30 Mayıs 2012 Çarşamba

Kongre Günü

2012-2013 sezonu için büyük günlerden bir tanesi çok yakında, bugün. Geçirdiğimiz berbat sezonun ardından, kurulan yepyeni bir yönetim ile bugün yeni bir sezona ilk beyaz sayfayı açıyoruz. 16 yılın verdiği yorgunluk, geçen senenin büyük hüsranı, gidilen yüzlerce deplasmanın yorgunluğu ve kalplerimizde hiç bir zaman bitmeyecek olan bir Karşıyaka aşkıyla yeni sezon hayırlı uğurlu olsun.

Bu sezonda ilk düzlükte bugün yapılacak olan kongre seçimleri var. İki tarafta da büyük isimler var. Bir yanda Azat Yeşil, diğer yanda ise Cihan Büyükoral. Böyle iki büyük ismin karşı karşıya olmasında en çok sevindiğim şey çok uzun yıllardan sonra bir kongrede sandık açılacak olup, camianın oyları ile yönetimin seçilecek olması. Bir yanda ise böyle iki büyük ismin karşı karşıya olması üzücü. Bir yanda son 5 senedir Karşıyaka'nın elinden tutmuş, voleybol şubesi kapanacakken ve 2. ligdeyken elinden tutmuş, bu seçimlerde Selçuk Yaşar gibi büyük destekçimiz ve Karşıyakalı birisinin onayını almış Azat Yeşil, diğer yanda ise geçmiş yıllarda başarılı bir yöneticilik yapmış, geleceğe dair çok kararlı projeleri olan, arkasında Karşıyaka'ya sağlayabileceği yararlı bir çok insan olan Cihan Büyükoral.

Yarın oy kullanacak sayı tam olarak 198. Bu kişilerin verecekleri oylar, kimin kimin yanında olduğu aslında az çok belli. Fakat bu kadar belli olmasına rağmen ben başkan olacak kişinin kim olacağını pek kestiremiyorum doğrusu. İki yönetim listesi de şu ana kadar açıklanmadı, sanırım bugün içinde açıklanacak.

Bu yazı kimin seçileceğinden çok Karşıyaka'nın nasıl bir yönetime ihtiyacı var yazısıdır. Bizler kulüp yönetiminden önce içimizden insanları istiyoruz orada. Karşıyakalı duruşunu kürsüye çıktığında bizlere yansıtacak, alehimize gelişen olaylarda elini masaya vurmasını bilecek, ne olursa olsun Karşıyaka'yı yalnız bırakmayacak, taraftarının değerini bilecek insanların orada olmasını istiyoruz. Bu bakımdan ben iki tarafında farklı olduğunu düşünmüyorum, her ikisi de gözümde büyük Karşıyakalı insanlardır ve bu yönden içim çok rahat. Karşıyaka yıllardır malesef çok kötü yönetiliyor. Her gelen ortaya bir para koyuyor, borçları cebinden kapatmaya çalışıyor fakat sezon bitip, yönetim değişince parasını alıp tekrar aynı borç batağına sokup gidiyor. Biz böyle bir yönetim istemiyoruz. Bizler, canımızı feda edebileceğimiz Karşıyaka için cebindeki trilyonlardan birazını ortaya koyup, her şey Karşıyaka için deyip, sezon bittiğinde o parayı Karşıyaka'ya helal edecek adamlar istiyoruz.

Gerekirse sert yöneticiler istiyoruz. Futbolcuların korkacağı, rakip takımın yöneticilerinin sahamızda sevindirmeyecek, kötü gidişata tesislere adım atmasıyla son bulduracak bir yönetici. Taraftarın dilinden anlayan, gol kaçtığında taraftarın o kalp atışlarını kendi içinde hissedecek bir yönetici. Bu semte girdiği zaman takım kötü durumdaysa gülmeyecek bir yönetici. Takım kötüyken dönüp taraftara el kol hareketi yapmak yerine, kendisini koltuğunda üzüntüsüyle göreceğimiz bir yönetici istiyoruz.

Yarın saat 18:30'da o kongrede yerimi alacağım, twitter hesabımızdan kongreyi canlı canlı takip edebileceksiniz.

Sonuç ne olacaksa olsun, umarım bu sefer Karşıyaka için hayırlısı olur.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN