26 Aralık 2010 Pazar

Onurlu Mücadele !

Bugün belki yenme ihtimalimizi hiç göze almayarak maça çıktık. Yenileceğimizden emindik ama yine onurlu duruşumuzun, Karşıyakalı duruşumuzun bozulmamasıyla gurur duyduk. Sahaya aslanlar gibi çıkıp oynadılar.. Ve bu aslan gibi çocuklar 1995 doğumluydular. Hepsi ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Onlar bu maçı aslında kazandılar..
Beşiktaş - Karşıyaka Maç İstatistiği
Biz Karşıyakalıyız farklıyız derken yıllardır bundan bahsediyoruz işte. Biz kafamız attığı anda, bize bir haksızlık yapıldığı anda tüm gururumuzla, onurumuzla tepki gösteririz olaylara. Yenmekmiş, yenilmekmiş, şampiyonlukmuş, lig atlamakmış umrumuzda değildir bizim. Biz Karşıyakalıysak herşeyden önce gururumuz, onurumuz gelir. Kendimizi ezdirmeyiz. Ezmeye kalkanada tokat gibi cevap gelir böyle, yüzü kızarır insanın. Apoel maçında ölüm korkusu yaşamış basketbolcuların maçını en fazla 1 gün erteleyen federasyonada ders olsun bu maç. O federasyon, imparatorluk değil biran önce bunun farkına varsın sayın Turgay başkan..

Beşiktaş'ın bize destek pankartı
Sahaya çıktığımız anda Beşiktaş tribünü bizlere desteğini hiç eksiltmedi. Hoş son 1 hafta boyunca federasyonun kararından sonra tüm Türkiye arkamızda durdu. Bu onurlu mücadelede yalnız değildik. Biraz olsun utanmış mıdır acaba Turgay başkanımız ? Biraz olsun şapkasını öne koyup düşünüyor mudur acaba ? Oyuncularımız Rumların saldırısı sırasında 4 polis eşliğinde kendileri yolu açarak soyunma odasına kadar gittiler.. Bir basketbolcu için, sporunu yapmaya oraya gitmiş bir insan için ne kadar kötü bir durum düşünemiyor musunuz bunu ? Formalite bir maç olduğu için gidip Kıbrıs Rum Kesimi Federasyonuna güvenlik önlemleriyle ilgili uyarı yapamayan Türkiye Basketbol Federasyonu mu Dünya İkincisi ? Kusura bakma TBF yönetimi ülkemizi temsil edemiyorsun!

Bu olay kapsamında konuşulması gereken diğer bir konu ise acaba bu olayların aynısını bir İstanbul takımı yaşasaydı neler olacaktı ? Aynı şekilde sadece 1 gün sonraya mı ertelenecekti maç ? Yada TBF bize karşı kullandığı " gidin Beşiktaşla konuşun eğer isterlerse maçı pazartesi oynarsınız. " ifadesini o takımlara karşıda kullanır mıydı ? Yoksa 2 hafta önceki Fenerbahçe maçında olduğu gibi bizim olumlu görüşümüzü bile almadan kafasına göre maç gününü istediği zamana erteler miydi ? Bu ertleme yüzünden basketbolcularımız 52 saat sonra Avrupa maçı oynadı. TBF'nin kendi belirlediği o iki maç arası 68 saat kuralını gayet güzel ezmeyi başardılar. Turgay Demirel artık hiçbir hoşgörüyü haketmiyor. Karşıyaka Spor Kulübü tüm haksızlıklara karşı ne pahasına olursa olsun savaşmaya devam edecektir. Karşıyakalılık budur çünkü. Şampiyonlukmuş, lig çıkmakmış herşey bir kenara şerefimiz bir kenara..

Akatlardaki Taraftarlarımız

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN