16 Ocak 2013 Çarşamba

İstatistiklerle İlk Devre

Dünkü ilk devre analizinin üzerine (ki takımın gösterdiği olağan üstü performans üzerine söylenebilecek çok bir şey yok) ARENA'da Top16'ya farklı bir galibiyetle başladık (kupanın diğer favorileri Paris Levallois ve Krasnye Kriylia gibi). Şimdi aşağıda üç tablo vereceğim, ilki TBL'deki maçlarda oyuncularımızın sahada bulundukları dakika başına ürettikleri verimlilik, ikincisi ise aynı tablonun Eurochallenge ilk tur versiyonu. Son tablo ise Türkiye Kupası'ndaki verimlilik puanlarını gösteriyor.

Verimlilik puanlarını tutulan istatistiklere bağlı olarak biraz beyin fırtınası sonrasında verdiğim ağırlıklara göre hesaplıyorum, bu detayı paylaşmayı düşünmüyorum, rakiplerimizin eline güzel bir analiz oluşturacağı için). Fakat burda önemli olan maçta ürettiği verimlilik yerine sahada kaldığı dakika başına ürettiği "birim verimlilik" olduğunu düşündüğümden, bu rakamları da daha sonra oynadıkları süreye bölüyorum. Aslında bu konuyla ilgili kafamdan geçen çok daha farklı projeler var fakat, imkanlar şu anda sadece resmi olarak tutulan istatistikleri temel almama sebep oluyor. Neyse tablolara geçelim;

Tablo 1



İki tane notum var, Onur Çalban'ın istatistikleri var, fakat verimlilik hesaplarken kullandığım ağırlıklardan dolayı birbirini nötrlemiş durumda. İkinci not ise Mert Celep için, çok sınırlı süre aldığından dolayı verimliliği ciddi olarak negatif çıkıyor. Benchmark için söyleyeyim, geçen sene takım ortalaması tüm altyapı oyuncularımız hariç 0.28 VP/dk idi, bu sezon ilk yarı ortalamamız yine tüm altyapı oyuncularımız hariç 0.29 VP/dk.

Tablo 2


Ne yazık ki elimde, önceki seneler için bir data yok, biraz zaman yaratabilirsem kendime hazırlayıp benchmark olması açısından bir kenara atabilirim.

Tablo 3


Geçtiğimiz sene Türkiye Kupası'nda Son 8 takıma kalamamıştık. Altyapı oyuncularımız hariç takımın ortalaması 0.26 VP/dk idi, bu sene Son 8'e kalan takımımızın ortalaması ise yine altyapı oyuncuları hariç 0.26 VP/dk.

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN