1 Kasım 2011 Salı

Sevdamız 99 Yaşında !

Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır. Bizler bu ayrıcalığı doğduğumuz andan beri yaşayan özel insanlarız. Gittiğimiz her şehirde Karşıyakalıyız dediğimiz zaman 35½ yani diyen insanlarlayız. Tüm Türkiye tanır Karşıyakayı. Bizler hep iç içe yaşamız, birlikte büyümüş, her zorlukta omuz omuza vermiş insanlarız. 7 yaşındaki çocuğumuzdan 70 yaşındaki amcalarımıza kadar aynı kültürle büyümüş, aynı ayrıcalığı yaşamız insanlarız..

Karşıyakalı olmak başkaldırmaktır. Her türlü zorbalığa, ihanete başkaldırırız. Rahatımızı bozan, bize ihanet etmeye çalışan insanlara siyasi olsun olmasın her koşulda hiç çekinmeden karşı çıkarız. Muhalefetizdir biraz da. Kimse bizimle başa çıkamaz. Biranda kenetlenir on binlerce kişi yürüyüş yaparız Karşıyakamızda. Her türlü zararlı düşüncenin karşısında dururuz. Karşıyaka menfaatlerine ters düşebilecek her davranıştan tek tek hesap sorarız..

Karşıyakayı düşünüp yaşamaktır. Günün her saatinde, gittiğimiz her yerde, kiminle olursak olalım Karşıyaka aşkıyla oluruz. Karşı yakaya geçtiğimiz anda başlarız Karşıyakayı özlemeye. Biz semtimize kutsal toprak deriz. Karşıyaka havasını içimize çekmeden hep bir gurbetçiyizdir. Karşıyakalı yaşarız, Karşıyakayı bir başka yaşarız..

Karşıyakalı olmak kıskanılmaktır. Herkes kıskanır bizi, kıskanır da söyleyemezler utançlarından. Aramızdaki aile ortamını, üst düzeydeki sevgi saygıyı herkes kıskanır. Her ortamda gururla söyleriz Karşıyakalı olduğumuzu. Karşıyaka'da doğup, büyümek herkesin şansı değildir malesef. Bu yüzden kıskanılırız zaten. Bu kültürü yaşayan, yaşatacak olan insanlar olarak kıskanılırız..

Karşıyakalı olmak deliliktir. Bizler deli gibi severiz semtimizi, değerlerimize sahip çıkarız. İzmir'in ve Türkiye'nin en çok eğlenen insanlarıyızdır biz. Eğlenmeyi biliriz, fiyakalıyızdır. Nerede güzel bir rakı sofrası görseniz, nerede umarsızca eğlenen insanlar görseniz bilin ki içinde en az bir Karşıyakalı vardır. Karşıyakayı sevmek deli işidir.

Anadolu topraklarında kurulan ilk spor kulübüyüz. Memleketin savaş günlerinde baş kaldıranların kulübüyüz. Bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşanların spor kulübüyüz. Ay yıldızı Atatürk tarafından armasına konulan kulübün çocuklarıyız biz..
Biz bu aşkı 99 senedir yaşıyoruz, yaşayacağız..
Bu aşk sadece spor kulübü aşkı değil, semt aşkıdır..
Ve şimdi, 99 senelik aşkımız için..

KAF KAF KAF SİN SİN SİN KAF SİN KAF SİN KAF

Her şeyi sevebilirdik, sevmeye senden başlamasaydık eğer..
Sevdan, içtikleriyle değil, içerken düşündükleriyle sarhoş olanların yüreğinde..

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN