21 Haziran 2011 Salı

Karşıyaka Efsanesi : Gode Cengiz !

Gode Cengiz hakkında yazılacak edilecek binlerce hikaye vardır. Malesef ben o döneme yetişemediğim için sadece büyüklerimden duyduğum hikayelerle tanıdım Gode Cengiz'i. Gode Cengiz'in en hoşuma giden hatırası aşağıdadır, bu hatırası bile ne kadar büyük bir Karşıyakalı olduğunu bize anlatır zaten.
Toprağın bol olsun efsane!
1.lige çıktığımız yılda hiç unutmayacağım bir olay meydana geldi. Gode dizinden rahatsızlandı. Hem de ağır bir biçimde. İstanbul'a doktor Yorgo'ya gönderdik. Bir otelde kalıyor ve her gün aksatmaksızın Yorgo'ya tedaviye gidiyordu. Ben de her gün yorgo'ya telefon edip durumu hakkında bilgi alıyordum. Gode'nin dizinin iyileşeceği yoktu. En son perşembe günü Yorgo'yu aradım. Çünkü pazar günü izmir'de çok önemli olan Düzcespor maçımız vardı. Yorgo üzülerek, gode'nin ayağının berbat olduğunu ve sporcunun bu ayakla sahaya çıkmasınn bir intihar olduğunu belirtti. Akşamı bekledim. Üzülerek otelden Cengiz'i aradım ve aramızda şu konuşma geçti: 
-Cengiz evladım nasılsın?
-Abi bomba gibiyim. Hemen gelip pazara oynayacağım.
-Aman Cengiz, ben Yorgo'dan durumu öğrendim. bir hafta daha tedavi göreceksin.
-Ali abi, sen beni burada zincire bağlasan, ben zinciri kırıp gelirim. Mutlaka sahaya çıkacağım.
-Hayır, İstanbul'da kalacaksın.
-Abi, istersen döv, istersen söv. ama ben geliyorum.
Neticede Cengiz İzmir'e geldi. Düzce maçından önce masörümüz Cahit Yıldız, ayağına masaj yapıyordu. Şöyle eğilip baktım, midem bulandı.. Davul gibi şişmiş, mosmor bir diz. Soyunma odasından hemen çıktığımı hatırlıyorum.
Evet, Gode bu ayakla sahaya çıktı. takımın yıldızı sayılabilecek bir oyun çıkardı. Hatta gol attıDüzce'yi 4-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştık.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN