20 Temmuz 2012 Cuma

Braveheart

Çok bir şey yazmaya da gerek yok aslında başlık anlatılabileceklerin çoğunu anlatıyor...

İki üç hafta önce kaybolduk camia olarak ayrıntılarda. Yeni yönetim göreve gelmişti fakat henüz hiç birşey netlik kazanmamıştı, ortalık tam toz dumandı. Şube yönetimleri, sponsor, koçlar, transferler derken bir haber ile irkildik; “Karşıyaka’nın başarılı oyuncusu Birkan Batuk, sözleşmesindeki 100 binTL’ye serbest kalır maddesi ile Anadolu Efes’e yıllık 950 binTL’ye transfer oldu”. Bu seferde 100 binTL’ye nasıl serbest kalır, bu nasıl yönetim (bir kısım mevcut yönetimi suçladı, bir kısım ise geçen seneki, ama bilmediler sözleşmenin 2010-2011’de 1+1 şekilde yapıldığını) dendi, o para Birkan için çok mu diye düşünülmeye başlandı (en sevdiğimiz konudur zaten) vs.

Geçen gün Bormio kampında Milli Takım’ın 12 kişilik kadrosuna girmek için ter döktüğü gerçeği ile uyandım.  Hakan Demir ile 3 senelik yola çıkarken takımımıza katılan Birkan’a hak ettiği teşekkürü kendisiyle konuşmamda dile getirmiş olsam da, yazdığım herhangi bir yazıda dile getirmediğimi fark ettim.

Burada çıkıp Birkan’ı tekrar anlatmaya gerek yok. Sahadaki mücadelesi, All-Star kadrosuna seçilmesi, majestelerinin kampında yer almış olması, istatistikleri bence birer ayrıntı. Altyapı oyuncularına yardımcı ve yol gösterici olması, en az bizim kadar yüreğinde Karşıyaka sevgisini hissetmesi, efendiliği, alçak gönüllü olması ve karakteri ise herkesin bildiği, duyduğu ve benim için de asıl fark yaratan olgular.

Her sene rahmetli Özgür Soylu’nun ölüm yıldönümünü bizler gibi hatırlayan, maç sonlarında bizler kadar içten Kaf-Kaf çeken, takım arkadaşı Furkan’ın sakatlanması ile bizler gibi gözleri dolan Birkan’ımız yok artık...Kendisine sahada yaptıkları için değil, ulu önderimiz Atatürk’ün belirttiği “zeki, çevik ve ahlaklı bir sporcu” olduğu için ne kadar teşekkür etsem/etsek az. Evet bizden gidişi ile buruk bir tat bıraktı damaklarımızda ama kendisine yeni takımında sonsuz başarılar dilemekten, onun başarıları ile gururlanmak, üzüntülerini paylaşmaktan, sevinçleri ile sevinmekten de başka bir şey gelmiyor elden...Formamızı giyerken, 100 yıllık bir camianın oyuncusu olduğunu gerek hal ve tavırları gerekse de mücadelesi ile gösteren Birkan'a bunu çok görmememiz gerekir...

Çok yakında A Milli Takım’da da forma giyeceğine inandığım Birkan’a bir kez daha kendi adıma teşekkürler...Yeşil-Kırmızı formayı giydiği için gurur duyduğum oyuncular arasındasın...

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN