5 Şubat 2012 Pazar

Basketbol'da Çöküş

Basketbol takımımız bizi bu sene en mutlu eden şubeydi aslında. Hatta 10'da 10 yaparak, büyük bir başarıya imza atmışlardı kendileri bu sene. Kısıtlı bütçeye rağmen Karşıyaka aşkıyla oynayan bir şubeydi. Son 3-4 maçtır malesef bu heyecanı, bu isteği, bu hırsı göremiyoruz takımdan. Seri halinde gelen büyük başarıdan sonra, takım sert bir şekilde düşüşe geçti malesef. Banvit'e yenilmemiz ve Banvit sonrasındaki Euro Challenge maçındaki yenilgimiz tamamiyle bedavaya verdiğimiz maçlardandı. Her iki takımdan da farklı galibiyet almamız gerekirken basit ve anlamsız bir oyunla maçları verdik..

Nedense tüm oyunculardan önce eleştirilen ilk isim koç Hakan Demir bu sene. Evet iyi bir koç, evet bizim belki Avrupaya gitmemizde etkili bir sebep, evet belki takımı çok iyi idare ediyor, çok iyi tanıyor. Ama bazı hamlelerini tribünlerde sadece ağzınız açık, şaşkın bir şekilde izlemek zorunda kalıyoruz. Bazen son saniyeye kadar mükemmel götürdüğü maçı, son saniyedeki değişik oyun stiliyle berbat edebiliyor. En son avrupa maçından örnek vermemiz gerekirse, son topu kullanıyoruz, bir iki sayılığa ihtiyacımız var ve koç Hakan Demir, takımda eli düzgün bir kaç basketbolcu varken gidiyor, o en baskılı anda, daha 1992 doğumlu olan takımın en genç oyuncusu Onur Kentli ile sayı bulmaya çalışıyor. Bazen basketbolun vazgeçilmezi olan son saniye foullerini Hakan Demir değil, tribünlerden biz söylüyoruz bu foulleri yaptırtıyoruz..

Basketbolculara gelecek olursak. Bana göre, bu takımın en iyi basketbolcusu tartışmasız Jovo'dur. Bana göre Jovo'da bir basketbolcu fiziği yok. Öyle çok ekstrem bir basketbol oyunu da yok. Fakat nasıl yapıyorsa takımın en skorer ismi olmayı, takımı en çok ayakta tutan, gaza getiren isim olmayı çok güzel başarıyor. Alper'i çoğu kişi beğenmese de benim takımda beğendiğim isimler arasında. Özellikle geçen seneki kötü performasından sonra bu sene çok daha güzel bir basketbolla karşımızda. Attığı üçlükler bir çok maçta takıma büyük katkı yaptı. Birkan'ı zaten artık yazmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu takımın taraftarla arasında en büyük bağı oluşturan, Karşıyakayı bizim gibi sevdiğine inandığımız birisi. Basketbol zekasına, oyun stiline laf atacak adam basketboldan pek anlamıyordur. Birkan-Furkan ikilisini izlerdik, şimdi sadece Birkanımız var bizim için..

Bu kötü gidişata ne zaman dur diyeceğiz merak ediyorum ama bu haftalar artık dur dememiz lazım. Yoksa lig de elden gidecek, Avrupa'da.. Zorlu rakiplerimiz yok, ligde en zor rakipleri içerde karşılayacağız. Avrupa'yı konuşmaya gerek yok, biraz ciddiye alsak kupayı almamız hiç zor değil..

1 yorum / sen de yaz !:

spartakus1912 5 Şubat 2012 11:47  

son toplarımızda hep bir sorun var ama yinede hakan demir büyük teşşekür borçluyuz bir kadro ya baktığımızda bu yani max seviye bu kadar oluyor jovo yu en iyi oyunlarımızdan yaptı yedek transferimiz yok 92 li oyuncuları çıkarttı piyasayya bu yani bizim takım bu kadar zaten hakan demir en iyi şekilde takıma sahip çıkıp hakkettiğimiz yerlere yaklaştırıyor biz banvit maçında 2 bin kişiydik bu sene biz taraftar olarak önem vermedik ucuz maçlardada

ÜST TARAFA DÖN