22 Mayıs 2011 Pazar

Klişe Sohbetler , KSK ve ADS

Bizim - erkeklerin - klasik muhabbetidir futbol. Herkesin az çok fikri vardır. En çok sallanan konuların başında gelir.

Gelelim futbola sadece sahada olan bitene odaklanmayan benim gibilerin ilgi alanına. Tribünlere. İşte futbol konusu açıldığında en çok sallama yapılan , klişe sözleri duymaktan bıktığımız kısma.

Önce " Ya x takımın taraftarı da çok pislik , kavgacı " , sonra " Birader sen hangi takımı tutuyorsun ? " ve illa sizin 3 İstanbul takımından birini tutmanızı bekleyen o şaşkın surat ifadesi , şehrinin takımını tutmanın çok garip olduğunu sana dikte etmeye çalışan söylemler. Bu konuşmalardan zaten hepimize gına gelmiştir. Yıllardır bozuk plak misali çalar durur. Kişiler farklıdır ama bozuk plak çalmaya devam eder.

En komiğime giden de nasolsa ortamda yeni tanıştığı kişilere tribünden bihaber kişilerin sağdan , soldan duydukları 3-5 sözü kullanıp hava atmaya çalışmaları. Sanki kendi gitmiş gibi anlattığı KSK - Göztepe derbileri , birbaşkası ise Adanademir tribünlerinden çıkmamış sanırsınız ama bu kişilerin tek olayı sadece yolları düşerse belediye otobüsüyle stadyumların yanından geçmek olmuştur. Zaten önceden duydukları ayrıntıları da tam hatırlamayıp üstüne kendilerince senaryo da yazdıkları için yalan hikayeleri tribüne takılan pek çok kişi tarafından hemen anlaşılıyor.

İşte böyle bir muhabbete bir Demirspor taraftarı ile denk geldik. O kadar sinirlenmişti ki karşısında demirspor tribününe adımını atmamış çocuğu dövmesin diye zor tutmuştuk. O faslı geçtikten sonra laf lafı açtı 2002'deki bizim Denizli'deki hüznümüz , onların sevincine ve sonrasında Karşıyaka ve ADS arasında iki tarafta da bir gerginlik olmamasına kadar birçok konuyu konuştuk.

" Her sene 1. Lig kapısından dönüyorsunuz . Peki bu sence Karşıyaka'yı eleyip çıkmanızın laneti olamaz mı ? " diye sorduğumda biraz düşündükten sonra gelen cevap " Muhtemelen " oluyor.

Bu konuşmanın üstüne Demirspor bu yıl da malesef çıkamadı. 1.ligde gittiğimiz saçma sapan deplasmanlar yerine Demirspor deplasmanına gitmek , acaba kaç kişi gelmişler diye Alsancak Stadı balkon tribününde onları gözlerimizin aramasını isterdim. Kısmet bu sene için de değilmiş. Biz Süper Lige çıkalım. Onların da ardımızdan vakit kaybetmeden gelmesi dileğiyle. İki takım da çok boşa zaman harcadı.

3 yorum / sen de yaz !:

MiTo1940 22 Mayıs 2011 13:23  

| Ne etsek, ne yapsak ki KADERİMİZİ YENSEK ! (Baştacısınız)

Adsız 22 Mayıs 2011 23:00  

Yazmayın arkadaş böyle yazılar. Biz kimiz ki! 16 yıldır süper lige, 7 yıldır Bank Asya'ya çıkanayan sıradan bir 2. lig takımıyız. Taraftar mı ? O zaten süper ligde.

Das 23 Mayıs 2011 22:59  

İnşallah önümüzdeki ilk KSK maçını süper ligde oynarız..

ÜST TARAFA DÖN