22 Mayıs 2011 Pazar

Klişe Sohbetler , KSK ve ADS

Bizim - erkeklerin - klasik muhabbetidir futbol. Herkesin az çok fikri vardır. En çok sallanan konuların başında gelir.

Gelelim futbola sadece sahada olan bitene odaklanmayan benim gibilerin ilgi alanına. Tribünlere. İşte futbol konusu açıldığında en çok sallama yapılan , klişe sözleri duymaktan bıktığımız kısma.

Önce " Ya x takımın taraftarı da çok pislik , kavgacı " , sonra " Birader sen hangi takımı tutuyorsun ? " ve illa sizin 3 İstanbul takımından birini tutmanızı bekleyen o şaşkın surat ifadesi , şehrinin takımını tutmanın çok garip olduğunu sana dikte etmeye çalışan söylemler. Bu konuşmalardan zaten hepimize gına gelmiştir. Yıllardır bozuk plak misali çalar durur. Kişiler farklıdır ama bozuk plak çalmaya devam eder.

En komiğime giden de nasolsa ortamda yeni tanıştığı kişilere tribünden bihaber kişilerin sağdan , soldan duydukları 3-5 sözü kullanıp hava atmaya çalışmaları. Sanki kendi gitmiş gibi anlattığı KSK - Göztepe derbileri , birbaşkası ise Adanademir tribünlerinden çıkmamış sanırsınız ama bu kişilerin tek olayı sadece yolları düşerse belediye otobüsüyle stadyumların yanından geçmek olmuştur. Zaten önceden duydukları ayrıntıları da tam hatırlamayıp üstüne kendilerince senaryo da yazdıkları için yalan hikayeleri tribüne takılan pek çok kişi tarafından hemen anlaşılıyor.

İşte böyle bir muhabbete bir Demirspor taraftarı ile denk geldik. O kadar sinirlenmişti ki karşısında demirspor tribününe adımını atmamış çocuğu dövmesin diye zor tutmuştuk. O faslı geçtikten sonra laf lafı açtı 2002'deki bizim Denizli'deki hüznümüz , onların sevincine ve sonrasında Karşıyaka ve ADS arasında iki tarafta da bir gerginlik olmamasına kadar birçok konuyu konuştuk.

" Her sene 1. Lig kapısından dönüyorsunuz . Peki bu sence Karşıyaka'yı eleyip çıkmanızın laneti olamaz mı ? " diye sorduğumda biraz düşündükten sonra gelen cevap " Muhtemelen " oluyor.

Bu konuşmanın üstüne Demirspor bu yıl da malesef çıkamadı. 1.ligde gittiğimiz saçma sapan deplasmanlar yerine Demirspor deplasmanına gitmek , acaba kaç kişi gelmişler diye Alsancak Stadı balkon tribününde onları gözlerimizin aramasını isterdim. Kısmet bu sene için de değilmiş. Biz Süper Lige çıkalım. Onların da ardımızdan vakit kaybetmeden gelmesi dileğiyle. İki takım da çok boşa zaman harcadı.

15 Mayıs 2011 Pazar

Hiçbir Şey Bil(e)memek

Uzun süredir malesef bloga yazı yazamıyorum. Aslında uzun süredir Karşıyaka'yı bile takip edemiyorum. Kimlerle oynadığımızı bilmeden , maçların özetlerini bile izleyemeden günler geçiyor.

Önceden de uzun süre maçlardan koptuğum anlar olmuştu ama hiçbir zaman böyle değildi. Sonuçta gidemesem de olan bitenden haberim oluyordu. Şimdi ise puan tablosunu görebilirsem , maç skorunu birkaç gün sonra öğrenebilirsem ne mutlu bana.

Hep düşünmüşüzdür. Maçlara gitmeyi , bırakın gitmeyi takip etmeyi bırakan kişilerin hayatları nasıldır diye. Acaba hiç mi eksiklik hissetmiyorlar diye çok söylemişizdir. Belki size garip gelebilir ama hayat her türlü devam ediyormuş. Güneş yine doğuyormuş. Akşamına inat eder gibi tekrardan batıyormuş.Kıştan sonra bahar geliyormuş. Müzmin aşık arkadaşının yine nasıl aşık olduğunu anlatıp senin kafanı şişirmesini dinliyormuşsun ve sonra bir bakmışsın Karşıyaka yine süper lige çıkamıyor. Yine benim duymadığım ama söylendiğine emin olduğum bir sürü mazeret ve yine en çok üzülen , kahrolan vefakar taraftarlar. Olsun yine çıkamayalım. Boşuna şampiyon olasın diye sevmedik demiyoruz ama Karşıyaka'nın da bu taraftara borçlu olduğu birçok konu olduğunu düşünüyorum. Tabii o konu apayrı bir mevzu bahis.

Derseniz ki özlemedin mi Karşıyaka'yı !!! Hem de nasıl derim. Kıymetini bilin ...

An itibariyle en azından lig bitiyor. Umutlar her zamanki gibi seneye. Bana kalan haz ise ; çok az takip edebilsem de , maçlara gidemesem de hangi takımlısın dediklerinde gururla KARŞIYAKALI olduğumu söylemek.

8 Mayıs 2011 Pazar

Andre Ve Hakan Demir

Bugün Arena'da çok güzel görüntüler vardı aslında. İlk önce o görüntülere biraz değinmek istiyorum. Muhteşem bir Trabzon maçı yaşandı bugün. Her iki tarafın taraftarı da birbirine çok dostça yaklaştı. Trabzonlular Kaf Kaf'ı çok içten çektiler. Sürekli tribünler arasında gidip gelme oldu, bizden o tribüne geçip bağıranlar, onlardan bizim yanımıza gelenler oldu. Umarım Trabzon'da kurulan bu dostluk bozulmaz. Özellikle devre arasında Arena'dan yükselen Kolbastı müziğiyle Trabzonluların dans etmesi muhteşem bir enstanteneydi bugün..

Şimdi gelelim biraz da maça. Bugün Birkan sahada kariyer rekorunu kırdı. Tam olarak istatistiği hatırlamıyorum fakat 24 sayıyı geçerek bu rekoru kırdığını biliyorum. Birkan'ın bu sevindirici haberinin yanında Alper'in artık yararlı bir basketbolcu olduğunu görmek muhteşemdi. Son maçlara gidemediğim için izlemiyordum, Alper sanki eski Alper değil. Hırslı oynuyor en başta, aslında her zaman öyleydi sahada Karşıyaka ruhunu yansıtabilen bir basketbolcuydu fakat bunun üzerine bir de attığı üçlükler, verdiği paslar eklenince çok güzel bir basketbolcu olmuş.
Asıl konumuza gelelim. Bugün bu kadar güzel bir maçın oynandığı, bu kadar güzel bir tribünün yapıldığı maçtan sonra eve geldiğimizde bir haberle karşılaştık. Andre Smith'in sözleşmesinin feshedildiğini öğrendik. İlk başta herkes çok sinirlendi, bu duruma hala sinirli olan vardır ama ben kendi görüşümü söylemek istiyorum. Bu feshetmenin sonuna kadar arkasındayım, hatta sonsuz teşekkür ediyorum şubemize ve hocamıza. Çünkü bizlerin belki de giderek kaybettiğimiz o Karşıyakalılık duygusunu, Karşıyakalılık duruşunu bugün bir kez daha Türkiye'ye gösterdiler. 

Maç sırasında Andre Smith oyundan alınmak istenince sinirlenmiş, hocamız Hakan Demir ile sert diyaloglara girmiş. Bunun üzerine bu feshetme olayı ortaya çıktı. Arkasındayım, çünkü hiçbir sportif başarı bizim kutsal formamızdan, armamızdan, kulübümüzden önemli değildir. Hiçbir sportif başarı bir antrenörün saygınlığını kaybetmesinden ya da kulübün değerlerinden önce gelemez. Bizler sportif başarıdan önce Karşıyakalı olan insanlarız çünkü. Hepimiz bir aileyiz. Bir ailenin içinde böyle durumların olmaması gerekiyor.

Kendi adıma, başkanımız Sn. Nazım Torbaoğlu'na ve koçumuz Hakan Demir'e sonsuz teşekkürler ediyorum. Karşıyakalılık duruşunu tekrar bizlere yaşattıkları için.. Yolun açık olsun Kaptan.


Hakan Demir'in açıklaması ;
Arkadaslar açıklama istemissiniz; Karsiyaka basketbol takımının başarısının temelinde disiplin, saygı ve sevgi vardir. Bizim gorevimiz oyuncularımıza bu değerlere bağlı kalabilecekleri ortamı yaratmaktir. Genc oyuncular zaman zaman hatalar yaparlar ve biz bunları düzeltiriz. Ama bazı davranışların şartlar ve zaman ne olursa olsun bu degerler cercevesinde tolere edilmesi mümkün değildir. Bugün yaşanan olaya en cok üzülen biri olarak takımımizin bu yoldan çıkmasına izin veremezdik. Bu forma sonuna kadar bu degerlerle var olmaya devam edecektir...

1 Mayıs 2011 Pazar

Yalan Asır'dan İnciler

Giriş tarihi : 30.04.2011, Cumartesi 19:14 Güncelleme : 20:21
Atatürk Stadı'nda 30 taraftarıyla şov yapan sarı-kırmızılılar Çankırı Belediyespor'u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in elinden kupasını alan Göztepe şampiyonluk turu attı, kutlamalar sabaha kadar sürdü.
Güncelleme tarihi 20:21 iken şampiyonluk turu atan göztepelilerin sabaha kadar kutlama yaptıklarını nasıl anlamış bu Yeni Asır, şaşılacak bir konudur. Gelecek 14 saati, bir anda yazmışlar tebrik ediyoruz habercilik anlayışlarını..

Uzun Süreden Sonra Başlangıç !

Çok uzun süredir sizinle olamıyorduk. En son yazımızı 28 Mart 2011'de yazmışız. Bu günden itibaren tekrar eskisi gibi en geç 2 günde 1 kaliteli yazılar girerek sizlerle birlikte olacağız. Umarım eski zamanlardaki gibi bizi takip etmeye devam edersiniz.

Yazmadığımız bu son 1 ay içinde Karşıyaka camiasında neler değişti ? Futbol şubemiz 100.yıla girerken bizim Bank Asya'da kalmamızı doğru buldu. Bank Asya'da bir Karşıyaka izleyeceğiz 100.yıl ve umarım doğru bir yönetimle o sene şampiyon olup süperlige çıkacağız. Tiago seneye biz de kalacak mı bilmiyorum fakat en çok aklıma takılan isim Mustafa Sevgi. Mustafa Sevgi umarım bir an önce affedilir ve takıma geri döner çünkü böyle bir oyuncuya gerçekten çok ihtiyacımız olacak. Takıma çok güzel yararı olan bir isim. Okan Öztürk'ün bence futbolu bırakması lazım artık..

Voleybol şubemiz küme düştü. Fakat ne kadar küme düşerlerse düşsünler ayakta alkışlanacak bir şubeydi voleybol şubemiz. Keşke her şubemiz küme düşse de her şubemiz böyle Karşıyakalı olabilse. Tek başlarına, ceplerinden verdikleri paralardan ve taraftardan başka hiç bir kaynağı olmayan bu yönetim tek başına savaştı bütün bir sezon boyunca. Her türlü zorluğu aştı ama 24 senedir düşmeyen Karşıyakayı düşürmekten kurtaramadılar. Ne olursa olsun bu onurlu, başı dik başarınız için tebrikler!

Basketbol'da şampiyonluğa emin adımlarla gidiyoruz. Neden bilmiyorum, bu sene şampiyon olmamız o kadar hayal gibi gelmiyor bana. Play-Off'larda doğru eşleşmelerle, taraftar desteğiyle olmayacak şey yok. Alper Saruhan çok ama çok beğendiğim bir oyun sergiliyor son haftalarda. Muhteşem bir Karşıyakalı oldu. Oyuna çok güzel asılıyor, umarım bu performansı böyle devam eder ve seneye kurulacak kadro da forma sahibi olur.

Şimdilik böyle küçük bir yazıyla giriş yapayım dedim, eski günlerimize dönme zamanı..

ÜST TARAFA DÖN