15 Haziran 2013 Cumartesi

Milli Takımlar Basketbol

6 Haziran'da yapılan kongremizin üzerinden henüz 1 hafta geçti, ve yavaş yavaş şube yönetimleri şekilleniyor. Şube yönetimlerinin belirlenmesi ile beraber takım oluşturma ve yönetimsel kararlar da alınmaya başlanacak. Bu sürü zarfında ilk güzel haber ULEB'den geldi ve önümüzdeki sezon Avrupa'nın 2 numaralı kupası olan Eurocup'a ön eleme oynamadan katılımımız duyuruldu. Bu sezon içersinde yazdığım yazılarda da değindiğim oldukça önemli bir hamle. Basketbol camiasında marka değeri oldukça düşük olan Eurochallenge'dan, biraz daha fazla tanınırlığı olan Eurocup'a terfi etmiş bulunuyoruz. Bu durum, geçtiğimiz sezon yaşanan muhteşem başarıların bir sonucu ve bunu daimi kılmamız gerekir. Daha fazla bilinirliği olan Eurocup sayesinde, ilk olarak ana sponsorumuz Pınar Holding daha fazla destek olmalıdır. Buna ilave olarak hızlı bir şekilde televizyon yayın anlaşması yapmalıyız, Eurocup'ta yayınlanacak iç saha maçlarından belki A Takım için değil ama altyapı için oldukça önemli bir miktar gelir elde edebiliriz. Bu sayede gideceğimiz yan sponsorlar ve reklam veren firmalardan da daha fazla reklam ücreti talep etme hakkımız olur. Daha önce de dediğim gibi, geçtiğimiz seneki başarılar ve maddi olarak altına girdiğimiz yük, ancak bu sene Eurocup ile gelir artışı sağlarsak anlam ifade edecekti, şimdi o fırsat var elimizde. Eurocup ile ilgili son bilgi de formatının değiştiği üzerine. İlk tur coğrafi olarak konumlandırılmış (daha kısa ulaşım süreleri ve daha düşük maliyetler için) 6 takımdan oluşan 48 takım ile başlayacak ve her grubu ilk 3 sırada bitiren takım Son 32 takım arasına kalacak, Euroleague ön elemesinden elenen 8 takımın gelmesi ile beraber 32 takım tamamlanacak. 4 takımdan oluşan 8 grup ile Son 32 seviyesi oynandıktan sonra, her grubu ilk 2 sırada bitiren takımlar Çeyrek Final'e kalmış olacak. Çeyrek Final ve Yarı Final serileri 2 maç üzerinden oynanacak ve Son 32'de grup lideri olan takımlar iç saha avantajına sahip olacak. Eurocup Final maçı ise tarafsız sahada oynanacak ve kazanan 2014-2015 sezonunda Euroleague'de yer alacak.


Takımımızla ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, 2013 Yaz mevsimine dair basketbol takvimini yazayım, takip etmesi daha kolay olabilir.

Slovenya'da 4-22 Eylül arasında düzenlenecek Eurobasket 2013 turnuvasında Milli Takımımız, Finlandiya, Yunanistan, Rusya, İtalya ve İsveç ile aynı grupta yer alacak.

Ukrayna'da 8-18 Ağustos arasında düzenlenecek Eurobasket U16 turnuvasında Milli Takımımız, Almanya, İsveç ve Litvanya ile aynı grupta yer alacak.

Letonya'da 18-27 Temmuz arasında düzenlenecek Eurobasket U18 turnuvasında Milli Takımımız, Ukrayna, Hırvatistan ve İngiltere ile aynı grupta yer alacak.

Estonya'da 9-21 Temmuz arasında düzenlenecek Eurobasket U20 turnuvasında Milli Takımımız, Hırvatistan, Ukrayna ve Karadağ ile aynı grupta yer alacak.

Farklı kategorilerde yarışacak Milli Takımlarımıza şimdiden başarı dilerim...Her 4 turnuvayı da mümkün olduğunca yine bu sayfalardan takip etmeye çalışacağım...

1 yorum / sen de yaz !:

Erinc Atilla 16 Haziran 2013 22:12  

düzeltme yazayım, Euroleague ön elemesinden gelmeyecek takımlar, Euroleague Top16'ya kalamayan 8 takım gelecek...

ÜST TARAFA DÖN