22 Aralık 2013 Pazar

İstatistiklerle Futbol - 13-14 Sezonu Vol.II

Lafı uzatmadan yazacağım...Bugüne kadar bu başlıkla takip ettiğim futbol istatistiklerinde gözüm hep yukarıdaydı, playoff ve ilk ikiden çıkma hedeflerine odaklanıyordum...

Ne yazık ki, mali yükümlülüklerimizi yönetilebilir seviyeye indirme parolası ile başlanan 13-14 sezonunda, oynadığımız 17 maç sonunda elimizde ilerisi için hiç de iyi olmayan istatistikler var...

17 maç...18 puan...20 atılan gol, 25 yenilen gol...Ortalamalara vurursak, maç başına 1.06 puan, 1.18 atılan gol, 1.47 yenilen gol...

2006-2007 sezonundan beri ligden düşen son takımların ortalamasını yazayım, maç başına 1.10 puan, 0.93 atılan gol, 1.37 yenilen gol...

Kısacası, elimizdeki istatistiklerin bize gösterdiği yolun sonu şu an itibariyle ne yazık ki Spor Toto 2.Lig...

12 Kasım 2013 Salı

İstatistiklerle Futbol - 13-14 Sezonu Vol.I

Geçtiğimiz sezon yazı dizisi şeklinde aylık bazda yazmıştım. Bu sene geç başlıyor olmamın tek sebebi işlerimin yoğunluğu. Sonuçta geçen sene de çok fazla yorum katmadan sadece bilgi vererek kapatıyordum yazıları (bu seneki görevim sebebi ile yorumlama kısmından uzak duracağımı sezon başında yazmıştım), zaten futbol konusunda çok derin analiz yapacak kadar bilgi birikimim de mevcut değil.

Geçtiğimiz sezon öncesinde, ilk iki için gerekli ortalamalar şu şekildeydi; 1.89 puan, 1.58 atılan gol, 0.90 yenilen gol. Playoff için ise; 1.66 puan, 1.38 atılan gol ve 1.03 yenilen gol. Geçtiğimiz senenin istatistikleri de devreye girince bu rakamlar şu şekilde değişti; ilk iki için 1.87 puan, 1.59 atılan gol, 0.92 yenilen gol. Playoff için ise; 1.64 puan, 1.37 atılan gol, 1.01 yenilen gol. Geçen sene itibariyle ligden düşen son takımlara baktığımızda karşımıza çıkan ortalamalar ise; 0.87 puan, 0.93 atılan gol, 1.67 yenilen gol.

13. Haftayı tamamlamamıza karşın, bay geçtiğimiz hafta sebebi ile 12 tane maça çıktık. Bu 12 maçta elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda, maç başına 1.17 puan, 1.25 atılan gol ve 1.42 yenilen gol ortalamamız var. Son 4 maçta, yediğimiz gol sayısında gözle görülür bir düşüş var, maç başına 1 gol'e düşmüş, fakat, bu aldığımız puanları etkilememiş ne yazık ki. 4 takımın kğme düşeceğini hesaba katarsak, küme düşen son takımın istatistiklerinin biraz daha yüksek olacağını ön görmek gerekiyor, bu da bizi riskli takımlar arasına sokuyor mevcut performansımızla (sahada çok iyi oynarız, puan alamayız, veya rezil bir futbol ile 3 puan çıkartırız, ona bakmıyorum sadece sonuca bakıyorum).

İstatistikler, geçmiş verileri kullanarak geleceği öngörmeye yarar, ama en büyük zayıflığı da bu'dur. O sebeple sadece mevcut durumumuzu, hem bir üst lig için hem de bir alt lig için değerlendirmede kullanılabilecek bir araç olarak sunuyorum bu bilgileri...

7 Ekim 2013 Pazartesi

Eurocup 2013/2014 Fikstürümüz

Cumartesi günü Barselona'da çekilen kura sonucunda oluşan grubumuza dair fikstürü aşağıda bulabilirsiniz;

16 Ekim - KSK vs. Igokea
23 Ekim - Ploiesti vs. KSK
30 Ekim - KSK vs. Lukoil Academic
5/6 Kasım - Khimki vs. KSK
12/13 Kasım - KSK vs. Hapoel Jerusalem
19/20 Kasım - Igokea vs. KSK
26/27 Kasım - KSK vs. Ploiesti
3/4 Aralık - Lukoil Academic vs. KSK
10/11 Aralık - KSK vs. Khimki
17/18 Aralık - Hapoel Jerusalem vs. KSK


Erinç Atilla

5 Ekim 2013 Cumartesi

Eurocup 2013/2014 Grubumuz



Bugün Türkiye saati ile 13.30'da başlayan ve kulübümüzü temsilen Genel Menajerimiz Selim Çınar'ın Barselona'da katıldığı kura çekimleri sonucunda 2013/2014 sezonunda Eurocup'ta mücadele edeceğimiz grubumuz belli oldu. Turnuvanın hem bu tur hem de ilerleyen turlardaki formatını daha önce yazdığım yazıda bulabilirsiniz, şimdi biraz rakipleri tanıyalım.


E Grubu
BC Khimky Moskow Region
KSK
Hapoel Migdal Jerusalem
BC Igokea Alesandrovac
Lukoil Academic Sofia
CSU Asesoft Ploiesti

BC Khimky Moskow Region; yola Euroleague'de mücadele etmek üzere takım kurarak çıkan Khimky, süpriz bir şekilde ilk maç sonunda elenerek kendisini Eurocup'ta buldu. Gelabale, Mike Green, Sergey Monya, James Augustine gibi önemli isimler var kadrolarında. Paul Davis, James Augustine, Egor Vyaltsev ve Kresimir Loncar ile Sergey Monya dışında kadrosunda altyapı oyuncuları hariç geçen seneden oyuncu bulunmuyor (5 eski oyuncu). Koç Rimas Kurtinaitis, 2009'da Rytas ile, 2012'de Khimky ile Eurocup şampiyonluğu kazanan bir isim ve 2012 sezonunda Tüm Zamanların En İyi Eurocup Koçu ödülünü kazandı. Geçtiğimiz sezon Euroleague'de ilk turda Fenerbahçe Ülker'in de bulunduğu grupta Real Madrid'in ardından 6 galibiyet 4 mağlubiyet alarak ilk turdan çıkıp, Son 16'da Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker'in bulunduğu grupta 7 galibiyet 7 mağlubiyet alarak elenmişlerdi.

Hapoel Migdal Jerusalem; geçtiğimiz sezon İsrail Ligi'nde yarı finalde Maccabi Tel Aviv'e elenen Hapoel Jerusalem, kadrosunda 5 tane oyuncuyu geçtiğimiz sezondan elinde tutuyor; Elishay Kadir, Adam Ariel, Rafael Menco, Chanan Colman ve Josh Duncan. Bu sene kadroya kattıkları isimlerden Yotam Halperin öne çıkarken, Olin Edirne'den de tanıdığımız Artsiom Parakhouski var. ULEB Cup'ı 2002-2003'de kazanan ekip, o seneden sonra Avrupa'da herhangi bir başarı elde etmemiş. Geçtiğimiz sezon Eurocup'ta ilk turda 3 galibiyet, 3 mağlubiyet alarak elenmişlerdi.

Igokea, Bosna Hersek'in basketboldaki en önemli takımı. Eski Yugoslav olmasının sonucu olarak belli bir ekolü olan takım geçen seneden 5 oyuncuyu kadrosunda tutuyor; Dozet Milan, Jorovic Branko, Sinisa Stemberger, Aleksandar Radukic ve Goran Gajovic. Kendi savunma ekolüne uygun bir oyuncu olarak South Carolina'dan yeni mezun Ramon Galloway, ilk profesyonel kariyerine Bosna ekibinde başlıyor olacak. Geçtiğimiz sezon hiç bir Avrupa Kupası'nda mücadele etmeyen Bosna ekibi, mücadele ettiği Adriyatik Ligi'nde normal sezonu 20 galibiyet, 6 mağlubiyet ile lider tamamlamış fakat playoff'larda yarı finalde Partizan'a elenmekten kurtulamamıştı.

Lukoil Academic; Bulgaristan'ın güçlü temsilcisi Lukoil Academic, bol Amerikalı oyuncuları ile ligde ve Avrupa'da iş yapan bir ekip. Altyapı dışında geçtiğimiz sezondan sadece 3 oyuncuyu geri döndürebildiler; Bozhidar Avramov, Nikolay Kolev ve Tencho Banev. Geçtiğimiz sezon Eurocup'ta ilk turda 2 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak elenmişlerdi.

Ploiesti; Lukoil Academic gibi güçsüz bir ülkede (Romanya) yaptığı yabancı transferlerle üst sıralarda kendisine yer bulan bir ekip. Altyapı oyuncuları dışında 3 tane oyuncu var geçtiğimiz senelerden kadrolarında; Vladimir Tica, Catalin Burlacu ve Levente Szijarto. Ploiesti, geçtiğimiz sezon Eurochallenge'da mücadele etmişti ve ilk grupta sadece 1 galibiyet alarak elenmişlerdi.

Fazla istatistik vermeden yazdığım bir yazı oldu farkındayım. Bu seviyede iş sadece iyi oyuncu alıp sahaya sürmek ile bitmiyor. Organizasyon olarak, profesyonellik olarak daha üst seviyelerde bulunmanız gerekiyor. Koç'un sadece koçluk yaptığı, altyapıların A Takım ile belli bir uyum içerisinde çalıştığı, yönetimin verdiği sözleri tuttuğu gibi daha kurumsal ve plan çerçevesinde hareket edildiğini gösteren sinyaller vermeniz gerekiyor, Eurocup takımı olmak için (düzenli olarak bu kupaya katılan ve ilk turda hiç bir sıkıntı yaşamayan, performansa bağlı olarak kimi seneler Yarı Final, Çeyrek Final hedeflerini gerçekleştiren). Bu emarelerin en net gözlemlenebilir olanlarından bir tanesi de kadroyu korumak. Her sene sil baştan yapılan takımlar ancak şans faktörünün devreye girmesi ile bir yerlere gelebiliyor bu düzeyde. O sebeple takımlardan bahsederken bu konuya değindim. Bize baktığımızda altyapı oyuncularımız dışında 3 tane oyuncumuz geçtiğimiz seneden kadromuzda kaldı; Bobby Dixon, Jon Diebler ve Soner Şentürk. Zamanla Eurocup takımı olmaya evrileceğimize olan inancımı koruyarak, başta oyuncularımız, Ufuk Hoca olmak üzere tüm teknik heyetimize ve yönetimimize iyi bir sezon diliyorum...


Erinç Atilla

Eurocup 2013/2014 Konferans ve Torba Bilgileri


Bu sene Eurocup, deplasman maliyetlerinin takımlara ciddi yük olmasından dolayı coğrafi olarak iki bölge olarak başlayacak. Yukarıda torbalar ve konferanslar var.

Türkiye saati ile 13.30'da çekilecek kuralarda ölüm grubu bizim için;

Spartark St.Petersburg
KSK
Vef Riga
Paok
Radnicki
Asesoft Ploiesti

şeklinde olacaktır benim görüşüme göre. Şeker gibi kura dememiz için de;

Buducnost
KSK
Hapoel Jerusalem
Neptunas Klaipeda
Skopje Aerodrom
Asesfot Ploiesti dışında herhangi bir takım


Şimdiden takımımız, kulübümüz ve camiamız için hayırlı bir kura ve sezon olması dileğiyle...


Erinç Atilla

2 Ekim 2013 Çarşamba

35 1/2 Dakikada Asyadan Avrupaya

Bugün İstanbul Boğazı çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sınırımızın dibinde savaşın kol gezdiği, hatta birçok şehrimizin semtlerinde uyuşturucu çetelerinin halka savaş açtığı bir dönemde "Dünyayı Birleştirmek" adı altında "Barış" temasıyla yollara düşen, yanlış olmasın sulara atlayan bir yüzücünün etkinliği vardı.

İsmi Matias Ola. Arjantinli, 28 yaşında bir yüzücü. Hepimizin bildiği havuz yüzücülerinden değil, açık sularda yüzen birisi. Çocukluğunda astım hastalığının tedavisinde yardımcı olması için doktorunun tavsiyesiyle yüzmeye başlayan birisi ki en azından bu yönüyle bile takdir edilesi bir kişi.

Yaptığı iş gerçekten kolay değil. Denizde, düşük su sıcaklıklarında, koruyucu bir yüzme kıyafeti olmadan yüzmek gerçekten zor. Bizim ülkemizde birçok kişinin adını bildiği ama hiçbir zaman nerde olduğunu bilmediği Arjantin'in Patagonya bölgesinde antrenmanlarını yapıyor. Güney Kutbuna çok yakın bir nokta ve buzulların dibinde, balinaların eşliğinde yüzmek belki kulağa hoş geliyor ama düşünmesi bile gerçekten insanın içini üşütüyor.

10 Eylül 2013 Salı

Bitti de Kurtulduk !!!

Eurobasket 2013 bizim açımızdan biterken, turnuva yazısı yazmak oldukça kolay olacak...

Rezalet bir koç seçimi, rezalet bir oyuncu seçimi, ve elbet rezalet bir federasyon olunca, sahadaki oyun da rezalet idi...Tek galibiyetimizi aldığımız İsveç maçında bile sahada görmek istediğimiz mücadele tam anlamıyla yoktu...Kaybettiğimiz maçlarda ise kısaca ülke olarak rezil olduk...

Dünya ikinciliğine giderken, ülkemizi iyi temsil ettikleri için "maddi ve manevi" her türlü desteği alan oyuncular ve federasyon üyeleri, bu rezil tablodan sonra tüm ülkenin vatandaşlarına "maddi ve manevi" her türlü desteği vermeleri gerekmez mi ?? Aslında bu ülkeyi gerçekten sevenlerin, sevgileri para ve pulla ölçülemeyeceği için, görevlerinden istifa etmeleri sanırım yeterli olacaktır...da, var mı kendilerinde bu adımı atacak cesaret ??

Şimdi arkamıza yaslanıp güzel basketbol için turnuvayı takip edebiliriz...


Erinç Atilla

5 Eylül 2013 Perşembe

12 Senelik Milli Mücadele(!)

Günün yoğun temposu içerisinde biraz kafamı dağıtmak için denk geldiğim şu yazıyı okuyunca, özet olarak yazmak istedim, çok bilinen "kendi ülkesi dışında bir şey yapamayan 12 Dev(!) Adam(!) mücadelesini...

2001 - Avrupa 2.liği (kendi evimizde)
2002 - Dünya 9.luğu
2003 - Avrupa 12.liği
2004 Olimpiyat Oyunları'na katılamadık
2005 - Avrupa 9.luğu
2006 - Dünya 6.lığı
2007 - Avrupa 11.liği
2008 Olimpiyat Oyunları'na katılamadık
2009 - Avrupa 8.liği
2010 - Dünya 2.liği (kendi evimizde)
2011 - Avrupa 11.liği
2012 Olimpiyat Oyunları'na katılamadık

Bu süreçte basketbol ülkesi olarak bilinen başlıca ülkelerin başarıları;

- İspanya; 3 şampiyonluk, 4 final, 2 yarı final, 3 çeyrek final
- Litvanya; 1 şampiyonluk, 4 yarı final, 4 çeyrek final
- Sırbistan; 2 şampiyonluk, 1 final, 1 yarı final, 2 çeyrek final
- Yunanistan; 1 şampiyonluk, 1 final, 2 yarı final, 4 çeyrek final

Yayıncı kuruluşa, federasyona bakarsanız, Avrupa'nın en kaliteli ligiyiz, mücadelenin en yukarlarda yer aldığı bir kaç ligden biriyiz...Ama konu ulusal basketbola geldiğinde, tüm uluslararası basketbol otoritelerinin kabul ettiği, "kendi ülkesi dışında bir şey yapamayan" bir takımımız var...Ve bu konudaki istikrara(!) rağmen, koltuğundan ayrılmayan Turgay Demirel, ve son döneme damgasını vuran Bogdan Tanjevic...

2013 Avrupa Şampiyonası, dün rezalet bir performansımızla başladı, 20 dakika boyunca Finlandiya gibi bir takıma karşı sadece 4 isabetli saha içi atışı bulabildik...Belki çok farklı bir kimliğe bürünüp podyuma çıkarız bu turnuvada, veya büyük olasılıkla hep yaptığımız gibi hüsranla döneriz yurdumuza...Balık baştan kokar, milli takım bogdan kokuyor...Bu kadar net bir durum varken, Türkiye Basketbol Federasyonu, Turgayın Basketbol Federasyonuna dönüşmüşken, Spor Bakanı, Olimpiyat Oyunları'nın alınamamasını kolayca Gezi Direniş'ine bağlayabilirken, elbette bir şeylerin değişseceğini umut etmek safça olacaktır, ama Martin Luther King'in de dediği gibi, "Dünyada yapılmış olan herşey umutla yapılmıştır"...


Erinç Atilla

P.S. Bu satırları yazmam için ilham vermiş olan, ve oldukça geniş çağlı bir analiz kaleme almış "hidayetin yetmeyen iki sayisi" na teşekkürler...Açılış paragrafında paylaştığım linke tıklamak suretiyle yazdığını mutlaka okuyun derim...

2 Eylül 2013 Pazartesi

En Nihayetinde - Eurobasket 2013

Tüm yaz aylarını, altyapı turnuvaları ile geçirdikten sonra, en nihayetinde, üst seviyede basketbol için start verebiliyoruz.

4-22 Eylül arasında Slovenya'nın en sahipliği yapacağı, 2013 Avrupa Şampiyonası başlamadan kısa bir Milli Takım yazısı yazmak istedim.


Modası geçmiş Bormio'da yapılan hazırlık kampı, çoğu otorite tarafından eleştirilen koç seçimi, politik sebeplerle kadroya alınmayan Cenk Akyol, 2013 Şubat'ında dopingden ceza almış kaptanımız(!) Hidayet Türkoğlu maddelerini sıraladıktan sonra, Slovenya'da mücadele edecek takımımızı gönül rahatlığı ile desteklemek için sahada çok iyi işler çıkarmalarını görmem gerekiyordu. 11 tane hazırlık maçı yaptık; Slovenya'daki 3 maçı da kaybettik (Sırbistan, Slovenya ve Estonya), ardından Sırbistan'daki turnuvada Slovenya'ya yenildik, ve oynadığımız beşinci hazırlık maçında Ukrayna karşısında ilk galibiyeti elde ettik. Milli Takım hazırlık döneminin son etabı için İstanbul'a geldi, arka arkaya oynadığımız Çek Cumhuriyeti maçlarını kazandılar, ilave olarak Belçika'yı yendiler. Rakiplerin kalitesi soru işaretleri doğrururken, Hırvatistan karşısında oldukça iyi bir oyun sergileyip 81-52'lik skorla sahadan ayrılarak, turnuva için ilk umut ışığını yakmış oldular. Bir sonraki maçta, Sırbistan'a yenilirken, son hazırlık maçında bana göre Slovenya'nın süpriz takımı olabilecek Polonya'yı yendiler.

Baktığımızda, hazırlık döneminde elde edilen sonuçların, takım oluşturma aşamasında doğan problemleri gidereci bir etki yarattığını söylemek çok zor. Fakat tam da bu noktada "Tanjevic Şansı" devreye giriyor. İtalya neredeyse sahaya çıkacak oyuncu bulamıyor, Sırbistan'da Teodosic gibi oldukça etkili bir isim yok, İspanya eksik kadro ile geliyor, Yunanistan yeniden yapılanmanın ilk meyvelerini toplama aşamasında henüz. Bu ciddi rakiplerin yaşadığı problemler, bizim kötü performansımıza rağmen şansımızı yükselten bir faktör.

Turnuvadan beklentime gelirsek, ilk istatistik, turnuvanın en yaşlı takımı olduğumuz ki, "gençleştirme projesi" ile yola çıktığımız Tanjevic'e ne kadar uyuyor bu durum bilemem. Basketbolda en temel çalışan kuralın, "oyun kurucun kadar konuş" olduğuna inanan birisi olarak Ender Arslan ve Doğuş Balbay ile bu alanda sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Bu kadar "mürettebat" problemi varken, açılacağımız denizde çıkacak ilk ciddi dalgalanmada nasıl tepki vereceğimiz büyük bir soru işareti benim için. Daha iyi bir koç tercihi ve daha doğru bir kadro yapılanması ile kolayca podyumda yer bulabileceğimizi düşündüğüm bu turnuvayı, ne yazık ki podyum dışında tamamlayacağımızı düşünüyorum. Umarım yanılırım...Polonya, Yunanistan ve Makedonya ise bu turnuvada heyecanla takip edeceğim takımlar olacaktır...Yunanistan veya İspanya'nın ise ipi göğüsleyeceğini bekliyorum.

Maç programımız şu şekilde;

4 Eylül - Finlandiya
5 Eylül - İtalya
7 Eylül - Yunanistan
8 Eylül - İsveç
9 Eylül - Rusya

Mücadele edecek oyuncularımıza başarılar...


Erinç Atilla

23 Ağustos 2013 Cuma

2013-2014 Basketbol Fikstürü

Takımımıza ve camiamıza hayırlı olması dileğiyle...



Erinç Atilla

U16 Şampiyonası'nın Ardından

Abileri Çek Cumhuriyeti gibi ciddi(!) rakiplerle Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor olsunlar, U16 takımımız iyi başladığı turnuvaya erken veda etmek durumunda kaldı.

İlk tur grubunu yenilgisiz bir şekilde tamamlamamıza rağmen, ikinci turda sadece Rusya karşısında galibiyet alabildik. Bu sonuçla Çeyrek Final'deki rakibimiz İtalya oldu ve ne yazık ki o maçta da rakibimize üstünlük sağlayamadık. Sıralama maçlarında ilk rakibimiz Hırvatistan idi, fakat maçta da sahadan mağlup ayrıldık. Turnuvadaki sırlamamızı belirleyecek maçta ise üst üste aldığımız mağlubiyetlerin acısını Almanya'dan 51-38'lik skor ile çıkardık ve turnuvayı yedinci olarak tamamladık.

Milli takımımızda öne çıkan isim, Furkan Korkmaz; 25.3 sayı, 5.4 rebound, 2.4 asist. Furkan'ı, Enes Taşkıran 11 sayı, 2 rebound ve 1.6 asist ile turnuvayı kapadı.

Yoğunluktan dolayı ancak özet geçebildiğim turnuvanın finalini ise Sırbistan'ı 65-63 ile geçen İspanya kazandı. Turnuva üçüncüsü komşumuz Yunanistan oldu.



Erinç Atilla

6 Ağustos 2013 Salı

U16 Avrupa Şampiyonası Heyecanı

U20 ile hüzünlenip, U18 şampiyonluğu ile sevinç seline kapıldığımız altyapı turnuvalarının sonuncusu, 8-18 Ağustos arasında Ukrayna'da sahne alacak. Daha sonra ise sahneye abileri A Milli Takımımız çıkacak (hoş, hazırlık turnuvasında oynadıkları ilk 3 maçı da kaybeden takımımız pek heyecan yaratmıyor çoğunlukta).


Geçtiğimiz sene, bu sene U18'de şampiyon olan kadroda da bulunan 4 oyuncumuzun forma giydiği U16 Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonu olmuştu. Bu sene Ukrayna'da benzer bir başarı beklemek pek doğru olmaz fakat yine de ülke olarak artık yavaş yavaş Avrupa basketboluna gerçek anlamda ağırlık koyacaksak, sadece belli bir yaş grubunda değil, daha geniş yaş gruplarında başarılar elde etmemiz gerekiyor. Bunun için de U16 takımımızın performansı oldukça önemli.

Kadroda Karşıyaka'yı herhangi bir oyuncu temsil etmeyecek olmasına rağmen, Milli Takım'ın yardımcı antrenörlerinden Okan Kılıç, Yıldız A Takım Sorumlumuz. Teknik heyette temsil edileceğimiz turnuvada Milli Takım'a sonsuz başarılar...

Maç programımız şu şekilde;

8 Ağustos - Almanya
9 Ağustos - İsveç
10 Ağustos - Litvanya

Yarışma formatı yine diğer altyapı turnuvalarındaki gibi, ilk turda ilk 3'e giren takımlar bir üst turda 6 takımlı iki grup oluşturuyor ve çapraz gruplardan gelen takımlarla maçlar yapılacak. İkinci turu ilk 4 sırada tamamlayan toplam 8 takım çapraz eşleşme ile Çeyrek Final oynayacak. Akabinde Yarı Final ve Final maçları ile 18 Ağustos'ta turnuva tamamlanacak.

Milli Takım kadrosu şu şekilde;

Adı-Soyadı
D.Tarihi
Boyu
Poz.
Kulübü
Furkan Korkmaz
1997
1.97
SG
Anadolu Efes
Bahadır Erdem
1998
1.93
PG
Anadolu Efes
Tolga Kaan Birer
1998
2.01
C
Anadolu Efes
Erten Gazi
1997
1.87
PG
Anadolu Efes
Cavit Ege Havsa
1997
1.91
PG
Anadolu Efes
Efe Beşok
1997
2.02
SF
Beşiktaş
Egehan Arna
1997
1.95
SG
Fenerbahçe Ülker
Ömer Faruk Yurtseven
1998
2.06
C
Fenerbahçe Ülker
Ercan Bayrak
1997
2.05
PF
Fenerbahçe Ülker
Berkan Durmaz
1997
1.98
SF
Tofaş
Enes Berkay Taşkıran
1997
1.90
SG
Yeşilyurt
Barış Ülker
1997
2.00
SF
Winchendon School


Erinç Atilla

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Avrupa Şampiyonuyuz !!!

Geçtiğimiz sene Vilnius'ta U16 takımımızla kaldırdığımız Avrupa Şampiyonluğu kupasını bu sene de Riga'da U18 takımımızla kaldırdık...

Geçen sene şampiyon olan kadrodan 4 oyuncunun katıldığı U18 takımımzın harika bir jenerasyon olduğu zaten su götürmez bir gerçek. Oyuncu seçiminin tamamen "basketbol gerçekleri" ölçüsünde yapıldığı vakit, neler yapabileceğimizi çok güzel yansıttı bu çocuklar. Ne yazık ki, televizyon yayınının sadece Yarı Final ve Final maçlarında olduğu bu turnuva ülkemizde ciddi ilgi görmemiş olabilir, fakat benim düşüncem, bu takımdan öğrenecek çok şeyimizin olduğu.

Halk olarak üzerimize düşen görev, bu çocukları sokakta gördüğümüzde gidip kendilerini tebrik etmemiz. Spor denilince sadece futbolun akla geldiği, bir topun gol olup olmadığının saatlerce tartışıldığı, ilginin sadece bir kaç takımla kısıtlı kaldığı, federasyonun uygulamalarının çoğu zaman rasyonellikten uzaklaştığı ülkemizde, bu çocukların elde ettiği başarının karşılığını bizim ilgimiz verecektir...Bunu esirgemeyelim...

Basketbol camiası olarak yapmamız gereken ise, bu çocukların bench'e mahkum olmalarını engellemek, oynayarak gelişmelerine olanak sağlamak olmalı...Oyuncuların oynayarak geliştiği gerçeği varken, benzer başarıları, mutlulukları yaşamak istiyorsak, bu jenerasyona güvenmeliyiz...

Takımımızı temsil eden Egemen Güven, turnuvayı 11.6 dakika, 4 sayı, 2.3 rebound ile tamamladı. Geçtiğimiz sene U16 takımı ile şampiyonluk yaşayan Egemen, bu sene de U18 ile şampiyonluk yaşadı. Temennim, daha nice şampiyonluk yaşaması, hem milli takım ile, hem de takımımız ile...


Erinç Atilla

26 Temmuz 2013 Cuma

U18 Takımımız Çeyrek Final'de !!! Rakip Sırbistan

Abilerinin turnuvası sona yaklaşırken parkeye çıkan U18 Milli Takımımız, ilk turu sadece 1 sayı ile kaybettikleri Ukrayna maçı dışında kayıpsız atlattılar ve lider olarak ikinci tura çıktılar. İkinci turda da benzer şekilde sadece İspanya'ya kaybederek, kendilerini Çeyrek Final'e taşıdılar.

Çeyrek Final'de rakibimiz basketbol ülkesi Sırbistan. Kolay bir maç olmayacak fakat, geleceği oldukça parlak oyuncularımızla (Cedi Osman, Kenan Sipahi, Egemen Güven, Mertcan Birsen, Okben Ulubay) ben Sırbistan'ı geçeceğimizi düşünüyorum.

Karşıyaka'mızı temsil eden Egemen, ilk iki turun sonunda maç başına 12 dakika parkede kalırken, 44% ile sayı buldu ve maç başına 5 sayı, 2.3 rebound ve 1.7 blok ile oynadı.

Başta Egemen olmak üzere, tüm oyuncularımıza başarılar diliyorum...Podyumda yer alma umudu ile...


Erinç Atilla

U20 Şampiyonası Üzerine

Mümkün olduğunca takip etmeye çalıştığım U20 Avrupa Şampiyonası, yurtdışında bulunduğum bir dönemde sona erince, Çeyrek Final ve devamını yazmaya ancak vakit bulabiliyorum.

İlk turda oynadığımız 4 maçta aldığımız 3 galibiyet ile grubu lider tamamlamıştık. İkinci turdaki zorlu maçlarımızı da iyi oynadık aslında, zor da olsa Litvanya ve Yunanistan'ı geçerek aldığımız tek mağulubiyetle bu grubu da lider tamamladık. Çeyrek Final'de inanılmaz kötü başladığımız maça, sonradan ortak olduysak da, 7-26'lık ilk çeyrek skorunu döndüremedik ve Rusya'ya 70-82 kaybederek, bir nevi turnuvaya havlu attık. Sıralama maçlarında ilk rakibimiz, ikinci turda yendiğimiz Litvanya oldu ve onları tekrar yenerek, Yunanistan ile, beşincilik-altıncılık maçına çıktık. İkinci turda yendiğimiz Yunanistan'a bu sefer diş geçiremedik ve sahadan 60-74 mağlup ayrılıp, turnuvayı altıncı sırada tamamladık.

Takımımızdan herhangi bir oyuncunun yer almadığı U20 Milli Takımımız bu sonuçla turnuvayı kapamış oldu. Açıkçası, ülkemizin basketboldaki durumu ile de paralel bir sonuç, altyapılarda önemli işlere imza atan takımlar olsa da, A Takım seviyesine geldikçe, yüksek bütçeli takımların genç yeteneklere astronomik rakamlar ödeyerek bench'e mahkum etme politikası ve kimsenin bunun önüne set çekmek gibi bir derdi olmaması, gençlerimizin yaş ilerledikçe daha kısıtlı süreler almasına sebep oluyor TBL'de. Kendi yaş gruplarındaki rakipleri ciddi maçlara çıkarken, bizimkiler ancak TB2L'de veya altyapı maçlarında süre bulmaları sonucunda da Avrupa Şampiyonası'nda bu tip sonuçlar alıyoruz. Elbette bu jenerasyondan beklentiler zaten yüksek değildi fakat, bu kadar çok "basketbol ülkesi oluyoruz" edebiyatı sonucu, bu kadar çok multi-milyon dolarlık organizasyonların sonucu da Avrupa altıncılığı olmamalı...


Erinç Atilla

24 Temmuz 2013 Çarşamba

2013 - 2014 Sezonu Fikstürümüz

18 Temmuz 2013 Perşembe

U18 Milli Takımımız Parkeye Çıkıyor

U20 takımımız Estonya'da mücadele ederken, U18 takımımız da bugün Letonya'da başlayacak Avrupa Şampiyonası için parkeye çıkacaklar.

Daha önce de belirttiğim gibi, takımımız Ukrayna, Hırvatistan ve İngiltere ile aynı grupta yer alıyor. Turnuva formatı U20 ile aynı, ilk turdan ilk 3 takım bir üst tura çıkıyor ve oluşacak gruplarda, diğer ilk tur gruplarından gelen takımlarla maç yapıyor. İkinci turdaki iki grubu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar Çeyrek Final'e kalmış oluyorlar, ve daha sonra çapraz eşleşme ile maçlar oynanıyor.

Milli takımımızın kadrosu şu şekilde;

Cedi Osman
Anadolu Efes
Kartal Özmızrak
Beşiktaş JK
Doğukan Şanlı
Beşiktaş JK
Kerem Kanter
Darüşşafaka
Berk İbrahim Uğurlu
Fenerbahçe Ülker
Metecan Birsen
Fenerbahçe Ülker
Okben Ulubay
Pertevniyal
Emircan Koşut
Pertevniyal
Oğulcan Baykan
Pertevniyal
Berk Demir
Pertevniyal
Akif Egemen Güven
P.Karşıyaka
Kenan Sipahi
Tofaş

Turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen takımımızda bizim de gurur kaynağımız Egemen Güven forma giyecek. Bu sebeple bu turnuva bizim için biraz daha fazla önem arz ediyor. Milli Takımı Taner Günay yönetirken, yardımcılığını Hasan Serbest ve Fatih Elbaş yapacak.

Letonya'dan kupa ile dönmek ve Egemen Güven'in oyunu ile büyülenmek ümidiyle...

Erinç Atilla

Estonya'da İkinci Turun Ardından

Açıkçası ilk turda aldığımız sonuçlar, ve ikinci turdaki rakiplerimizin performansları açısından çok ümitli değildim son 8 takım arasına adımızı yazdıracağımız konusunda. Fakat U20 takımımız ikinci turda vites yükseltti, ilk maçta Almanya'ya yenildikten sonra (abilerine özendiler herhalde), önce Litvanya'yı, ardından da Yunanistan'ı geçerek, grup lideri olarak son 8 takım arasına yazdırdılar kendilerini.

Şimdi rakibimiz Rusya. Rusya turnuvada oynadıkları 7 maçta 4 galibiyet aldılar, fakat ikinci turu dördüncü olarak bitirebildiler. İsrail, Bulgaristan, Fransa, Slovenya yendikleri takımlar, İspanya, Letonya ve İtalya'da kaybettikleri.

Rus takımında CSKA'lı 1993 doğumlu Alesandr Gudumak öne çıkıyor, 11.7 sayı, 7.3 rebound ile. Rusya'dan sonraki rakibimiz ya Litvanya ya İtalya olacak. Bu eşleşme ise yarı Yarı Final için, ya da beşincilik ile sekizincilik arasında bir yer bulmak için oynanacak.

Rusya karşısında U20 takımımıza başarılar...

Erinç Atilla

16 Temmuz 2013 Salı

Eurocup 2013-2014 Sezonu Hakkında Kesinleşen Bilgi

Resmi bir bilgi olduğundan dolayı, yazmamda bir sakınca olmayacağını düşünüyorum.

Eurocup'ın formatı ve katılan takımlar kesinleşti.

Katılımcı takımlar şu şekilde olacak;

Eurocup'a doğrudan katılacak takımlar aşağıdaki gibi;

CIBONA ZAGREB
BUDUCNOST VOLI PODGORICA
CEDEVITA ZAGREB
IGOKEA ALEKSANDROVAC
MZT SKOPJE AERODROM
RADNICKI KRAGUJEVAC
UNION OLIMPIJA LJUBLJANA
BELFIUS MONS HAINAUT
BELGACOM SPIROU CHARLEROI
PBC LUKOIL ACADEMIC SOFIA
KALEV CRAMO TALLIN
BISONS LOIMAA
ASVEL VILLEURBANNE LYON
ELAN CHALON SUR SAONE
GRAVELINES DUNKERQUE
LE MANS SARTHE BASKET
PARIS LEVALLOIS
ALBA BERLIN
ARTLAND DRAGONS QUAKENBRUECK
RATIOPHARM ULM
TELEKOM BASKETS BONN
PANIONIOS ATHENS
PAOK THESSALONIKI
ALBA SZEKESFEHERVAR
HAPOEL MIGDAL JERUSALEM
MACCABI BAZAN HAIFA
ACEA ROME
DINAMO BANCO DI SARDEGNA SASSARI
PALLACANESTRO CANTU
NEPTUNAS KLAIPEDA
CSU ASESOFT PLOIESTI
NIZHNY NOVGOROD
SPARTAK ST PETERSBURG
UNICS KAZAN
CAI ZARAGOZA
VALENCIA BASKET
BILBAO BASKET
BESIKTAS JK ISTANBUL
PINAR KARSIYAKA IZMIR
AYKON TED ANKARA KOLEJLILER
KHIMIK YUZHNE

Euroleague için ön eleme oynayacak 8 takımdan, EL'ye katılamayacak 7 takım da Eurocup'a katılıyor, bu takımların listesi de şu şekilde;


TELENET OSTEND
CEZ BASKETBALL NYMBURK
EWE BASKETS OLDENBURG
CIMBERIO VARESE
VEF RIGA
LIETUVOS RYTAS VILNIUS
KHIMKI MOSCOW REGION
BANVIT BANDIRMA

Turnuvanın formatında da değişikliklerden bahsedilmişti.

16 Ekim'de normal sezon başlıyor ve coğrafi olarak düzenlenecek 6 takımlı 8 grup oluşacak. Her grubun ilk 3 sırasında yer alacak takımlar bir sonraki tura kalırken, 8 tane de EL'de Top16'ya kalamayıp elenip gelen takımın katılımı ile son 32 takım belirlenmiş olacak. 4 takımlı 8 gruptan oluşacak olan bu aşamada gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar Top16'ya kalacak. Bu aşamadan sonra maçlar iki maç üzerinden oynanacak ve 5 Mart'ta başlayacak. Çeyrek Final maçları 19 Mart'ta, Yarı Final maçları ise 2 Nisan'da başlıyor. Daha önceki senelerde tarafsız sahada oynanan final maçına karşılık bu sene final maçı da iki maç üzerinden oynanacak ve tarihleri 1 Mayıs ile 7 Mayıs.

Katılımcı takımlar arasında, Valencia 2003 ve 2010 şampiyonu, Hapoel Jerusalem 2004 şampiyonu ve Unics Kazan da 2011 şampiyonu. Alba Berlin ve Bilbao Basket ise sırasıyla 2010 ve 2013'te final oynayan takımlar.


Erinç Atilla

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Estonya'da İlk Turun Ardından

U20 Milli Takımımız, ilk tur maçlarını Cumartesi tamamladı ve bugün ikinci tur maçları başlıyor.

İlk turda oynadığımız 4 maçta sadece 1 mağlubiyet aldık, Ukrayna karşısında 2 say ile. Turnuva'nın açılış maçını Hırvatistan karşısında 74-73 ile galibiyet ile tamamladık, ikinci maçta İsveç'i 80-73 ile geçtik, üçüncü maçı Ukrayna'ya 72-74 ile kaybettik, ve son maçta Karadağ'ı 84-71 ile yenerek grup lideri olarak ikinci tura kaldık.

Turnuvanın formatı gereği ikinci turdaki grubumuzda A Grubu'nu ilk 3 sırada tamamlayan Almanya, Litvanya ve Yunanistan ile oynayacağız. Yunanistan ilk turda hiç mağlubiyet almazken, Litvanya bizim gibi 1 mağlubiyet ile ikinci tura kaldı, Almanya ise Sırbistan'ın önünden 2 mağlubiyet ile adını üst tura yazdırdı. İlk tur performansları işimizin kolay olmadığı yönünde yorum yapmamıza sebep oluyor. Takımımızın turnuvaya ısınması gerekiyor ve performansını biraz daha yükseltmesi.

İlk turdaki oyuncu performanslarına bakarsak, Berkay Candan öne çıkan isim oldu. İlk turu 16 sayı, 8.5 rebound ile tamamlayan Berkay'ı, Ramazan Tekin 11.3 sayı, 4.8 rebound ile takip ediyor. İlk turu çift haneli sayılarla tamamlayan son oyuncumuz ise Erbil Eroğlu, 11 sayı, 3 rebound, 4.8 asist.

İkinci tur maç programımız da şu şekilde;

15 Temmuz - Almanya
16 Temmuz - Litvanya
17 Temmuz - Yunanistan


Erinç Atilla

12 Temmuz 2013 Cuma

Milli Takım Mevzuları

Gündem o kadar yoğun ki, kendi iş yoğunlumun arasında ancak vakit bulup da özet geçebileceğim bir yazı yazabiliyorum...

Son günlerde neler yaşandı Milli Takım bazında ona bakalım.

Estonya'da U20 Avrupa Şampiyonası var...Milli Takımımızın geleceğini oluşturacak çocukların maçları. Bugüne kadar 2 maç yaptılar ve mağlubiyetle tanışmadılar. Ana akım medya'da ne kadar yer buldu ?

Benzer şekilde futbolda U20 Dünya Şampiyonası ülkemizde oynanıyor...Futbol ile anılan şehirler yerine, siyasi kimlikleri öne çıkartıp yapılan seçimler sonucunda final maçına kadar ortalama seyirci sayısı 5.000 civarında...Geleceğin yıldızlarını izleme fırsatı bu kadar kötü kullanılabilir, ülkemizi bu turnuva sayesinde yurtdışına lanse etme fırsatı bu kadar kolay harcanabilirdi...Bunu da başardık...Yaklaşık son 10 yılını savaşlarla geçirmiş Irak'ın, U20 takımı finalin kapısından dönerken, koskoca Türkiye'nin U20 takımı turnuvaya ilk havlu atanlardan olabiliyor...Kendi oyuncusuna küfür edebilen tribünler de işin cabası...Sporu seviyoruz lafı havada kalan bir laf da, futbol aşığı bir millet olarak anılmamızın de ne kadar balon olduğu ortaya çıkıyor...Bütün bunlar da "faiz lobisi" oyunları olmasın sakın...

Basketbola geri dönelim...

Her ne kadar takımımıza karşı takındığı tavır ve saha dışı hayatı ile tasvip etmediğim bir koç olsa da, mevcut form grafiği ile ve sahadaki "winner" özelliği ile Ergin Ataman şu anda Türk koçlar arasında diğerlerinden ayrılan bir koç. Milli Takım için de, "winner" olmak oldukça önemli bir özellik...Koçsuz bir Milli Takım varken ve Ergin Ataman, takımını şampiyon yapmışken, en doğru tercih kendisi olurdu...Ama olmadı...

Biraz nostalji yapalım...Yiğiter Uluğ'un Salsa Basket için yazdığı yazı dönem dönem okunacak bir yazı...Özeti şu, elde ettiği başarılara rağmen Erman Kunter'in zamanında Milli Takım için düşünülmemesi, ve bir bakıma adının üzerinin çizilmesi, alınan bir galibiyet sonrasında elindeki konyak ile Turgay Demirel'i rahatsız etmesine bağlanıyor...Yıl, 1999

Daha yakın bir geçmişe geri dönelim...Ergin Ataman'ın, 5 yıldızlı bir otele girerken, aynı odaya yaşam koçunun girerken ve daha sonrasında çıkarken görüntüleri basına servis ediliyor...Özel hayatın gizliliği hiçe sayılarak...Basit bir magazin haberi gibi görünmesi gereken bu konu, ilk çıktığında da federasyonun Tanjevic için bir ön hazırlığı olabileceğini düşündürtmüştü bana...

Ve geçen hafta...Bizden başka çoğu ülkenin ciddiye almadığı Akdeniz Olimpiyatları'nda (hani doping skandalları ile damga vurduğumuz) kazanılan şampiyonluk sonrasında, TBF (Turgay'ın Basketbol Federasyonu) Eurobasket 2013 hatta 2014 Dünya Şampiyonası sonuna kadar Tanjevic ile devam karar aldı...

Yap-boz'un parçalarını birleştirdiğimizde, ve büyük resme baktığımızda, zaten Tenjevic gibi bir "kanki" dururken, Ergin Ataman'ın koç olma ihtimali sıfıra yakındı...Veya NBA'e gitti diye vazgeçilen Messina'nın, NBA'e gitmeyeceğini açıklamasının üzerinden kendisinin tekrar seçenekler arasında düşünülmemesi gibi...

Koç bacağında bunlar yaşanırken, oyuncu seçiminde de ciddi bir soru işareti doğdu. Bugüne kadar Milli Takım'da ancak havlu sallayan, ve herhangi bir sezondaki formu ile takımdaki yeri konusunda soru işaretleri doğuran Cenk Akyol, kariyer sezonunu yaşadığı sene, Milli Takım'a çağrılmadı...Aday kadroda bile yok...Ve TBF, bu kararı basketbolla bağdaştırmaya çalışıyor...Oysa yaşananlar daha çok yeni, Gezi Parkı Direnişi sürecinde, hükümet baskısı sebebi ile sansür uygulayan NTV'nin mikrofonunu yere atıp onlara açıklama vermek istemeyen bir Cenk Akyol var elimizde...Ferit Şahenk-Hükümet-TBF-Tanjevic dörtgeninde, o Cenk Akyol'un Milli Takım'a çağrılmasını beklemek de, tıpkı Ergin Ataman'ın koç olmasını beklemek kadar hayalcilik olurdu aslında...

20 maç civarında doping cezası alan Hidayet Türkoğlu'nun (Gezi Direnişi sırasında Mehmet Okur'un aksine, sus pus olan) kaptan olarak çağrılması da apayrı bir konu...

Bunca yaşanan olayın üzerine kişisel görüşümü kısaca yazayım; Ergin Ataman, Tanjevic yerine koç olmalıydı, Hidayet Türkoğlu bırakın kaptanlığı kadroda bile olmamalı, Cenk Akyol ise bırakın aday kadroyu, kesin kadroda yer almalı...Tabi Türkiye Basketbol Federasyonu, özerk olsa, Spor Bakanlığı görevini yapsa bunlar belki olabilecek şeyler olurdu da, Turgay'ın Basketbol Federasyonu ile ne yazık ki havada kalıyor...


Erinç Atilla

9 Temmuz 2013 Salı

U20 Avrupa Şampiyonası Başlıyor

Yoğun geçecek bir yaz döneminin ilk alt yapı turnuvası bugün İspanya-Rusya ve Almanya-Gürcistan maçları ile başlıyor.

Talinn'de gerçekleşecek ve 21 Temmuz'da bitecek U20 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımımız, B Grubu'nda İsveç, Hırvatistan, Ukrayna ve Karadağ ile aynı grupta yer alıyor. Milli Takımımız sahaya, Erhan Toker, Polat Kaya, Semih Soğuksu, Abdullah Becer yönetiminde sahaya çıkacak.

Kadromuz ise şu şekilde;

ADI - SOYADITAKIM
Ramazan TekinAnadolu Efes
Hasan Sami ErdoğanAnadolu Basket
Metin TürenDarüşşafaka
Merthan MutluDarüşşafaka
Erbil EroğluErdemir
A. Buğrahan Tuncerİstanbul BŞB
Uğur DokuyanMG Spor
Berkay CandanOlin Edirne
Bulut AltınPertevniyal
Tayfun ErülküPertevniyal
Efekan CoşarPertevniyal
Samet GeyikTofaş

Takımımızın ilk turda maç programı;

9 Temmuz SalıTSİ 18:00 Türkiye - Hırvatistan

10 Temmuz Çarşamba
TSİ 13:30 Türkiye - İsveç

12 Temmuz Cuma
TSİ 20:15 Türkiye - Ukrayna

13 Temmuz Cumartesi
TSİ 15:45 Türkiye - Karadağ

Başta oyuncularımız olmak üzere, Talinn'de mücadele edecek Milli Takımımıza başarılar dilerim...

Erinç Atilla

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Bilgilendirme

Öncelikle bu sayfa aracılığı ile ulaştığım herkese merhaba. 1 sene civarında bir süre geçti, Anlayamazsınız Blog ekibinde yer alıp yazılarımı paylaşmaya başlamamın üzerinden. Bu 1 senede, özellikle basketbolda, parkede inanılmaz iyi işler yaptık ve tekrar bu başarıların elde edilmesi için çabalayan herkese kendi adıma teşekkür etmek isterim, başta oyuncularımız ve koçumuz olmak üzere.

Kendi hayatımı Türkiye'de rayına oturttuktan sonra, elimden geldiğince gönlümüzdeki tek renk çifti olan Yeşil-Kırmızı'ya hizmet etmek, katkı koymak için uğraştığımı söylebilirim. Herhangi bir yönetimin içersinde yer almadan, herhangi bir karşılık beklemeden...Zaten ilgi alanım olan basketbolda manevi kaynaklarımı biraz daha üretkenliğe yönelettiğim için de kendimi tribünde yerini alan binlerce insandan üstün de görmedim bugüne kadar, görmem de...

Bir kaç senedir, yönetim içersinde olmam üzerine tavsiyeler almama rağmen, iş ve özel hayatımdaki yoğunluk sebebi ile hep dışarda kalmayı seçmiştim. Bu sene de farklı olmayacaktı aslında...Fakat kişisel olarak inandıklarımın yönetime seçilmesi, ve bir takım etkenler sebebi ile, bu sene "hayır" diyemedim. Bugüne kadar harcadığım emekleri biraz daha resmi bir platformda devam ettirmek dışında bir değişiklik olmayacak, inandığım gerçekleri yine dile getireceğim, doğru olmadığına inandığım konularda eleştiri getireceğim, altı çizilmesi gereken başarılarda da ayakta alkışlayacağım...Tıpkı "dün" gibi...

Görev aldığım süreçte, gerek Anlayamazsınız Blog'un tarafsızlığına gölge düşürmemek için, gerekse de fikirlerimi doğrudan yetkili şahıslara iletebilme şansına sahip olacağımdan dolayı takımımız/kulubümüz/yönetimimiz hakkında herhangi bir yazı yazmama kararı almış bulunuyorum. Bu süreçte Milli Takım ile ilgili yazılarıma devam edeceğim. Bu kararımı anlayışla karşılayacağınızı umarım...

Rakip bench arkası, alt taraf, demirlerin hemen önünde buluşmak üzere...

Erinç Atilla

24 Haziran 2013 Pazartesi

Yeni İmzaları Tanıyalım

Berkan Emir
6 Şubat 1988 yılında, İzmit'te doğdu. Orhangazispor, Bursa Nilüfer, Gümüşhanespor ve en son olarak Kahramanmaraşspor'da forma giydi. Başarılı sol bek oyunucusu 2012-2013 sezonun’da 21 Maçta sahaya çıktı ve toplamda 1860 dakika sahada kaldı. Bu maçlarda 2 defa gol sevinci yaşayan Berkan Emir 2 sezonda Kahramanmaraşspor’un yaptıgı maçlarda 25’in üstünde asist yaptı. Kendisinin twitter adresine buradan ulaşabilirsiniz.

Mehmet Yiğit
12 Mart 1991 doğumlu Mehmet Yiğit, Gaziantep'te doğdu. 1,85 boya sahip defans oyuncusu Şanlıurfaspor için ilk resmî karşılaşmasına 2 Eylül 2009 tarihinde 72Batmanspor'a karşı oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında çıktı. 2010-11 sezonunuda kiralık olarak Şanlıurfaspor'da geçirdi, daha sonra Antep'e transfer oldu. Kendisinin twitter adresine buradan ulaşabilirsiniz.

Hakan Bayraktar
11 Haziran 1976 doğumlu Hakan Bayraktar, Samsun'da doğdu. Başarılı orta saha oyuncusu kariyerine Gaziantep'te başladı. Daha sonra sırasıyla Fenerbahçe, Akçaabat Sebatspor, Sivasspor, Malatyaspor ve Diyarbakırspor'da oynadı. Daha sonra tekrar Gaziantep takımında oynamaya başladı. 2010-2011 sezonunda Samsun'a oradan da 2011-2012 sezonunun başında Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu. Transfermarkt'ta bu adresten Hakan Bayraktar'ın profiline bakabilirsiniz.

23 Haziran 2013 Pazar

Bir Karşıyakalının Gezi Günlüğü

Malesef artık Karşıyakamızda - kutsal topraklarımızda - yaşamayan, İstanbul'da yaşayan biriyim. İstanbul kalabalık olmasına rağmen güzel bir şehir ama bülbülü altın kafese de koysan yine ah vatanım der hesabı bizimkisi. İlle de Karşıyaka.

Gezi Parkı protestolarını ilk günden beri takip ediyorum. Hem işe giderken parktan geçerken ki gözlemlerim hem de protestolar başlayalı  gözlemlediklerim bu yazıma kaynaklık etmekteler.

Her sabah az da olsa çadırlar vardı. İnsanlar parkın bir beton yığınına çevrilmesini protesto ediyorlardı. Gerçekten hoştu. Medyanın pek itibar etmemesine, her türlü karalamaya karşın çok hoştu, vicdanlara sesleniyordu.

19 Haziran 2013 Çarşamba

Beşiktaş'a Mesajımız Var: Yanınızdayız!

Yirmi gündür ülkemizde yaşananlar; herkesi, her kesimi bu adı konulmamış hareketin bir parçası yaptı.

İktidarıyla, muhalefetiyle. Polisiyle, vatandaşıyla. Zenginiyle, fakiriyle. Okumuşuyla, cahiliyle.

Herkes bir parçası oldu bu yaşananların. Hiç kimse beni ilgilendirmiyor diyemedi, diyemez.

18 Haziran 2013 Salı

Sait Karafırtınalar

Kendisiyle büyük ölçüde anlaşmış bulunuyoruz. Hüseyin Hamamcı, Levent Eriş, Serdar Dayat, Mehmet Altıparmak, Levent Devrim ve Cemal Gürsel Menteşe isimlerinden sonra yönetimimiz son olarak Sait Karafırtınalar isminde karar kılmıştır. 3 yıllık bir sözleşmeye imza atması beklenen 46 yaşındaki Sait Karafırtınalar'ın önceden görev yaptığı takımlar ve Sait Karafırtınalar ile ilgili bazı bilgileri paylaşalım;
Çalıştırdığı takımlar
2003-2005
2005-2006
2006-2007
2007
2007-2008
2008-2009
2009-2010
2010
2010-2011
2011-
Bucaspor (Altyapı Antrenör)
Denizli Belediyespor
Muğlaspor (Yrd. Antrenör)
Bucaspor (Altyapı Antrenör)
Bucaspor (Yrd. Antrenör)
Bucaspor (Altyapı Antrenör)
Bucaspor (Yrd. Antrenör)
Göztepe (Yrd. Antrenör)
Bucaspor (Yrd. Antrenör)
Bucaspor
Son güncelleme:14 Mayıs 2011
Sait Karafırtınalar : Futbola vedasından sonra antrenörlük yapmaya karar verdi ve ilk antremanlik deneyimini 2003 yılında altyapısında yetiştiği Bucaspor altyapı antrenörü olarak edindi. İki sezon burada görev aldıktan sonra Denizli Belediyespor'da teknik direktör olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Muğlaspor, Bucaspor ve Göztepe'de yardımcı antrenörü olarak görev aldı. 2010-11 sezonunda Bucaspor'da yardımcı antrenör olarak çalışmaya başladı. Bucaspor teknik direktörü Samet Aybaba'nin görevinden alinmasindan sonra sezon sonuna kadar geçiçi teknik direktör olarak tanıtıldı. Sezonun son haftalarında Bucasporun gösterdiğı iyi performansdan ötürü 2011-2012 sezonunda da Sait Karafırtınalar tarafindan çalıştırılaçağı duyuruldu.

17 Haziran 2013 Pazartesi

Camia Eline Kalemi Alıyor

Yaklaşık 5 sene boyunca sizlere bir şeyler yazdık, sizlerle birlikte tartıştık. Yorumlarınızla bizi hiç bir zaman yalnız bırakmadınız. Artık siz yazar, biz yorumcu olalım istedik. Herkesin her fikrini rahatça konuşmasını istediğimiz bir camia için bir adım daha atalım istedik ve böyle bir karar aldık.

Yeni tasarıma geçmemizle yeni bir de uygulamamız gelsin dedik. Bu sayede artık Karşıyaka taraftarı da, ya da Karşıyaka'yı yazmak isteyen bir takım taraftarı da burada yazabilecek. Yazdığınız yazıyı anlayamazsiniz@hotmail.com adresine göndererek bize ulaştırın ve biz de burada yayınlayalım. Bakarsınız bir süre sonra siz de yazar kadromuzda yerinizi almış olursunuz.
Not : Bu uygulamanın amacı herkesin kendi fikrinin sahibi olduğu Karşıyaka camiasında tek bir fikiri sizlerle buluşturmak yerine, onlarca farklı fikri bu bloga koyup, insanlara ulaştırmaktır. Kısacası çok farklı görüşlerin herkese ulaşmasını istiyoruz, bu yüzden sen de yazar kadrosunda yerini almaya hazırlan!

15 Haziran 2013 Cumartesi

Milli Takımlar Basketbol

6 Haziran'da yapılan kongremizin üzerinden henüz 1 hafta geçti, ve yavaş yavaş şube yönetimleri şekilleniyor. Şube yönetimlerinin belirlenmesi ile beraber takım oluşturma ve yönetimsel kararlar da alınmaya başlanacak. Bu sürü zarfında ilk güzel haber ULEB'den geldi ve önümüzdeki sezon Avrupa'nın 2 numaralı kupası olan Eurocup'a ön eleme oynamadan katılımımız duyuruldu. Bu sezon içersinde yazdığım yazılarda da değindiğim oldukça önemli bir hamle. Basketbol camiasında marka değeri oldukça düşük olan Eurochallenge'dan, biraz daha fazla tanınırlığı olan Eurocup'a terfi etmiş bulunuyoruz. Bu durum, geçtiğimiz sezon yaşanan muhteşem başarıların bir sonucu ve bunu daimi kılmamız gerekir. Daha fazla bilinirliği olan Eurocup sayesinde, ilk olarak ana sponsorumuz Pınar Holding daha fazla destek olmalıdır. Buna ilave olarak hızlı bir şekilde televizyon yayın anlaşması yapmalıyız, Eurocup'ta yayınlanacak iç saha maçlarından belki A Takım için değil ama altyapı için oldukça önemli bir miktar gelir elde edebiliriz. Bu sayede gideceğimiz yan sponsorlar ve reklam veren firmalardan da daha fazla reklam ücreti talep etme hakkımız olur. Daha önce de dediğim gibi, geçtiğimiz seneki başarılar ve maddi olarak altına girdiğimiz yük, ancak bu sene Eurocup ile gelir artışı sağlarsak anlam ifade edecekti, şimdi o fırsat var elimizde. Eurocup ile ilgili son bilgi de formatının değiştiği üzerine. İlk tur coğrafi olarak konumlandırılmış (daha kısa ulaşım süreleri ve daha düşük maliyetler için) 6 takımdan oluşan 48 takım ile başlayacak ve her grubu ilk 3 sırada bitiren takım Son 32 takım arasına kalacak, Euroleague ön elemesinden elenen 8 takımın gelmesi ile beraber 32 takım tamamlanacak. 4 takımdan oluşan 8 grup ile Son 32 seviyesi oynandıktan sonra, her grubu ilk 2 sırada bitiren takımlar Çeyrek Final'e kalmış olacak. Çeyrek Final ve Yarı Final serileri 2 maç üzerinden oynanacak ve Son 32'de grup lideri olan takımlar iç saha avantajına sahip olacak. Eurocup Final maçı ise tarafsız sahada oynanacak ve kazanan 2014-2015 sezonunda Euroleague'de yer alacak.

6 Haziran 2013 Perşembe

Liste Savaşları

Meydanlarda çok farklı bir mücadele devam ederken ülkemizin farklı şehirlerinde, bu akşam, bir hafta aradan sonra tekrar ARENA'ya koşacağız...Herhangi bir maç için değil, kulubümüzün geleceğinde söz söylemek için...

Çok uzun aradan sonra, geçen sene 2 listeli bir seçim olmuştu fakat, bu demokrasi sınavından ne yazık ki kaldığımızı söyleyebilirim. Henüz kongre başlamadan, adayların etnik kökenlerine yapılan göndermeler, oy kaygısı ile yapılan üye söylentileri başlamıştı bile...Kongre biter bitmez ise gündem çok hızlı bir şekilde, Cihan Büyükoral'ın listesinden Basketbol Şube Başkanı olan Mutlu Altuğ'un attığı bir tweet'e odaklanmıştı, herkes hatırlayacaktır, kaybeden tarafla, bireysel bazda hem de cevap hakkı olmayan bir ortamda dalga geçtiği o tweet'i...Sonrasında ise tüm sezonun hikayesi aynı oldu, her hafta açıklanacak multi milyonluk sponsorlar, onuru ile para almadan mücadele eden futbol takımımız, holding'den alınan sponsorluk üzerine açık verilerek kurulan basketbol takımımızın başarısı, suları ve elektrikleri kesik tesisler (öyle ki, pankart yapmak için tesislere giden arkadaşlarımız, toplanan paranın önemli bir kısmı ile jenaratöre mazot almak durumunda kaldılar sabaha kadar pankart yapmak adına), devre arasında istifa ediyorum söylemi, yeniden bulunan(!) sponsorlar sonrasında görevde kalma, gazete ilanları...

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Karşıyakamın Sinir Harbi

Deplasman seyircisine yasak play off yarı final serisi. Hepsi GS taraftarının yaptığı kendinibilmezlik ve pankart, konfeti hazımsızlığını içlerinde kadın ve çocukların bulunduğu 25 hadi bilemedin 30 kişiye yüzlerce kişi saldırması yüzünden. Eserinizle övünün büyük tribüncüler.

Şimdi maça geleyim. Sinir ola ola rakip tribünün içinde izleyeceğimi, belki istemeden de rengimi belli edeceğimi bile bile gittim. Takımı tv ekranında değil de o parkenin üstünde, yerinde izlemek istiyordum. Salona girdiğimde 22-14 öndeydik. Ne olduysa o andan itibaren oldu ve takım durdu. GS farkı kapamaya başladı. Dışarı çıkacaktım. Ciddi ciddi düşünüyordum ki takımımız biraz hareketlendi ve maçı bırakmayacağının sinyallerini verdi.

Kendimizi övmek için söylemiyorum ama Karşıyaka tribünü kadar basketbola hakim bir tribün bu ülkede yok. Sponsorlarla basketbola ilgisi artan bir kitle var ve henüz bu yeni yeni alevlenen basketbol sevgisi ile kuralları öğreniyorlar. Kesinlikle zamana ihtiyaçları var. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp tabii.

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Play-Off Çeyrek Final Eşleşmesi - Fenerbahçe Ülker

Oldukça gecikmeli bir yazı oldu, bir kaç saat içersinde ilk maç için takımımız Ülker Arena'nın parkelerine çıkacak.

Öncelikle Tribün Dergi için yazdığım tüm play-off eşleşmesinin bağlantısını sunayım. İlgili yazıdan, eşleşmemizle ilgili olarak yazdıklarıma biraz daha teknik analiz ilave ederek aşağıda yer veriyorum.

Fenerbahçe Ülker - KarşıyakaFenerbahçe Ülker, bu sezonun en verimsiz takımıdır desek kimse karşı çıkmaz herhalde. Pianigiani ile yeni sistem kurmayı denediler ve bunu David Andersen, Sato, Batiste gibi yaşlı oyuncularla yaptılar. Aşı tutmadı ve Siena'da harikalar yaratan Pianigiani, sezonu bitiremeden Boğaz'daki son rakısını içmek durumunda kaldı. Ertuğrul Erdoğan benim şans verilmesi gerektiğine inandığım bir koç fakat kendisi de gidişatı değiştiremedi ve sponsor problemi yaşamış, takımı neredeyse tamamen değişmiş Beşiktaş'ın altında tamamladı Euroleague'i. Belki Türkiye Kupası'nı kazandılar fakat sezon sonunda ciddi bir revizyona gideceklerini görmek için basketbol dâhisi olmanıza gerek yok. Diğer tarafta takımımız ise harika bir sezon geçiyor. Yepyeni bir takım kurulmasına rağmen, Ufuk Sarıca kafalardaki tüm soru işaretleri sildi ve Eurochallenge'da finalde şanssız bir şekilde kaybettiler. Ligde takım, tarihinin en yüksek galibiyet sayısına ulaştı 22 maç ile ve henüz oynanacak 1 maç daha var (Erdemir karşısında aldığımız galibiyet ile sezonu 23 galibiyet ile tamamladık, bununla ilgili yazım için tıklayın).

16 Mayıs 2013 Perşembe

23 Galibiyet

Çoğu basketbolsever'in bir numarada yazdığı isimdir Michael Jordan. Bu sebeple sezonu 23 galibiyetle tamamlamamızın da değişik bir anlamı oldu, majestelerine gönderme bakımından...

Dile kolay 23 galibiyet...Artı olarak Eurochallenge ikinciliği ve Türkiye Kupası Çeyrek Final'i...Bu başarıya imza atan başta oyuncularımız olmak üzere, Ufuk Sarıca ve değerli ekibine, bu ekibi göreve getiren Şube Yönetimi'ne ve desteğini hiç bir zaman esirgemeyen taraftara, camia'ya teşekkür etmek istiyorum kendi adıma...

14 Mayıs 2013 Salı

İstatistiklerle Futbol Vol.VII

Sezon başından beri aylık dönemler itibariyle futbol takımımızın performansının geçtiğimi senelerdeki ilk iki takımları ve playoff takımları ile kıyaslamak için bu yazı dizisini devam ettirmiştim. Sezonu bitirdiğimize göre özet olarak bazı bilgileri geçeyim...

Sezon 34 maçta, 47 puan, 37 atılan gol ve 39 yenilen gol ile tamamladık...Bu seneki ortalamalarımız maç başına 1.38 puan, 1.09 atılan gol ve 1.15 yenilen gol. Bu performansın haftalık kırılımını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

10 Mayıs 2013 Cuma

Kongre Soruları

Madem yönetim tarafından kongre tarihi açıklandı (30 Mayıs, eğer çoğunluk sağlanamazsa 6 Haziran, ama yer değişiyor Nikah Dairesi değil, ARENA olacak adres) konsantrasyonu biraz da o tarafa doğru kaydıralım.

Geçtiğimiz sene bu zamanlara baktığımızda uzun süreden sonra ilk defa iki adaylı bir kongre yaşamanın heyecanı vardı. Ve de özellikle Sayın Cihan Büyükoral ve ekibi tarafından yaratılan « Karşıyakalılar göreve geliyor, hem de Holding’den bağımsız ciddi sponsorlarla » imajı camiada gerçek bir heyecan yaşatmıştı. Bir kesim uzun bir süre kulüp ile ilişiği olmayan Sayın Cihan Büyükoral’ın bu söylemlerine ilk günden karşı çıkmış, önemli bir kalabalık bu söylemlerin gerçek olma ihtimalini görmek istemiş, bir kesimse en baştan beri tek kurtuluşun Sayın Cihan Büyükoral yönetiminde olduğunu söylemişti.

Bu satırları yazdığım tarih olan 10 Mayıs itibariyle sportif anlamda bulunduğumuz nokta, Voleybol’da yine hüsran, Basketbol’da Avrupa’da harika bir sezon, ligde belki de en yüksek galibiyet oranına ulaşmak (2 galibiyete ihtiyacımız var), Futbol’da ise düşük de olsa bir ihtimal play-off, ve bu konuda yine çok şanslıyız ki Cihat Arslan gibi bir teknik direktörümüz var, sahadaki yönetimi hakkında konuşacak kapasitede değilim fakat bu kadar krizle uğraşılan bir yerde takımın dümenini kaybetmediği için, bizim korkulu rüyalar görmemize sebep olmayacak sonuçlar aldırdığı için gerçekten de adam gibi adam olduğu için…

Bunun dışında bahsedilecek çok konu var; basketbolda doğru olmasa da ne yazık ki kulübümüzün bir gerçeği haline gelmiş bir önceki senenin son ödemelerinin yapılmamış olması, açık bütçe ile yola devam edilmesi (Eurochallenge F4 organizasyon gelirleri ile bir kısmının kapanmış olma ihtimali oldukça fazla); futbolda futbolculara ödemelerle ilgili sene başından beri bir sonraki haftanın söz verilmesi; devre arasında neredeyse tüm futbol takımı yenilenmek durumunda kalınması; voleybol’da kaynak yokken 1 Milyon TL’ye yaklaşan bir bütçe ile takım kurulması; tesislerde su ve elektriklerin kesik olması, futbolcuların çok zor şartlar altında antrenman yapabilmeleri; devre arasında kongre kararı alınması ve hemen akabinde geri dönülmesi; yönetimin kendi içerisinde kavgalı duruma gelmesi ve önemli sayıda yöneticinin henüz sezon başında istifa etmesi; Kongre’de desteğini aldığı Taraftar Derneği’nin kendilerini protesto etmeleri üzerine, kendilerine «bir grup taraftar » diye hitap edilerek önemsizleştirilmeye çalışılması ve kongre üyelik başvurularının kabul sürecinin uzatılması gibi... İlk başta aklıma gelenler bunlar…

Şimdi, kongre üyesi olarak sormak istediğim sorular var, kongrede cevap gelir mi bu sorulara bilmiyorum…
  • 1 Haziran 2012 sabahında borç ne kadardı, bu borcun ne kadarı hangi şubelerden geliyordu? 30 Mayıs 2013 / 6 Haziran 2013 itibariyle borç ne kadar?
  • Milyon dolarlık voleybol şube, 10 milyonluk basketbol şube, Süper Lig'den transferlerle ilk ikiden çıkacak futbol takımı için gerekli sponsorlar kimlerdi? Neden imzalanamadı? Böyle bir beklenti neden yaratıldı, neden karşılanamadı?
  • Maddi destek için biz kimsenin ayağına gitmeyiz denildikten sonra, Sayın Selçuk Yaşar’a verdiği desteğin arttırılması konusunda gidilirken neler hissedildi?
  • Bağımsız denetim şirketine yaptırılan inceleme sonunda ne çıktı?
  • Bulunan sponsorun önüne "Biz kaç yıllık Karşıyakalıyız ekmeğimizden oluruz" diyen ünlü Karşıyakalı aile kim? Veya böyle bir olay gerçekten yaşandı mı?
  • Divan Kurulu başkanı Sayın Tahir Türetken'e gazetelere yansıdığı gibi Bursa'da terbiyesizlik yapıldı mı?
  • Ali Erten'in özür dilemesini gerektirecek davranışlar, Gökhan Şensan ve Fatih Diniz'e karşı gerçekten vukuu buldu mu? Eğer bu olaylar yaşanmadıysa gazetelere kasıtlı haber yaptıran kim? Neden bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı, ilk defa bu sene tanık olduğumuz gazetelere ilan verme yöntemi neden kullanılmadı?
  • Eurochallenge Final4 organizasyonu için teşekkür edilirken, Sayın Selçuk Yaşar’ın isminin yer aldığı sıra gerçekten içinize sindi mi?
  • Muhasebe ilkelerine uygun haber yapmıyor diye eleştirilen gazetecinin hakkını savunan TSYD’nin açıklamasına neden tepki verilmedi, o açıklama yönetimin icraatlarını de sorgulayan bir açıklamaydı, neden sessiz kalındı?
  • Kongre kararı alınmasındaki etken neydi? Geri adım atılmasının altında ne yatıyordu?
  • Taslak bütçenin fazlası olur azı olmaz derken Sayın Cihan Büyükoral neyi kastetmişti, o gün ile bugün arasındaki fark için ne düşünüyor?
  • Yanındayız diyenler kimlerdi, yanında olmayanlar hangileri?
  • Hep bahsedilen siyasi destek var mıydı yoksa laftan mı ibaretti?
  • İlk devre sonu itibariyle borç ne kadardı? Sezon sonu itibariyle ne kadara çıktı?
  • Basketbol şube özelinde altyapiya önem vereceğiz derken, Mustafa Albere neden görevinden alındı? Kendisi kovulmadan önce hangi yardımcı koç twitter'da Mustafa Albere'nin lakabını kullanarak "xxx vefat etti" diye dalga geçti? Bunu yapan kişi ile Çarşı'ya ithamlarda bulunan kişi aynı kişi mi? Yönetim bunların farkında mıydı? Farkında değilse ve farkında olsaydı ne değişirdi? Altyapılarda görev alanlar ne zamandır maaş alamıyor, herhangi bir çözüm düşünüldü mü? Altyapıların idari yönetimini velilere bırakmak ne kadar doğru?
  • Nihat Mala gibi yıllarını bu kulübe vermiş birisinin işten çıkartılma süreci ne kadar içinize sindi? Kimse kimseyle çalışmak zorunda değil fakat işten çıkarma gibi hassas bir süreç daha profesyonelce yönetilemez miydi? Benzer bir şekilde kendiniz işten çıkartılsanız ne hissedersiniz? Herhangi birisinin, herhangi birisini Karşıyaka Spor Kulübüne küstürmeye hakkı var mı?
  • Tesisleşme konusunda tek konuşulan alt başlık stad, peki stad yapılırsa Voleybol altyapı ne yapacak? Peki ya tenis şube? Doğru düzgün bir kamp tesisine ne zaman sahip olacağız, suları akan, elektriği kesilmeyen?
  • Kurumsallaşma konusunda bağımsız denetim dışında bir adım atılmadı. Futbol Altyapı için milyon liralık tesis armağan eden 1912 Derneği ile yönetimin arasında soğukluk mu var? Kendilerine futbol altyapının yönetimi devredilebilir ve anonim şirket olarak düzenlenecek bir altyapı şirketleşme süreci başlatılabilir mi?
  • Şubat’ta Mutlu Altuğ’un açıklamaları dışında özerklik konusunda ne adımlar atıldı?
  • Eurochallenge Final4 organizasyonu için ne kadar destek kimlerden toplandı, ne kadar masraf kimlere yapıldı, kasamızda kalan para ne kadar, bu organizasyon sebebi ile ne kadar borç doğdu?
  • "Kongrede hepiniz PEK bir DOMAT gibiyDİNİZ" tweet'i ile eski yöneticileri rencide edilmesi hakkında yönetimdekiler ne yorum yaptı, kendilerine benzer bir şey yapılsa ne hissederlerdi, nasıl tepki verirlerdi?
Bu sorular benim mevcut yönetimin icraatları ile ilgili en fazla merak ettiklerim… Onun dışında sportif anlamda basketbol şubenin başarılı olduğunu, takım henüz Final 4 aşamasına kaldığında yazdığım için de içim rahat, hak edene hak ettiğini verdiğimden dolayı… Voleybol’da ise ne olursa olsun geçen sene de hüsrandı bu sene de hüsran… Futbol kısmını eleştirmek büyük haksızlık olur, herhalde başta Cihat Arslan ve ekibi olmak üzere, oyuncuların uğraştığı en büyük problem rakipler değildi tüm sezon boyunca, kafasını sadece yaptığı işe veremeyen birisinden de bundan daha fazla verim alınamaz… Endişem, özerkleşme, tesisleşme ve kurumsallaşma konularında adım atmayan her yönetimin aslında bir birinden çok farklı olmamasına rağmen, mevcut yönetimin “Karşıyakalı Duruşu” konusunda da sınıfta kalması… Bunu elbet camiamızın büyükleri daha iyi değerlendireceklerdir, fakat ben sözünün arkasında duran, koyduğu hedeflere doğru kulübü ve camiayı yönetebilen (idare eden değil, yöneten) ve katma değer yaratan, camiamızın ve tarihimizin dinamiklerini benimsemiş ve bu değerleri taşıyan bir yönetim benim tercihim olacaktır… Son yıllarda göremediğimiz şekilde, özerkleşme, tesisleşme ve kurumsallaşma konularında adım atan bir yönetimi de, herhangi bir sportif başarı gelmemesi durumunda dahi her türlü desteklerim…15 senedir hedefimiz Süper Lig oluyor da ne oluyor… İkinci yüzyılımızı sağlıklı bir şekilde kutlayacaksak, bu 3 konuda ciddi atılımlar yapmamız gerekiyor… Umarım yönetime aday olacaklar, hem mevcut borç yükü problemini çözmek için kalıcı gelir getiren projeler üretmekle uğraşırken hem de bu 3 konuda girişimleri de olur… Bütün bunları da henüz ortada bir tane bile aday ismi yokken yazmak istedim ki, geçen sene olduğu gibi, kendisi gibi düşünmeyenleri başkalaştırmak ve belirli bir sınıfa koymak en büyük hobisi olan sığ düşüncelerle bir sene daha uğraşmayayım...

Umarım 2013 yılına yakışacak bir profesyonellikte düzenlenecektir kongre; yukardaki ve benzeri tüm sorulara cevap verecek şekilde, net, açık ve herkesin anlayabileceği tarzda…Rakamların tek tek okunmadığı, ilgili tüm tabloların kongre üyelerine basılı olarak sunulduğu, basit bir powerpoint sunumu ile desteklenen oylamaya geçmeden önce kimsenin kafasında yeni soru işaretleri doğurmayan…

ÜST TARAFA DÖN