29 Ocak 2011 Cumartesi

Buz Gibi 3 Puan

Sanırım kış mevsimi Kıyı Ege dolaylarına son birkaç gün itibariyle resmen geldi. Cuma günkü fırtınanın üstüne , Rize maçının cumartesi öğle saatlerinde buz gibi bir havada oynanacak olması ile bu takımın peşinden Muğla'ya 7 bin civarında giden taraftar sayısı bir anda bıkkınlıkla ve inançsızlıkla 2 bin civarına düştü. Bu seneki en büyük hayal kırıklığımız. Ve bugünkü tribünlerin görüntüsü takımımızın insanlardaki hevesi kırma becerisinin , gerçekten inanılmaz bir hava ile etkisinin eseri.

Bilmiyorum televizyon ekranlarına maçın başlangıcına yakın söylenen tezahurat yansıdı mı ? Ne olursa olsun ekranların başındaki taraftarlarımıza güzel ve yerinde bir mesaj verildiğini düşünüyorum.

Gelelim maça. Sizler ne düşünüyorsunuz ? Çok mu iyi oynadık ? Tabii ki hayır. İyi mi oynadık ? Bence iyi de oynamadık ama karşımıza lider olarak gelen Rizespor da harika bir futbol oynamadı. Hakem faktörü ön plandaydı. ( Kahretsin ki yine hakeme sığınan yönetici ve teknik adamlar gibi oldum ama en azından TRT ekranlarından birçoğunuz penaltı pozisyonunu izleme şansı buldunuz. ) Verilmeyen penaltı ki bu konuda tartışmaya girmek isteyen herhangi bir futbolsever varsa görüntüleri beraber , isterse yüzlerce kez izlemeye ve tartışmaya razıyım. Ardından birçok takdir hakkının rakip takımdan yana kullanılması. Gözü önünde rakibine kafa atan oyuncuyu görmezden gelmesi derken tüm bunların birleşimiyle maçın 0 - 0 'a kilitlendiğini düşünüyordum. Necati'nin de bu maç için hakkını yememek lazım. Kesinlikle çok kritik , 2 önemli kurtarış yaptı.

88. dakikada gelen gol ile 1 - 0 olsun ama bizim olsun dedirten bir galibiyet aldık. Bunalım dönemimizden çıkmamız için gerekli ilk adımı attık. Sırada bu galibiyetlerin devamının gelmesi gerekli. Yoksa bugünkü başlangıcın bir değeri olmayacak.

Taraftarımızın birçoğu belki hayatı boyunca yapmadığı istastik hesabını Karşıyaka'nın Süper lige çıkış yolu için hesaplamalarla yapıyor. Şimdi bu hafta biz Rize'yi yensek , x takım şununla berabere kalsa diye puan tablosu üstünde ihtimaller üzerine kafa yoruyor. Her hafta bazen sevinç ve umutla , bazen de hüsranla o tabloda puanlar üstünde oynamalar yapıyoruz. Karşıyaka adama gerekirse istatistik de öğrendirir , yüksek matematik de öğrendirir. Taha'nın golüyle gelen sevincin , umudun artarak devam etmesi dileğiyle ...

5 yorum / sen de yaz !:

Avram 30 Ocak 2011 00:52  

Sevgili Çağlar , Rıza Hocanın dün akşam nefis bir lafı vardı.ŞAmpiyonluğa oynuyorsan , hesap kitap yapmaz arkana da bakmazsın.Çıkar , yener geçer gidersin...Bizim hesap kitap dönemimiz geçti.Çıkıp yenip ge.çip gideceğiz.Yoksa yok...

denizkent 30 Ocak 2011 02:14  

Rıza hoca tabii doğru söylemiş de bizim de mehter marşındaki gibi 1 ileri , 2 geri adım atmamız yüzünden bir hafta ümitlenip sonraki hafta lanet olsun bu puan kaybına diye kendimizi yiyoruz ve puan tablosundaki duruma bakıyoruz.

Yıllardır halimiz bu olduğu için öyle yazdım. Akhisar maçına kadar yine hayal kuracağız.İstediğimiz sonucu alırsak hayallere devam.Klasik olacak ama bundan sonra her maç final.

Olmayacak iş değl. Yeter ki takım gayret göstersin.Umarım Rıza hocanın belirttiği düşünceyi Turgut hoca takıma aşılar.

kafsinkaf 30 Ocak 2011 15:59  

Fotoğrafı kendi blogumda kullanmamın bir sakıncası varmı ?

Anıl Kıral 30 Ocak 2011 19:11  

Kaynak vererek kullanırsan daha etik olabilir :)

Zinedine Zidane 30 Ocak 2011 21:15  

bir umudum var, o da sende karşıyaka.Mantığım olmaz diyor ama..Futbol bu. Hele ki yıllardır nelerin yaşanabileceğine aşina olduğumuz bu ligde, yine mutlu sona inanmak istiyor insan.

ÜST TARAFA DÖN