17 Mayıs 2012 Perşembe

Bir Transfer Hikayesi

Gece yarısına doğru bir telefon çalar. Sezonu daha  yeni bitirmiş olan genç futbolcu kardeşimiz arayanın menajeri olduğunu görür.

Genç Yetenek : " Hayırdır abi  bu saatte ? " 

Menajer : " Hayırsa bir tabak da bana ayır " diye iğrenç bir karşılık verir bizim çakal menajerimiz. " Bu saatte seni başka neden arayacağim ? İyisin di mi koçum !!! "

G. Y . : " İyiyim abi , sağolasın , seni sormalı.  "

Menajer : " Koçum sağolasın. Daha da iyi olacağız inşallah. Gece gece lafı fazla uzatmayalım. Seni X takım istiyor. Şartlar fena değil . "

G. Y. : " Abi nasıl orda durum ? Mali açıdan kötü diye duydum. Paramızı alır mıyız ? "

Menajer : " Merak etme sen. Hem o takımın izleyeni çok . İyi bir piyasa yaparsın. Bir yıllık imza için zorlarız. Sen yeter ki kendini göster . X takımı senin için önemli bir fırsat. Hem paran federasyon güvencesinde. Vermezlerse de basarsın dilekçeni serbest de kalırsın. Güzel bir yer buluruz. Paranı da illa federasyon sayesinde çatır çatır alırız. Endişelenme kardeşim. "

G.Y : " Abi ben bir düşüneyim. Babamla da konuşurum hem. "

Menajer : " Tamam kardeşim. Sen dinlenmene bak ama dediklerimi aklından çıkarma."

Bizim genç yetenek uyuyamaz. Babasını uyandırmak istemez. Sabaha babasıyla konuşurum der. Aklına birden o takımda oynayan arkadaşı gelir. Bir heyecanla onu arar ama telefonu kapalıdır.

Sabah X takımdaki arkadaşı arar.

X Takımındaki Futbolcu : " Ne o gecenin köründe aramışsın ? Rüyana mı girdim ? "

G. Y : " Yok be kardeşim. Özlemişim seni. Bir de sizin takımdan teklif gelmiş bana ama sen sürekli demiyor muydun para falan hak getire. Eee durumunuz da kötü ligde. "

X T. F. : " Sana ne takımın ligdeki durumundan !!! Aldığın paraya bakacaksın sen. "

G. Y. : " Olur mu ya ? Takım bu kadar kötüyken sana , ben gelsem oraya bana kim baksın ? "

X T. F : " Sen bak oyununa kardeşim. Karıştırma gerisini . Yaparsın piyasanı. Hem senin menajerin ... abi değil mi ? O ayarlar sana bir şeyler. Sen oynamana bak. Sonra salarsın zaten. Paran da cepte. Sözleşmende yazan parayı kulüp ödeyecek bir şekilde."

G.Y : " Nasıl salarız kardeşim ? Sonra diğer takımlar vazgeçmez mi ? "

X T. F. : " Ohooo . Amma kıllattın sende !!! Sanki burdan real'e , barcaya gideceksin ? Bir transfer patlat , sonrası  gelir. "

G. Y : " Taraftarlar da çok ateşli. Bir de namları var. Zor olur öyle takımlarda taraftar baskısı falan . "

X T F : " Evet taraftarlar çok ateşli. Bir de hep destek veriyorlar. Çok şanslıyız.Zaten kardeşim burda ortam on numara. Kampa falan çok almazlar. Rahatız yani. İstediğimiz gibi gezip tozuyoruz. Avrupa'ya gidenler röportajlarda bahsederler ya. Hah işte kardeşim tam oralar gibi. Şehir çok güzel. Ortam şahane. Seversin kardeşim. Gel sen de. Ben zaten bir transfer patlatamazsam , kalmayı düşünüyorum. "

Kafası iyice karışan genç yeteneğimiz telefonu kapatır ve düşünmeye başlar. Artık transfer gerçekleşir mi gerçekleşmez mi orasını zaman gösterir. Tabii yukardaki konuşmalar kısaltılmış versiyon. Yalnız bu muhabbetlerin gerçek kişi ve kurumlarla hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen hayal ürünüdür.

Sağlıcakla kalın ...

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN