15 Kasım 2011 Salı

100'ler Kulübü

Basketbol'da bu sene savunmamızın çok kötü olacağını daha önce söylemiştim. Bunu söylerken tabiki kafamdan değil, izlediğimiz hazırlık maçlarına bakarak söylemiştim. Bu söylemimde ne kadar haklı olduğumu içerdeki her maçımızda 100 sayı yiyerek takımımız kanıtlamış oldu. Bugün oynadığımız Avrupa takımı Minsk takımından da tam 105 sayı yiyerek salondan ayrıldık. Yediğimiz her sayı birbirinin aynısı, kaçırılan adamlar hep aynı..
Takım da basketbolcuların yanı sıra bana göre teknik ekipte de büyük hatalar vardı bugün. Çizilen yanlış oyunlar, yanlış rotasyonlar bu skoru bu hale getirdi. Son topumuzu kullandırabileceğimiz tek isim Birkan - maçta saydığım kadarıyla 6'da 4 üçlük yüzdesi var - son topta kenarda bekliyor. Aslında neden kenarda beklediğini de son top oynanırken anladık. 3 sayı gerideyken, son 12 saniye varken, şaka gibi bir taktik ile direk olarak turnikeye bağlı oyunu kurduk. Değişik bir oyun daha gösterdi bize Hakan hoca. Yine senenin başında dediğim gibi Alper bence bu takımda en çok övgüyü hakeden isim. Hem gösterdiği muhteşem çıkışla, hem de takıma katkısı olan, zor zamandaki üçlükleriyle takımı ayakta tutan bir etmen. Jovo Reis bugün karşısında kendisinden çok daha atletik ve hızlı birisiyle oynadı. Rakip takım için çok iyi bir eşleşme fakat Jovo için aynı şeyi söyleyemeyiz malesef. Çok yavaş kaldı, topları çok dışarıdan aldı, böylelikle takıma katkısı diğer maçlara göre çok azdı. İlkan'ın ben hala Türk olduğuna inanmıyorum. Vücuduyla, atletikliği ile daha çok Amerikalı basketbolculara benziyor. Orta halli performansı vardı bugün fakat çok fazla topumuzu yedi. Yine de İlkan gibi birisinin olması bu takım da güzel bir avantaj bizim için..

Bu takım 100. yılında, her takımdan 100 sayı yemeyi haketmiyor. Burada sorunun büyük kısmı saha içindekilerden çok, yandaki teknik ekip. Çok kötü gidiyoruz, ve bu kötü gidişe nasıl dur diyeceğiz. Biz artık basketbolda orta halli kadro + taraftar = play-off taktiğinden çok, güçlü bir taraftarı arkasına alabilecek kaliteli bir oyun oynayabilecek takım istiyoruz!

2 yorum / sen de yaz !:

gökay 16 Kasım 2011 00:12  

bu takıma acil bi uzun lazım bowdry denen adam ne yaptı maçta 1 sayı 1 ribaunt nedir ya

Unknown 16 Kasım 2011 00:51  

Çok doğru tespitler. 4 dakika kala 8 sayı geride iken ve ivme kesinlikle bize dönmüşken Birkan hızlı hücumda topu kaybetti ve savunmaya dönerken koç çıkardı. Tek bir hata! Bu oyuncu için yıkım demek. Birkan 3 tane inanılmaz kritik yerde 3'lük attı ve maça ancak öyle tutunduk. Alper Saruhan yetenekleri bariz sınırlı ama hırsı ve mücadelesiyle çok takdir ettiğim bir oyuncu. 3üncü periyot başını hatırlayın. Daha rakip sahaya çıkmamıştı bizim beşimiz yerindeydi, Alper takımı da taraftarı da maça soktu! 14 sayı fark vardı ve maça geldik. İlk periyotta savunma yapmamamızın ceremesini tüm maç boyunca çektik. Hücumda o kadar yanlış sete ve tercihlere rağmen %57 ile oynadık, ancak bana göre en yanlış yönetimi koç, 3üncü periyot sonunda faul yapmayarak gösterdi. 4 saniye kala rakip kendi pota altından topu oyuna sokuyordu ve 2 faul hakkımız daha vardı ve 0 faullü Onur Kentli, Onur Çalban, Emre Bayav'ı oyuna alarak faul yapardık ve sayı yemezdik, ne oldu Amerikalı guard faulü şut esnasında aldırdı ve 3 sayı yedik. Taraftar olarak bizzat bağırdım tribünden "faul yapın faul hakkımız var" diye ama koçtan hamle gelmedi. Maçı kaç sayıyla kaybettik? 2. Başka sorum yok.

ÜST TARAFA DÖN