13 Mayıs 2012 Pazar

Garip Bir Gece vol.2

Dünkü kızgınlığım gitsin istedim. Sıcağı sıcağına yazı yazmak , yorum yapmak bünyeye zararlıdır diye düşünüyorum. 100. yıl rezilliği bir anlamda bitti. Yoksa bir perde daha mı var ? İşte orasını bilmiyorum ama bu sezon bittiği için en azından sevinçliyim.

Dünkü oynanan maç hakkında yorum yapmaya pek gerek yok. İğrenç bir takım sahadaydı ve 1'er puanın 2 tarafa da yaramasıyla bitse de gitsek havasında yağmurla karışık, bazen güneşin yaktığı bir hava değil de 100.yıldaki rezilliğin verdiği acıyla yanan kendi havamız vardı.

Kimin düşerse düştüğünün inanın zerre kadar umrumda olmadığı anlardı. Çünkü kurtulmamız gerekiyordu. Dibe vuralım da yok öyle yükselelimmiş. Aman küllerimizden doğarızmış. Geçin bunları arkadaşlar , biraderler , abiler diyorum. Düşseydik al başına alt liglerdeki belayı. Kaybolan yıllarımıza yeni bir zincir halkası eklemiş olacaktık.


Maçı kapalının sağında izledim. Sayabildiğim kadarıyla 5 net pozisyonu cömert kelimesinin bile yetemeyecek şekilde ifadesiz kaldığı bir biçimde harcadık. Rakibimizin de 2 net pozisyonu vardı. Çizgiden Mahmut'un ters ayakta kalarak çıkardığı bir top vardı ki , bulunduğum açıdan ben o anı izlerken içeri giriyor mu girmiyor mu ? O topun havada süzülüşü , ya önceden bu statta yaşadığım o iğrenç şiirane topun süzülüşü  ve ağlarla buluşması sahneleri aklıma geldi. Maç boyunca başıma , gözüme , vücudumdaki her hücreye akın eden ağrılar yüzünden çıldırma noktasına geldim. Migren ağrısı çeken kişileri çok daha net anladım. Off bu satırları yazarken bile mide spazmı geçircek gibiyim.

Son düdüğü duydum. İşkenceye yine 1.ligde devam edeceğimizin habercisiydi. Bir de efsane başkanlarımızdan İbrahim Koç'a karşı takınılan tavrı maç sonunda duyunca üzüntüm bir kat daha arttı. Onun gibi insanların lafına karşı boynunu eğip gitmekten başka bir hareket dahi düşünülemezken söylenen sözleri duyunca hayretlere düştüm. Karşıyaka'nın geçmişine , kültürüne yakışmadığını düşünüyorum.

Maç sonunda formaları çıkarın gidin dendi galiba. Sinirden tam duymamış olabilirim. Artık o kısmını da sevgili okuyucuların takdirine bırakıyorum. Formaları çıkarın selametle gidin mi diye söylendi ? Yoksa sevgilerle mi ? Bilemeyeceğim.

Not : Neden hala başlık garip bir gece diye soran arkadaşlara şunu söyleyeyim ; Karşıyaka'nın bize özellikle çektirdiği bu acıdan sonra dün geceden beri benim için güneş doğmadı. Hala her yer karanlık.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN