil.. Ayrıca Furkan şu anda 13.0 rebound ortalamasıyla kupada rebound krallığına yerleşmiş bulunuyor.

Uzunca tüm kadroyu yazmak isterdim fakat detaylı olarak bir analizim olmadığı için geri kalan oyuncuları sizin yorumunuza bırakmak istiyorum. Bu maç gözüme çarpan iki oyuncu vardı sadece. Bu arada maçta en hoşuma giden anlardan birisinide yazmak isterim. Apoel takımından bir oyuncu boş bir sahada boş bir potaya topu atmak yerine, topu elinden kaydırınca, Apoel'in koçu tüm Apoel takım benchini kaldırarak bu oyuncuyu alkışlattırdı. Kendi oyuncusunu bu yönde demoralize edebilecek bir hareketi ilk defa gördüm şahsen. Bravo gibi bağırdı uzun süre boyuncada. Güzel esprili bir tablo oldu buda maça..

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN