3 Aralık 2010 Cuma

Karşıyaka Deplasmanına Hazırlanmak

Öncelikle bir Karşıyakalı olarak bugün okuduğum haber ile tebessüm etmedim desen yalan olur. Hani biz kendimizi biliyoruz ve ukalalık olmasın diye susuyoruz.

Haberi yazımda geçmeden önce sizlere bir soru sormak istiyorum. Kendinizi bir kulübün koçu ya da idari menajeri olarak düşünün ve önümüzdeki haftaki maçınız Karşıyaka deplasmanında ve taraftarın etkisini de az çok biliyorsunuz. Oyuncularınızı motive etmek için nasıl bir hazırlık yapardınız ? Belki tribünlerin tepkisinden etkilenmemeleri için ciddi ve heyecan verici bir konuşma , belki çok takmayan , sakin bir tavırla ters psikoloji uygulardınız. Daha birçok fikir aklınızdan geçiyordur. Şimdi size Bornova Belediye koçu Aclan Kavasoğlu'nun yarınki maç için oyuncularını Karşıyaka takımının yanı sıra taraftarına karşı da hazır hale getirmek için uyguladığı yöntem hakkındaki haberden alıntı yapayım.
***********************************************************************************
Beko Basketbol Ligi'nde yarın Pınar Karşıyaka ile deplasmanda karşılaşacak olan Bornova Belediye'de antrenör Aclan Kavasoğlu oyuncularını yarınki maçın atmosferine farklı bir şekilde hazırlıyor.

Geçen sezon ilk hafta Pınar Karşıyaka'ya konuk olan ve maçı 89-68 kaybeden Bornova Belediye'de antrenör Aclan Kavasoğlu, Karşıyaka Arena'nın atmosferine takımını alıştırmak için antrenman sırasında hoparlörden Karşıyakalı taraftarların tezahüratlarını ve marşlarını çaldırıyor.

Karşıyaka Spor Salonu'nun en zor rakip sahalardan biri olduğunun altını çizen Kavasoğlu, "Benim Pınar Karşıyaka'da antrenörlük yaptığım zamanlarda da taraftarlar takımın en büyük silahıydı. Kadromda bu atmosferi yaşamamış çok sayıda oyuncu var. Hoparlörlerden verdiğimiz sesler bir anlamda mental hazırlık" şeklinde konuştu.

Aclan Kavasoğlu, derbinin tam bir basketbol şöleni olacağını tahmin ettiğini de belirterek, "Bu sezon geçen yıla göre daha farklı bir yapıdayız. Antrenman tesislerinde tadilat olması da çalışma koşullarımızı zorladı. Ancak gün geçtikçe iyileşiyoruz. Son haftalarda hem bizim, hem de Pınar Karşıyaka'nın maçlarındaki sonuçlar son saniyelerde belli oluyor. İzleyenler için keyifli bir müsabaka olacağı tahmininde bulunabiliriz. Ancak her şeyden önemlisi, mücadelenin iki takıma da yakışan centilmenlikte geçmesini ve hak eden takımın kazanmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
************************************************************************************

Söyleseydin biz gelirdik be Aclan Hoca !!! Antrenman ziyareti yapardık ve canlı performans sergilerdik. Potanız kırılınca Karşıyaka Spor Kulubünden maçınız yarım kalmasın diye yardım talebinde bulunduğunuzda geri çevirmediğimiz gibi , her türlü ikili ilişkilerde kulubünüze yardımda bulunduğumuz gibi ve bunlar yetmeyip İstanbul takımlarına 5 lira , Kaf Sin Kaf taraftarlarına 20 liraya bilet satmanıza kızsak da biz yine gelip yardım elimizi uzatırdık sizlere. Hem öyle banttan dinlemek aslının yerini tutmaz ki !!!

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN