27 Mayıs 2013 Pazartesi

Karşıyakamın Sinir Harbi

Deplasman seyircisine yasak play off yarı final serisi. Hepsi GS taraftarının yaptığı kendinibilmezlik ve pankart, konfeti hazımsızlığını içlerinde kadın ve çocukların bulunduğu 25 hadi bilemedin 30 kişiye yüzlerce kişi saldırması yüzünden. Eserinizle övünün büyük tribüncüler.

Şimdi maça geleyim. Sinir ola ola rakip tribünün içinde izleyeceğimi, belki istemeden de rengimi belli edeceğimi bile bile gittim. Takımı tv ekranında değil de o parkenin üstünde, yerinde izlemek istiyordum. Salona girdiğimde 22-14 öndeydik. Ne olduysa o andan itibaren oldu ve takım durdu. GS farkı kapamaya başladı. Dışarı çıkacaktım. Ciddi ciddi düşünüyordum ki takımımız biraz hareketlendi ve maçı bırakmayacağının sinyallerini verdi.

Kendimizi övmek için söylemiyorum ama Karşıyaka tribünü kadar basketbola hakim bir tribün bu ülkede yok. Sponsorlarla basketbola ilgisi artan bir kitle var ve henüz bu yeni yeni alevlenen basketbol sevgisi ile kuralları öğreniyorlar. Kesinlikle zamana ihtiyaçları var. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp tabii.

O ıslıkların, yuhalamaların gürültüsünde deli gibi çarpan kalbimin sesini duyuyordum. Maça her ortak olduğumuz, geri döndüğümüz anlarda kalbimin Karşıyaka için çarpması galibiyete inancımı arttırıyordu. Ne yazık ki Karşıyakanın en büyük düşmanının yine Karşıyaka olduğunu unutmuştum. Sağolsun takımımız çok net bir şekilde hatırlattı. GS maçı bize altın tepside sundu ama açıkca söylüyorum ki reddettik. Lütfen kimse çıkıp bütçe farkı, oyuncu farkı demesin. Rakip durmuşken maçı almayacaksan ne zaman alacaksın ? Eline geçen birçok fırsatı harcayacaksan sürekli bütçe farkının arkasına mı sığınacağız ? Artık şu kritik eşiği aşın. Kendi kendinize girdiğiniz sinir harbinden vazgeçin. İşte o zaman bir üst seviyeye çıkacağız. İşte o zaman bambaşka bir takım olacağız. İşte o zaman Dixon her topu eline aldığında endişelenen rakip taraftar korkudan ne yapacağına şaşıracak. Bugün bizden korktuklarının birkaç misli daha korkacaklar ve çekinecekler. Bütçe farkını yüreğinizle darmadağın edeceksiniz. Bunu yapabilmenizin yegane yolu kendinizle girdiğiniz sinir savaşından galip çıkmanız. Zaten hakemler yeterince İstanbul'u kolluyor. Bir de onların ekmeğine yağ sürmeyin.

Arma için, tribün şehitlerimiz için, GS'lilerin kahpece saldırdığı kadın taraftarlarımız için ve kendiniz için oynayın Karşıyakam.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN