9 Aralık 2010 Perşembe

Güzel Dostluk, Güzel Maç

Bu haftasonu Karadeniz takımı olan Orduspor ile maç yapıyoruz. Ordu ile uzun bir süredir çok güzel giden dostluğumuz var. Deplasmana gittiğimizde bizi 50-60 kişi karşılamalarıyla, ellerindeki o çok güzel yarım ekmek içine koydukları balıklarıyla aklımızda kalan bir deplasman.. Karadeniz dostunu bu seferde biz misafir ediyoruz ve çok eğlenceli, güzel bir maç olacağına inanıyorum.
Orduspor son haftalarda düşüşe geçen bir takım. Geçen hafta evlerinde buldukları Diyarbakırspor galibiyeti ile eski formlarını yakalamak istiyorlar. Son 4 maçın üçünde mağlup olmuşlar. Orduspor'u pek takip edemedim, daha doğrusu Karşıyaka'nın kanser etkisi yaratan futbolu yüzünden bu sezon diğer takımlardan biraz uzak kaldım. Yavaş yavaş biz kendimizi toparladıkça diğer takımlarıda izleme şansım ve istekliliğim artıyor.

Ordu'nun şaşırdığım bir durumu bu kadar mağlubiyet almalarına rağmen hala ligde üçüncü sıradalar.. Sanırım şu cümle bile Orduspor maçını neden küçümsememiz gerektiğini anlatıyor. Son 4 haftada kazandıkları 3 puana rağmen ligde 23 puanları var. Biz ise son 5 haftadır hiç yenilmedik ve bu haftada evimizde bu yenilmezliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Maçın Alsancak stadında olması bizim büyük avantajımız fakat bir o kadarda büyük bir dezavantajımız var. Kart cezalısı Tiago bu maçta oynayamayacak. Tiago yerine Barış Memiş kadroya dahil edilecek gibi bir kaç söylenti kulağımıza geldi fakat bunu maç günü göreceğiz. Tiago o sarı kartı görüp elbette bir ceza alacaktı fakat bu maç öncesi böyle bir ceza alması ne kadar iyi oldu bilemiyorum.

Ordu maçını yendiğimiz vakit bu ligde çok çabuk bir yükselme yaşarız. Şu geçirdiğimiz son 5 haftada güzel bir hava yakalamışken evimizdeki maçıda galibiyet ile sonuçlandırırsak hem bu takıma, hemde deplasmana gelecek binlerce kişiye çok iyi moral olur. Önemli bir maça çıkıyoruz, bir kaç eksiğimiz var fakat bu maçı alacağımızı düşünüyorum..

2 yorum / sen de yaz !:

Anıl Kıral 9 Aralık 2010 00:39  

Bu arada Ordu'dan gelecek arkadaşlara kazasız belasız yolculuklar.. Gelecek arkadaşlar buradan veya başka biryerden bizimle iletişime geçebilirse güzel bir ortamda sohbet edebiliriz..

Avram 9 Aralık 2010 08:49  

Orduspor'un iki maçını izledim bu sezon.Birisi Adanaspor maçı idi.Etkili gözükmemişlerdi ve ardıardına özellikle kontralarda ciddi pozisyonlar verdiler.Ama bu maç , o dört yenilgili serinin ilk maçı idi.Diğeri de iki hafta önceki Sansunspor deplasmanı.Yine çok etkili oldukları söylenemez ama çok ciddi kontralar yakaladılar.Adana maçına göre daha derli toplu görünüyorlarsa da pozisyon veren , defoları olan bir defansları var.Kısacası , 2-0 ı bulana kadar çok rahat bir maç izleyemeyeceğiz.Barış o pynar mı , oynarsa etkisi ne olur? Sağ kanatta ne kadar başarı gösterir tartışılır.Bence asıl önemli olan , büyük bir olasılık ile oynayacak olan KIvanç'ın sahalara nasıl döneceği.Kıvanç etkili olursa , pek sıkıntı çekmeyiz gibi geliyor.

ÜST TARAFA DÖN