3 Ağustos 2012 Cuma

Süper Toto Türkiye Kupası Grubumuz

Bugün çekilen kuralar ile beraber bu sene yarışacağımız Türkiye Kupası grubumuz belli oldu. Henüz daha maçların oynanacağı tarihler ve saatler açıklanmadı, fakat maçlarımızı Elazığ'da oynuyoruz.

Grubumuzda Anadolu Efes, Mersin BŞB ve bu sene lige çıkan Royal Halı Gaziantep BŞB takımları ile mücadele edeceğiz. Her takımla bir maç yaptıktan sonra grubu ilk iki sırada bitiren takımlar Son 8'e kalmış olacak. Son 2 senedir
Anadolu Efes ile aynı grupta yer almıştık, bu üçüncü sene oldu.

2012'de Aliağa'daki maçlar sonucunda gruptan çıkan takımlar Anadolu Efes ile Aliağa Petkim oluyordu. 2011'de Ordu'da oynadığımız maçlar sonucunda da o sezon lige damgasını vuracak ekiplerden biri olan Olin Edirne, Anadolu Efes'e eşlik etmişti.

2010 senesinde maçlarımızı Konya'da, Mersin BŞB, Galatasaray Cafe Crown ve Tofaş ile aynı grupta yer almıştık. Galatasaray Cafe Crown'un hazırlık maçında cezası bulunan Cemal Nalga'yı Tufan Ersöz forması ile oynatıp basketbolda ülke tarihinin en büyük skandalına imza atması sonucu gruptaki yerini biz alıp gruptan lider olarak çıkmıştık. Grup ikincisi ise Mersin BŞB olmuştu.

Rakiplerimize baktığımızda, Anadolu Efes zaten yaptığı transferlerle ligin her zaman ağır abisi. Mersin BŞB bizim gibi 2012 ve 2011'de gruptan çıkmayı başaramadı fakat Ali Karadeniz ve David Holston transferleri ile lige hızlı başlamak istiyorlar, kupa onlar için önemli bir avantaj. Royal Halı Gaziantep BŞB ise süpriz bir takım fakat az riskli hareket ettiler ve takımı sırtlayacak yabancı oyunculardan yana kullandılar tercihlerini.

Kolay bir grup beklemiyor bizi Elazığ'da fakat pota altına yapacağımız sağlam bir transfer ile kadro olarak iyi duruma geleceğiz. "Takım" olma kısmını da kazasız belasız atlatırsak, son 2 senenin üzerine Türkiye Kupası'nda sonuna kadar gitme ihtimalimiz olacaktır.

Başta oyuncularımız olmak üzere, teknik heyete ve şube yönetimine başarılar...

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN