15 Ağustos 2012 Çarşamba

Sesli Düşünme

/Semt takımı olmanın en büyük avantajı, takımın temsil ettiği semt ile bağlarının güçlü olması ve o bağlar sayesinde takımın da güçlenmesidir. Ne şanslıyız ki, İzmir'in en güzel yerinde kurulmuş, 100 Yıllık şanlı bir kulübüz. Ve yine ne kadar şanslıyız ki, İzmir'in eğitim seviyesi ve sosyo kültürel değerleri açısından diğer bölgelerinden ayrılan bir semtimiz var (lütfen Hakan Ortabaş'ın yeşilkırmızı.net adresine verdiği şu röportajı okuyun, flamingolarla ilgili tespiti çok doğru).

Fakat bu potansiyeli yeterince iyi kullanmadığımızı düşünüyorum. Kulübümüz ile semt arasındaki bağları daha güçlendirebilecek ve genç nesilleri de kulüplerine gönülden bağlı birer Karşıyaka'lı yapabilecek adımlar atmalıyız. Bu belki profesyonel bir PR şirketi ile çalışarak olur, belki kulüp içinden bir proje grubu ile yönetilebilir.

Son dönemde en başarılı şubemizin basketbol şube olduğu oldukça açık bir durum. Önceki senelerde neler yapıldı bilmiyorum fakat bu bağlamda genç nesilleri kazanmak için en kolay kullanabileceğimiz branşımız basketbol. Son bir kaç senenin bilet satış rakamlarına ulaşmak oldukça kolay olacaktır diye düşünüyorum. Düşük bilet satışı gerçekleşen maçlar genellikle rekabetin düşük olduğu ve rahat kazandığımız maçlar oluyor (Mersin BŞB, Antalya BŞB, Olin Edirne maçları gibi). Önceki senelerde satılan bilet miktarını ve yeni sezon kombine satışlarını kullanarak tahmini olarak bu maçlara Karşıyaka'da yer alan okullar (ilköğretim ve lise) için özel davetiye çıkarmalıyız ve gerekirse belirli bir rotasyonla tüm okullara dağıtmalıyız. Sanırım çıkartılan davetiyeler üzerinden ödenecek belirli bir KDV tutarı çıkacaktır (18% KDV oranı var maç biletlerinin) o tutarı bu projenin maliyeti olarak görüp şube bütçesi içersinden kaynak ayırmamız, kulübümüze çok fazla ek yük getirmeyecektir (10 TL bilet parası olan bir maç için 1.000 davetiye vermemiz durumunda 1.800 TL gibi bir rakam çıkıyor). Bu vesile ile ilk olarak okullardan genç nesillere ulaşıyor olacağız, ikincisi bu maçlarda galip gelme ihtimalimiz daha yüksek olduğundan takımın benimsenmesi daha kolay olacaktır, üçüncüsü de insanların ayaklarını ARENA'ya daha çok alıştıracağız. Bu şekilde atılacak basit adımlarla (belki iletişimi üniversitelerde panel organize etmeye, takımlarımızın okul ziyareti gerçekleştirmesine devşirebiliriz) semtimizle kulübümüz arasındaki bağları çok daha güçlendirebiliriz.

Belki daha önceki senelerde yapılan bir uygulama, belki de 2012-2013 senesi için düşünülmüş bir konu, zira uzay mekiği dizaynı önermiyorum. Ama yazma fırsatım varken dile getirmek istediğim bir konuydu, sesli düşünme monologu olarak görülmesi dileğiyle...

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN