29 Ekim 2012 Pazartesi

Uyandın Mı Prenses ?

İzmir Atatürk Stadını sadece isminden dolayı sevsek de Karşıyaka aşkı için yola çıktık. Bana maça  gelirken demediler ki bir uyuyan güzel , sarı yağmurluklu prenses de orada olacak diye.

Sahadaki futbolu konuşmaya gerek var mı ? Orta sahamız olmadan maç kazandığımız oyunlardan bir tanesiydi. İyi oynadık dersem yukarda Allah var . Fena çarpar. Yeteri kadar oynadık sadece. Sağolsun Göztepe her zamanki gibi sahada rezilleri oynadığı için bu maçtan mağlup olarak ayrılmamız imkansız gibi bir şeydi.

20 seneye yakındır maçlara gidiyorum. Hele ki bir derbi maçında bu kadar eğlendiğim olmamıştı. Göztepe taraftarının bunda payı çok büyük. İyi ki varsınız. İyi ki maçı Alsancak Stadına almadılar ve bu eğlenceden mahrum kalmadık.


 - Önce maç öncesine gideyim. Maça 1 saat kala tribünlere girişler olurken Göztepe tribününden bir ses " Stadı doldurun ... ... " Cevap gecikmeden " Kulübü satmayın .... .... " " Kulübü satanın ........ ........" Bir anda ses soluk kesiliyordu.

- 1 seneyi aşkın süredir Zühtü Bey ve arkadaşlarına küfürlü beste söyleyen, Kurtuluş Savaşı Gazilerine saydıran Göztepe taraftarları İzmir için bu kadar önemli şahısları anmayı !!! bu maçta da unutmadı. Şuursuzca küfürlerine devam ettiler. Bestenin aslını söylememiz ve Göztepe'nin efsanevi futbolcusu Gürsel Aksel diye bağırmamızla aradaki farkı bir kez daha gözler önüne serdik. Bizler hiç küfretmiyoruz demiyoruz. Küfür ya da kötü tezahuratı da savunmuyoruz ama en azından etik değerlerimiz ve camiaların , ülkenin değerlerine saygımız var.

- Göztepe tribünü bize böyle ortalar açtığı süre boş geçmek ayıp olurdu. Sahada da futbolcularımızın açtığı her ortaya Hamza atladı. İşte Göztepe ruhu !!! Hem sahada hem tribünde. Her zaman Karşıyaka'ya hizmet ediyorlar.

- Göztepe'nin Adanaspor'a olan sempatizisini biliyorduk. O turuncu sis de sanırım bunun göstergesiydi. Büyük şov diye reklam yapıp turuncu sisler ve sus pus bir tribün. Geçen yıldan tek fark meşale olmamasıydı. Sonuçta 2 senedir pek bağıran bir deplasman tribünü göremiyoruz.

- Turuncu sis ve birkaç meşale yakan Göztepe taraftarları deplasman tribünü önünde çimlerin alev almasını sağladılar. Bir yanda çimlerden yükselen dumanlar , yangın ; bir yandan da " Kaf Kaf koyunca bak neler oldu , Göz Göz'ün ... yandı , tutuştu " . Siz kaşındınız arkadaşlar. Biz sadece gerekeni yaptık.

- Maçın ikinci yarısına gelince Göztepe tribünlerindeki bu derin sessizlik içimizi burkuyordu. Ezeli rakip olarak gösterilen , ihale süreçleri bitmek bilmeyen sözde Göztepe , harbi Aliağa Belediyenin suskunluğunu kabul edemiyorduk. " Göztepe uyuyor , rahatsız etmeyin " ile başlayan makaramız ve akıllarına Göztepe diye bağırmak gelen deplasman taraftarları. Maçta oldukları akıllarına gelince Karşıyaka taraftarı olarak kendilerini tebrik etmeyi de ihmal etmedik. Tüm tribün alkışladı. Takdir ettik kendilerini. Ardından " Günaydın , Prenses Uyuyor , Rahatsız Etmeyin " ve bir dünya söz. Artık hepsini burada yazmayayım.

- Yine koltukları kırıp numaradan sahaya atmalar , yine sahaya bir , iki kişi atlayıp polisin önünde salaktan voltalar. Aynen devam.

- Şaban vakası var bir de. Bizim maça ayrı bir hazırlanan , gazetelere demeçler verip tribünlere oynayan Şaban. Hep böyle Şaban.  " Allah'ın sopası yok "

Son olarak ; Uyandın mı Prenses ?

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN