7 Şubat 2012 Salı

Bilet Politikası

Bugün açıklanan bir haber ile bir taraftan mutlu, diğer yandan mutsuz oldum. Haber bilet fiyatlarıyla alakalı. Yönetimimiz, bilet fiyatlarının bu sezonun sonuna kadar açık tribün 5 TL, kapalı tribün ise 10 TL olarak sabitleneceğini açıklamış.. Gelelim çift taraflı duygularımın neden olduğuna..
İlk olarak bu haber sevindirici. Çünkü yönetim artık taraftarın farkında, yönetim artık süperlige daha yakın olduğumuzun, süperlige çıkmak istiyorlarsa en büyük destekçilerinin biz, yani Çarşı grubu olduğunun farkında. Bu yüzden artık işin maddi durumunu bir kenarıya itip, taraftarı arkasına alacak, daha fazla taraftar ile sadece süperlige kitlenecek bir takım düşüncesi içine girdiklerini anlayabiliyoruz. Bu taraftar tarafından, camia tarafından çok sevindirici bir haber. Örneğin; Kasımpaşa maçı Alsancak Stadında olursa balkon bile büyük ihtimal dolacaktır. Böyle dolu bir staddaki baskıyla içerideki maçlardan 3 puanı çıkarmak çocuk oyuncağı olacak bizim için..

Fakat gelelim kötü yanına. Kulüp olarak hala yönetilemiyoruz. Hala yönetim olarak sıkıntı yaşıyoruz, profosyonel bir kulüp gibi malesef yönetilemiyoruz. Kombine satışlarımızda eğer düşüklük yaşanıyorsa en büyük sebebi budur. Kombineler satışa çıktığı zaman yönetimden kapalı tribün bütün sezon boyunca 30 TL, açık ise 15 TL olacak dendi, herkes kombinesini bu fiyatlara güvenerek aldı. Şimdi önümüzde koskoca bir ikinci yarı var ve sen 30-15 TL dediğin fiyatları, 10-5 TL'ye çekiyorsun. Gelecek sezon, bu sezon kombine alan insanların çoğunu malesef kaybediyorsun. Çünkü her sene bu olay yapıldığı için insanlar artık, bilet fiyatları nasıl olsa düşecek, kombine almaya ne gerek var diye kombine almamaya başlıyor. Git gide kombine satışımızın düşmesinin en büyük sebebi bu. Fiyatları düşürme demiyorum, düşür, ama en azından bu kadar düşürme. Ya da sezon başlarken bu kadar yüksek fiyatlar belirleme. İki fiyatın ortasını bulmak en kolay şeylerden biriyken hem camiayı, hem ekonomik geliri, hem takımı zor durumu sokuyoruz. Bu kadar kolay bir olayı umarım bir dahaki sezon düşünürüz ve sağlıklı bir bilet politikası ile yola çıkarız..

7 yorum / sen de yaz !:

Ozan Erim 7 Şubat 2012 17:15  

Bilet fiyat politikası başabaş analiziyle hesaplanmalıdır. Bu dogrultuda dinamik fiyatlandırma birincil strateji olmalıdır. Her musabaka ayrı bir urundur ve her urun kendi standartlarına gore hesaplanmalıdır yani basabas noktasının uzerine konacak kar, ürünün talep duzeyine uygun dusmelidir. Fiyat esnekligi etkisi seyirci profillerine gore belirlenip, tum veriler birlestirilerek akil bir politika yurutulmelidir. İstanbul kuluplerinin kusuratlı bilet fiyatları bu sistemi islettigini gostermektedir. Kısaca daha cok yolumuz var

Unknown 7 Şubat 2012 17:15  

gerçekten doğruları yazmışsın. bu sene göztepe maçında kombinesizlere bilet satılmayacak denmeseydi kaç kombine alınırdı merak ediyorum. kombine, bir taraftar grubunun prestijidir bana göre. ama allaha şükür zamanında "kombine kıranlardan" olmadık. her maç oradayız.

Günay S. 9 Şubat 2012 03:11  

14 hafta kalmış geriye çok önemli bir süreçten geçiyoruz kombine verdiğimiz parayımı düşeneceğiz Allah aşkına,bunların hesabını kitabınımı yapıyorsunuz ? Yönetimdeki insanlar bilet fiyatlarını ucuzlatırken bunun kombine satışını etkileyip etkilemeyeceğini hesaplayamaz tek akıllı bizizmi zannediyorsunuz. Ayrıca Kombineler an itibariyle parasını çıkartmıştır - Hesap kitap yapan arkadaşlara duyurulur bundan sonra hep kar yazacak hanenize

Adsız 9 Şubat 2012 03:40  

Kuluplerin en buyuk gelirlerinden biri kombine satisidir. Eger super lige kitlendikleri icin bilet fiyatlarinin dusuruldune inaniyorsaniz, ve 15 30 TL'lik kombineleri alim gucunuz varsa, seneye de kusmez alirsiniz. Bu durumun, ilk forma ciktiginda KSK Store'dan almakla, daha ucuzunun karaborsa cikmasini beklemek arasinda pek fark yoktur. Eger kombineyi alma sebebi butun maclari kesin izlemekten ibaretse, evet haklisiniz. Ama taraftar destegini kulube hissetirmekse ve hatta mac esnasinda takimi desteklemezse niyet, kombinenin fiyatinin nasil hesaplandiginin cok onemi olmasa gerek. Izmirde mac oynanan stadlarin kapasiteleri oldukca yuksek. Karsiyaka macinda 10 bin insan daha olsa cok mu kotu olurdu takim ve tribun acisindan?

Anıl Kıral 9 Şubat 2012 10:35  

Benim anlatmaya çalıştığım şeyi yanlış anlamışsınız..
Kombine alan herkes bizim gibi aşığı değil. Biz ne olursa olsun, ister zarar ister kar o kombineleri zaten alıyoruz.
Önemli olan maça gelen ama bizim kadar emektar olmayan kesim. Bunlar kombinesini alıyorlar, maça geliyorlar o kadar. E şimdi bu adama dersen sezon başında " tüm maçlar garanti 30 lira " adam gider 300 liraya kapalı kombinesini alır. Ama sen 20. haftaya girdiğinde o 30 liraya, 10 lira dersen, adam kombine almaya ne gerek var der, elbet 30 liralık maçlardan bir iki tane kaçırırım, bilet fiyatları da zaten yine kesin düşer der ve almaz. bu olay bu kadar basit.

halilo vanlı 9 Şubat 2012 13:31  

kombine alıp , göztepe maçına girmek için kombinenin çalışmaması yüzünden 1,5 saat kapıda beklet , seneye de kombine al hadi canım

Gürçağ 17 Şubat 2012 16:42  

bir kere biz kırılma maçlarını alsancak doluyken hiçbir zaman kazanamadık...yani taraftar olumsuz yönde etkiliyor çok olduğunda. 2.si biz altay izmirspor falan mıyız bilet düşürüyoruz.oldu olacak bedava bilet dağıtalım yazıklar olsun. takım çok kötü gidiyorsa biletleri düşür eyvallah ama iyi gidiyor kombine satmışsın belli fiyata insanlar istediği zaman nasıl geliyorlar göztepe maçında gördük.kasımpaşa maçında gztp maçının yarısı vardı bunun bilet fiyatıyla alakası yok görüldüğü üzere. yönetime olan bıkkınlık anlamayan adamlar hep yönetimde ve ne oldu yenildik...20bin kuru gürültüdense 10bin adam akıllı ne yaptığını bilen taraftarı tercih ederim.

ÜST TARAFA DÖN