31 Mayıs 2012 Perşembe

Kongreden Akılda Kalanlar

Çok uzun yıllar sonra çift adaylı bir kongre gördük. Buna da şahit olduk ölümlü dünyada diyebiliriz Karşıyakalılar olarak. İlk önce en önemli gelişmemiz budur. Tarih Baba Tahir Kaptan'a sorduğumuzda belki bir iki sene sapmayla en son çift adaylı kongrenin 1964 yılında yapıldığını öğrendik.

Birçok insan deplasmana gider gibi heyecanlıydı. Zaten gün sonunda  3-4 saat uzaklıktaki yakın deplasmana gitmiş gibi bir hava vardı. Saat 5 gibi salon çevresi kalabalık haberlerini alıyorduk ki gece 3 civarı salonda halen ayrılmayan 250 - 300  civarı Karşıyakalı varmış. Ben 01.30'da artık pes ediyorum ve eve gidiyorum diyen tayfadanım.

Twitter üzerinden canlı anlatma şansımız oldu. Gurbette olma hissini iyi bilirim. Umarım salondaki ambiansı en azından uzaklardaki Karşıyaka sevdalılarına iyi bir şekilde aktarabilmişizdir.

Çok az gerginliğin olduğu ve divan kurulunun oyların sağlıklı sayımının yapılması için can siparene çalıştı. Sandık çevreleri çarşamba pazarı kalabalığından arındırıldığından sonra sayım işlemlerine geçildi.

İki adaydan da net bir şekilde kaynaklarını açıklamalarını beklerdim. En azından Azat Yeşil'in bütçesinin nasıl şekilleneceğini önceki konuşmalarından biliyorduk. Asıl merak edilen Cihan Başkanın gelmesiyle bütçenin nasıl yaratılacağı ve olası sponsorlar. Ne yazık ki bunu duyamadık. İki adaydan da çok açıklayıcı bütçe konuşmaları gelmedi. Cihan Başkandan en yakın zamanda bütçedir , sponsordur artık tüm konulara açıklık getirmesini diliyoruz. Gerçekten umut ediyoruz. Güzel günlerin gelmesini çok istiyoruz ama her Karşıyakalı gibi bilgi edinme konusundaki hakkımız da bizlere bütçe konusunda açıklık getirilmesini hatırlatıp duruyor.

Kongrede futbol şubenin A.Ş haline gelmesi kaşla göz arasında eminim ki çoğu kişinin klasik neyi oyladığını bile bilmeden  onaylıyoruz demesiyle dernek statüsünden şirketleşmeye gitme yolu açıldı. Kişisel fikrim bize göre bir olay değil şirketleşme. Önceden bir kez denedik ve bize uygun olmadığını görüp hemen yol yakınken dönmüştük. Önümüzde bir Göztepe örneği var. Birkaç yılda bir kulübün sahibinin değiştiği. Adanaspor başka bir örnek. Bugün duyduğumuz haberlerde ise A.Ş hisselerinin zengin işadamlarına satılacağı ve Azeri petrol milyarderlerinden birinin de adı dedikodularda geçiyor. Bakın tekrardan söylüyorum dedikodu. Aynı belli olmayan sponsorlar gibi.

Gelelim bazı detaylara ; Toplamda 351 kongre üyesi oy kullandı. Aidat ödemesini önceden yapmamış üyelere de imkan sağlandı ve aidatını ödeyen her üyemizin oy kullanma hakkı listelere işlendi.

3 sandık vardı. 1. sandık 1912 yılında kurulan kulübümüzün 1 numaralı üyesinden başlayıp 1500'e kadar olan üyeleri içindi.

2. sandıkta ; 1500 ve 3000 numaralı üyeler arasındakilerin oy kullanbabileceği sandıktı.

3. sandık ise ; 3000 ve daha sonra gelen numaralar için geçerliydi.

1 nolu sandık en eski üyelerin olduğu sandıktı. Artık 1912'den itibaren hangi yıla kadar 1500. üyeye ulaştıysak o tarihe kadar üye olmuş Karşıyakalılar içindi. Tahminler bu sandıkta Selçuk Yaşar'ın da desteğini almış Azat Yeşil'in daha eski üyelerce destek göreceğiydi. İşte ilk sandık açıldı ki Türkiye'de genel seçimler bile daha çabuk sayılırken biz 3 tane sandığı gece 1'e kadar zor sayabiliyoruz. Eee kanseryaka her alanda işliyor. Hiç beklenen olmadı. Cihan Büyükoral'a çıkan 50 oya karşı , Azat Yeşil'e 38 oy çıktı. İşte o zaman anladım ki  bu sandıktan küçüklüğümde karşı apartmandan bildiğim Cihan abi , amca artık ne derseniz diyelim ya da Cihan Başkanın yarışta ipi göğüsleyeceğiydi.

2 nolu sandık biraz daha yaş ortalamasının düştüğü ama genelde orta yaşlıların bulunduğu sandıktı. Keşke kulüp defterlerine bakma şansımız olsa da 1500. üyenin hangi tarihte üye olduğu görsem ve işte şu tarihten başlayıp şu tarihe kadar üye olanların oy kullanabildiği sandık diyebilsem. Bu sandıkta Cihan Büyükoral'ın çoğunlukta olmasını zaten bekliyordum ama farkın birden açılmasını Cihan Büyükoral'ın birçok destekçisi dahi beklemiyordu. 80 oy Cihan Başkana , 48 oy ise Azat Yeşil'e gitmişti.

Ve son sandık . Artık en yeni üyeler. 3000 numaralı üyeden artık en son kaydı yapılan üyemizin numarası kaçsa o sıraya kadar. Muhtemelen 3600  ya da 3700 civarı bir şey olması gerekiyor. Yaş ortalamasının en genç olduğu diye söylenen sandıktı. Bu sandıkta daha yeni üyelerin Cihan Büyükoral'a yöneleceği kanısı hakimken yine tahmin , olasılık ortada bırakmayan kongremiz kendini gösterdi ve Azat Yeşil 61 , Cihan Büyükoral 52 oy aldı.

Ve gecenin finalinde Azat Yeşil ve Cihan Büyükoral'ı kol kola görmek , kaybetmesine rağmen Azat Yeşil'i sanki başkan olmuşcasına onore etmek , işte bize de bu yakışırdı. Klişe tabirle ; kongrelerimizde görmek istediğimiz tablolardan biriydi.

" Bugün ben kaybettim ama Karşıyaka kazandı. tek adaylı kongre olsaydı belki bu kadar kişi toplanmayacaktı. " diyen Azat Yeşil de kaybetmedi kongreyi.

Bundan sonra kazanan Karşıyakamız olsun...

1 yorum / sen de yaz !:

Technical Faul 1 Haziran 2012 00:19  

Karşıyaka'ya hayırlı olması dileğiyle. En kısa zamanda projelerin ve amatör şubelerle ilgili planların da açıklanmasını bekliyoruz.

ÜST TARAFA DÖN