3 Haziran 2012 Pazar

EuroChallenge'da Yokuz

Mutlu Altuğ bir açıklama yapmış, bu sene EuroChallenge'a gitmeyeceğiz, bunun yerine kemer sıkacağız diye. Karşıyaka Spor Kulübünün belki de Futboldan bile önemli olan bir spor dalıdır basketbol. Karşıyaka dendiği zaman Türkiye'de sayılı kulüpler arasındayız. Basketbol taraftarımız ülkenin en iyi basketbol taraftarıdır açık ara. Tam olarak başarıyı yakalayamasakta, başarının merdivenlerini çıkabildiğimiz, 16 senedir futbolda bulamadığımız heyecanı basketbolda yakalayabildiğimiz bir şubedir.

Bazı kupalar gereksiz gibi gözükse de bir spor kulübünün prestiji açısından gereklidir. Özellikle kendi liginde bir başarı yakalayamamış ve başarı yakalayamadığı düşük bütçeyle yola devam ederse yakalayamayacak bir kulüp için EuroChallenge gibi bir turnuvada kupa kaldırmak hem bütçe açısından, hem kulübün prestiji açısından, hem de taraftarın heyecanı açısından çok önemlidir.

Biz bir spor kulübüysek buna yakışır şekilde hareket etmeliyiz. Bir spor kulübü taraftarı asla ve asla şube ayrımı yapmamalıdır. Futbol bizim için neyse basketbol da, 2. ligde yeterli bütçe ayırmadığımız voleybolda aynıdır. Karşıyaka Spor Kulübü olarak her yerde gurur duyuyorsak bu futbol ile değil, diğer branşlarımız ile başarılı olmuştur.

Mutlu Altuğ'un yaptığı bu açıklamayı doğru bulanlarda var, yanlış bulanlar da. Ben seçimimi yanlış bulan insanlardan olarak kullanmak istiyorum. Böyle prestij sahibi olacağımız bir kupadan çekilmek malesef yanlış seçimdir. Tesislere, oyunculara daha büyük para ayırmak için böyle bir karar alınmamalı. Zaten tesisler, oyuncular bu tarz başarıları göstermek için var. Biz bu başarıyı elimizin tersiyle itiyorsak tesiste, oyuncu da bizim işimize malesef yaramayacak.

1 yorum / sen de yaz !:

Düşünce Suçluları 3 Haziran 2012 14:00  

ben de kesinlikle yanlış buluyorum. hiçbir kupa ayırmadan katılmalı ve final hedeflemeliyiz.bunun kulübe çok yararı olacaktır. hem ekstra para olarak görülüyorsa sadddece avrupa maçları için sponsor bulunabilir ve taraftar teşvik edilip biletten kazanılabilir.ayrıca hiç fena takımlar da katılmaz eurochallange a. şampiyon olan beşiktaş, st. petersburg gibi. ayrıca iyi bir tanıtımdır şehir için.ayrıca takım avrupaya gidiş gelişlerde daha çok zaman geçirir ve birbirleriyle daha çok maç yapabilme imkanıdır.

ÜST TARAFA DÖN