20 Kasım 2011 Pazar

Kazanmak Zorundayız

Bugün Sakaryaspor ile maçımız vardı. Bir ilk olarak maç yorumu başlığı açtık. Bundan sonra her maç öncesi böyle bir başlık açıp, taraftarımızın, rakip takımın taraftarının ve tarafsız olan seyircinin yorumunu alacağız diyerek yazıya başlayalım..

Sakarya maçına çıkmadan önce yeni hocadan çok umutluydum, hala da umutluyum fakat hocayla çıktığımız ilk maçta yazdığım cümle de ne kadar doğru olduğumu bu maç anladım. Biz içerideki maçlara 3 puan, dışarıdaki maçlara 1 puan hedefiyle çıkıyoruz. Bugün karşımızda olan Sakaryaspor'u herkes yenerken biz malesef beraberliğe yatmış durumdaydık..
Hocamızın Sakaryaspor'u daha önce hiç izlemediğine tanık olduk bugün. Sakaryaspor gibi bir takım defanslarının arkasına çok fazla adam kaçırıyor. Bu takımı izleyen her hoca hücum hattına hızlı bir oyuncuyu alıp kontratak kovalamalı. Bu dezavantajı en iyi avantaja çevirebileceğimiz adam Adiyiah'tı. Fakat biz iki uzun boylu ve yavaş forvet Şaban ve Özgürcan ile sahaya çıktık. Bugün Şaban yerine Adiyiah olsaydı en az 3 fark atmış sahadan ayrılabilirdik. Defansı çok adam kaçıran bir takıma karşı Adiyiah gibi hızlı bir golcüyü kullanamadık bugün. Golü attığımız sabit toptan önce Adiyiah oyuna girecekti, sabit topu kullandık, Taha ile golü bulduk ve Adiyiah'ın oyuncu değişikliğinden hocamız direk vazgeçti. Bu da deplasmandan sadece 1 puan çıkarmak için sahaya çıktığımızın en büyük kanıtıdır bana göre. Erhan Şentürk'ün bu takıma ne kadar yarar sağladığını bu maç daha iyi görmüş olduk. İlk kullandığı serbest vuruşta çok iyi bir orta açarak takıma golü kazandırdı. Agbetu'yu ne kadar sevsem de bu maç iyi bir oyun çıkaramadı. 2 tane %100'lük gol şansımızı boş yere harcadı. Sol ayağını kullanamayan bir oyuncu, kaçırdığı iki tane net gol pozisyonunda da bunu anladık.. Sol ayağı ile vursa iki tane gol ile dönüyor olacaktık bugün Sakarya'dan. Volkan Özgür bu takıma yarardan çok zarar sağlıyor malesef. Ayağına gelen her top bugün ölü top olarak sahaya yansıdı. Pas atamadı, şut çekemedi, her topu rakip takıma verdik. Bu performansını geliştireceğini düşünerek bu takıma yarar sağlamasını istiyorum fakat ilk 11'i alabilecek kalitede bir topçu olduğunu düşünmüyorum bu takım için. Kaleci Recep çok güzel bir kalecilik örneği gösterdi bugün. Ağlarımızda bulduğumuz ilk top tamamiyle defans hatasıydı. 2 tane çok güzel net gol pozisyonunu kalemizden çıkardı. En azından artık kornerlerde ve sabit toplarda korkmuyoruz. Bu bile Recep'in kaleyi Necati'den daha iyi koruduğunun göstergesidir. 

Orta sahada sahada hiç yokuz. Bu zamana kadar oynadığımız her haftada bunu gördük. Orta saha demek top dağıtan oyuncu demektir, oyun kuran oyuncu demektir. Fakat bizim orta sahamız topu dağıtmayı bir kenara bırakalım, topu almaya bile yeltenmiyor. Agbetu gibi hücum oyuncusu geliyor topu alıyor, topu dağıtmaya çalışıyor, ya da defanstan direk forvete doldur boşalt ile oynuyoruz. Bu kadar kötü bir orta saha ben hiç izlemedim. Şu takımın başında olsaydım sezon arasında direk tüm orta sahayı değiştirecek transferler yapardım. Orta sahadan oyun kuramadığımız için bu olay hücuma yansıyor ve gol pozisyonlarımız çok kötü yönde etkileniyor. Bir an önce orta saha da topu alıp, pas yapabilecek, oyunu kurabilecek yürekli ve oynamayı isteyen topçulara ihtiyacımız var. Taha ikinci yarı girmesine rağmen çok güzel bir oyun oynadı. Beraberlik golünü atmasının yanında çok mücadeleci ve hırslı bir top oynadı. Taha'yı ne kadar savunmasam da bugün maçta hakkını vermemiz gerekiyor. Yaptığı müdahalelerle, mücadeleci ruhuyla bugün Karşıyaka'ya çok fazla şey kattı..

Bu maç tam anlamıyla taktiksel hatalar yüzünden kaybedilmiş bir maçtır. Kaybedilmiş diyorum çünkü bu maçın hakkı bizim 3 puan ile İzmir'e dönmemizdi. Fakat biz, sabitleştiğimiz 1 puan üzerine oyun oynadık ve 1 puanı alıp İzmir'e döndük. Mustafa hoca umarım ilerleyen maçlarda evimizde olduğu gibi deplasmanda da 3 puan için saldıracak bir takım sahaya çıkartır. Reha Kapsal ile kaybettiğimiz puanları Sakaryaspor gibi basit deplasmanlarda alacağımız 3 puan ile kapatabilirdik. Fakat bu andan itibaren oynayacağımız fikstür çok tehlikeli. Bu kadar kolay 3 puanı kaçırdığımız maçları çok arayacak olabiliriz malesef..

2 yorum / sen de yaz !:

mazz1912 20 Kasım 2011 05:46  

Bugün tamamen yanlış kadro ile çıktık.sakaryaya dişimizi gösterdiğimizde onları yarı sahalarına gömdüğümüz de oldu.öncelikle ağır defansları var ve özgürcan-şaban yerine daha farklı çıkmalıydık doğru bir tespit.ortasahamızda turgay-özgür volkan dan biri oynamalı ikisi değil.ikisi oynuyorsa madem özgür daha atak oynatılmalı ki bence buna gerek yok.adiyiah ın özellikle bu maçta oynatılmaması tuhaf.recep ve erhan şentürk maçın iyilerindendi.teknik direktörün özgürcanı çekip bu maç içindeki fevri hareketleri hakkında uyarması lazım.gereksiz bir çok hareketi ve ofsatları vardı.adiyiah arandı..ayrıca bunca ofansif oyuncumuz varken verim almak için düzgün bir taktik oluşturmak lazım.tavşanlı maçının ikinci yarısı hariç takımda bir uyumsuzluk var.defans uzun oynuyor,ortasaha top yapmıyor..yere sağlam basan oyuncular varken daha mantıklı 11 ile ve düzgün bir taktikle çıkılmalı.rakipler iyi incelenmeli.isteksizlik var takımda.arada istekli gibi görünür bazı maçlarda ama o aldatıcıdır.takım hala iyi yönetilmiyor..

Adsız 20 Kasım 2011 15:20  

karşıyakaya kalan maçlarında başarılar

ÜST TARAFA DÖN