16 Ocak 2013 Çarşamba

Holston vs. Dixon

Geçen senenin aslında sıcak konusuydu bu, bir kesim insan Chatman'a verilen 400 bin USD'nin aşırı yüksek olduğunu savunurken, hep benchmark olarak Holston'u ele alıyordu. Holston geçen sene Almanya'da oynadığından birebir karşılaştırma imkanımız yoktu.

Formamızı giydiği dönemde önemli işlere imza atan Holston, bu sene tekrar TBL'ye geri döndü ve Mersin BŞB'nin dümenine geçti. Bu sefer de Dixon'ın performansını ölçmek adına benchmark noktası oldu. Etrafımda da sıkça duyduğum Holston, Dixon'dan bir gömlek üstündü lafını söyleyen tanıdıklarımla hep tartıştım, sıralama yapsak Chatman > Dixon > Holston savımı.

Şu anda TBL'nin ilk yarısını bitirdik. Her ne kadar Mersin BŞB ilk yarıda bütün maçlarını deplasmanda oynamış olsa da, Holston ile Dixon'ı karşılaştırabiliriz. Ham istatistik değerlerinden ziyade, ne kadar verimli oynadıklarıdır önemli olan. Sezon bitsin sezon ortalamaları ile tabloyu güncelleriz çok sıkıntı değil ;)


Görülebileceği gibi, Holston'ın ilk yarı itibariyle Dixon'a üstünlük kurduğu 3 tane maç var, Royal Halı Antep BŞB, Anadolu Efes ve Türk Telekom. Bu 3 maçın 2 tanesini kazandığımızı not düşelim. Diğer taraftan Galatasaray Medikal Park'a karşı Holston'un oynamadığı da bir bilgi olarak dursun ve karşılaştırmadan hariç tutalım o maçı da. Böylece 14 maçta, 11 maç Dixon'ın daha verimli oynadığını söyleyebiliyoruz. İlk yarı ortalamalarındaki farkı da sadece iç saha / dış saha farkına verilebilecek bir fark değil bana göre. Neyse, dediğim gibi sezon sonu itibariyle tabloyu güncelleriz tekrar. Bu elimizin altında dursun şimdilik, Holston'un Dixon'dan daha iyi olduğunu savunanlara da objektif bir bilgi sağlamış olalım.

Erinç Atilla

1 yorum / sen de yaz !:

Adsız 16 Ocak 2013 18:49  

İmkan varsa Holston ve Dixon'u Karşıyaka istatistikleri ile karşılaştırın.Öyle daha verimli olabilir.

ÜST TARAFA DÖN