12 Şubat 2012 Pazar

Yönetim?

Basketbol yönetimi bugün kimin yönetimiydi? Paranın mı, taraftarın mı? Kusura bakmayın ama bu sene öyle bir gözden düşüyorsunuz ki, isterseniz kupalarla donatın müzeyi, taraftar sizin yaptıklarınızı unutmayacak. Karşıyakalılığın sadece başarıyla alakalı olmadığını, Karşıyakalılığın kültürünü yaşatmanız gerektiğini ne zaman anlayacaksınız? Bizler başarı falan istemiyoruz, bizler Karşıyakayı düşünen, bu taraftarı düşünen yönetimi istiyoruz.. Bugünkü maçtan sadece bazı noktalara değeneceğim. Kararı siz verin, bugün taraftar sizin hakkınızda ne düşündü?

Gişe : Bu maça yoğun bir ilgi olacağı bir hafta önceden belliydi. Sonuçta kötü bir takım var ve karşımızda ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray'ı yenersek moral olarak düzelecek, yolumuza devam edebileceğimizi bilen bir taraftara sahipsiniz. Bu taraftar bu maçı önemseyecek ve gelecekti, geldi de. Peki gişelerde ne yaşadı? 4.000 kişilik taraftara 90 santime, 30 santimli bir tek dikdörtgen cam içerisinden, tek kişiyle bilet satmaya çalıştın. 2. periyodda maç biletini alanlar, içeri girenler vardı. 4.000 kişiye tek bir adamın bilet satabileceğini nasıl düşündünüz?

Giriş : Asıl facialardan birisi daha. Gişeden bileti alabilirseniz kendinizi şanslı sanmayın. Bir de stada girerken o çetrefilli yollarda bir savaş vermeniz gerekiyor. 10 saniyede tek bir insan alan kapıda kuyrukta bekliyorsunuz. Zaten sıra ilerlemiyor, milimetrelerle öne doğru kayıyorsunuz sadece. 3 tane girişimiz varken, diğer girişimiz neden hiç açılmıyor. Aslında 2. girişin açıldığına bile dua edelim de.. 3 tane girişimiz var, neden 2 giriş açıyoruz, 3. girişi açmak size ne kaybettiriyor? Yeri geliyor bir giriş açıyorsunuz bin kişi tek kapıdan girmeye çalışıyor, 3 girişi açmak bu kadar mı zor? Biletinizi gösterip içeriye girdiğinizde, nerden geldiğini bilmediğiniz özel güvenlikler, ters bir durumda laf anlatsanızda anlamayan polisler. Hatta maç sonunda voleybol maçına kalacağız, bu voleybol maçı tek bilet dediğinizde çok ağır küfürlerle sizi arenadan atmak isteyen polisler bunlar. Sen bana küfredemezsin deyip amirine söylediğinizde amirinin yanında, amirim ben öyle bir şey yapmadım diyecek kadar da korkak ama. Siz yöneticiler ise bu olayları sadece izlediniz. Yüzümüze baka baka izlediniz ve hiç bir şey yapmadınız.

Tribünler : Eğer sen Karşıyaka'nın yöneticisiysen, ağırlığını koyup deplasman tribünü için ayırdığın yer kadar bilet basacaksın, bilet bitmişse gelen kim olursa olsun geri göndereceksin. Bugünkü gibi deplasman tribünü taşınca para için pota arkasının bir kısmını daha vermeyeceksin. Güvenlik ne derse desin, bu salonun kuralları var. Sen istemediğin sürece oraya fazladan bir kişi girmemeli. Sen tribüne almayacaksın, güvenlik ne derse desin. Devre arasında sigara içmek için açılan kapıları açacaksın bir zahmet. Açmıyorsan da 4.000 kişi içinden sigara içen taraftara laf atmana gerek yok, sen sigara içilecek yerleri açmazsan malesef taraftarda koridorda içer sigarasını.

Kusura bakma yönetim, uzun süredir çok güzel yönettiğin basketbol şubesinde bugün çok yanlış kararlar verdin, taraftarına bütün maçı zindan ettin. Ne olursa olsun bu kulübün taraftarından başka kimsesi yok, lütfen bunu unutmayın.

1 yorum / sen de yaz !:

Gürçağ 17 Şubat 2012 16:48  

ben böyle bişey hayatımda görmedim zaten böyle rezillik olmaz.sonra niye maça gelmiyorlar zaten baskette iddamız yok kurun düzgün bi kadro 1 tane boş yer kalıyor mu ayrıca yönetim istanbula yağ çekmese çok küstürüyorlar çok...profesyonel yönetilmeye ihtiyacımız var

ÜST TARAFA DÖN