8 Mayıs 2011 Pazar

Andre Ve Hakan Demir

Bugün Arena'da çok güzel görüntüler vardı aslında. İlk önce o görüntülere biraz değinmek istiyorum. Muhteşem bir Trabzon maçı yaşandı bugün. Her iki tarafın taraftarı da birbirine çok dostça yaklaştı. Trabzonlular Kaf Kaf'ı çok içten çektiler. Sürekli tribünler arasında gidip gelme oldu, bizden o tribüne geçip bağıranlar, onlardan bizim yanımıza gelenler oldu. Umarım Trabzon'da kurulan bu dostluk bozulmaz. Özellikle devre arasında Arena'dan yükselen Kolbastı müziğiyle Trabzonluların dans etmesi muhteşem bir enstanteneydi bugün..

Şimdi gelelim biraz da maça. Bugün Birkan sahada kariyer rekorunu kırdı. Tam olarak istatistiği hatırlamıyorum fakat 24 sayıyı geçerek bu rekoru kırdığını biliyorum. Birkan'ın bu sevindirici haberinin yanında Alper'in artık yararlı bir basketbolcu olduğunu görmek muhteşemdi. Son maçlara gidemediğim için izlemiyordum, Alper sanki eski Alper değil. Hırslı oynuyor en başta, aslında her zaman öyleydi sahada Karşıyaka ruhunu yansıtabilen bir basketbolcuydu fakat bunun üzerine bir de attığı üçlükler, verdiği paslar eklenince çok güzel bir basketbolcu olmuş.
Asıl konumuza gelelim. Bugün bu kadar güzel bir maçın oynandığı, bu kadar güzel bir tribünün yapıldığı maçtan sonra eve geldiğimizde bir haberle karşılaştık. Andre Smith'in sözleşmesinin feshedildiğini öğrendik. İlk başta herkes çok sinirlendi, bu duruma hala sinirli olan vardır ama ben kendi görüşümü söylemek istiyorum. Bu feshetmenin sonuna kadar arkasındayım, hatta sonsuz teşekkür ediyorum şubemize ve hocamıza. Çünkü bizlerin belki de giderek kaybettiğimiz o Karşıyakalılık duygusunu, Karşıyakalılık duruşunu bugün bir kez daha Türkiye'ye gösterdiler. 

Maç sırasında Andre Smith oyundan alınmak istenince sinirlenmiş, hocamız Hakan Demir ile sert diyaloglara girmiş. Bunun üzerine bu feshetme olayı ortaya çıktı. Arkasındayım, çünkü hiçbir sportif başarı bizim kutsal formamızdan, armamızdan, kulübümüzden önemli değildir. Hiçbir sportif başarı bir antrenörün saygınlığını kaybetmesinden ya da kulübün değerlerinden önce gelemez. Bizler sportif başarıdan önce Karşıyakalı olan insanlarız çünkü. Hepimiz bir aileyiz. Bir ailenin içinde böyle durumların olmaması gerekiyor.

Kendi adıma, başkanımız Sn. Nazım Torbaoğlu'na ve koçumuz Hakan Demir'e sonsuz teşekkürler ediyorum. Karşıyakalılık duruşunu tekrar bizlere yaşattıkları için.. Yolun açık olsun Kaptan.


Hakan Demir'in açıklaması ;
Arkadaslar açıklama istemissiniz; Karsiyaka basketbol takımının başarısının temelinde disiplin, saygı ve sevgi vardir. Bizim gorevimiz oyuncularımıza bu değerlere bağlı kalabilecekleri ortamı yaratmaktir. Genc oyuncular zaman zaman hatalar yaparlar ve biz bunları düzeltiriz. Ama bazı davranışların şartlar ve zaman ne olursa olsun bu degerler cercevesinde tolere edilmesi mümkün değildir. Bugün yaşanan olaya en cok üzülen biri olarak takımımizin bu yoldan çıkmasına izin veremezdik. Bu forma sonuna kadar bu degerlerle var olmaya devam edecektir...

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN