23 Eylül 2011 Cuma

Alsancak'ta Dönüm

Karşıyaka - Elazığspor
23 Eylül 2011
20:30
Alsancak Stadı
Bu maç hem tribün için, hem teknik kadro için, hem yönetim için önemli bir maç aslında. Önemli olmasının sebebi alınacak 3 puan değil, kaybedilecek puanlar. Bu maçta olası bir beraberlik ya da mağlubiyet sonucu hem tribün hem de teknik ekibe çok olumsuz yansıyacak malesef. Yarın tribünlerin tam olarak dolu olacağını düşünmüyorum. Yine takımını yalnız bırakmayan, her zaman desteğini esirgemeyen taraftarlar orada olacaklardır. Bu maçtan sonra duymak isteyeceğimiz son şeylerden birisi takımın daha hazır olmadığını söyleyen ve daha fazla hafta sabretmemizi isteyen bir teknik ekip. Yıllardır Süper Lig özlemiyle yanıp tutuşan bir 100.yıl taraftarının iki haftadan sonra Elazığspor'a karşı puan kaybetmeyi kaldırmasını beklemek yanlış düşüncedir. Bank Asya 1.Lig'de ilk haftaları bırakın ikinci yarıya kadar hiç bir şey belli olmaz evet. Fakat biz artık bu ligin standart bir takımı değil, 100.yılını yaşayan, taraftarıyla, semtiyle kenetlenmiş bir takımız. Bu yüzden bu akşam puan kaybetmeye kimsenin tahammülü kalmadı artık. Bu sezonun ilk 3 puanını alıp burada maç ile ilgili güzel bir değerlendirme yazısı yazma umudu ile akşam Alsancaktayız..

Yıllardır yapılan hatalara, yanlış oyuncu seçimlerine, basit taktiksel hatalara, çokça yapılan bireysel hatalara hep göz yumduk. Sustuk. Tribünden baktığımızda bile gözle görülür hata yapanlara sinirlendik. Karşıyaka tribünlerinde herkes biraz antrenör, biraz yöneticidir. Yeri geldi parklarda, yeri geldi anlık pozisyonlarda Karşıyakayı kurtardık. Ve şimdi, bu sezon, bu kutsal formayı süperlige taşıyacak çocuklara güveniyoruz, güvenmeliyiz! Bunun başka bir yolu yok. Yapılacak en ufak hataya bile tahamülü kalmayan bir taraftar grubu var bu sezon. Adanaspor maçına giderken içimizden maç berabere biter diyenlere karşı bile gülüyorduk. Maç sonu geldiğinde skor tabelasında 2-0 yeniktik. Taraftar olarak büyük bir umutsuzluktu. İlk maçtan da bu umutsuzluğa düşülür mü diyorsunuz fakat Karşıyaka için skor, puan durumu asla önemli değildir. Önemli olan sahada canını dişine takmış futbolculardır, geleceğe umutla bakabilmektir. İlk maçta böyle talihsiz bir skorla karşı karşıya kalınca yapılan tüm hesaplar terse döndü. İlk 4 haftada alacağımız 12 tam puan yerine 4 maçın ikisini kazanalım yeter dedik. Bu kazanalım dediğimiz iki maçtan birisi ise geçen hafta 1-1 skor ile berabere kaldığımız Göztepeydi.

Bugün aynı Adanaspor maçı gibi 3 puana garanti olarak baktığımız maçlardan birisi Elazığspor var karşımızda. Eğer Adana ve Göztepe maçında güzel bir takım izleseydik ve güzel bir sonuç elde etseydik bugün taraftarın bu maça bakış açısı çok değişecekti. Benim açımdan bu maç sezonun ilk dönüm maçı niteliğinde. Eğer 3 puanı alırsak takım az da olsa raya oturacak, moral ile Kasımpaşa deplasmanına gidecek. Fakat olası bir puan kaybı takım için büyük bir facia olur ve önümüzdeki zorlu Kasımpaşa deplasmanından 3 puan ile döneceğimize dair tüm inançlar biraz olsun söner. Umudunu asla kaybetmeyen Karşıyaka taraftarı bu akşam stadda yerini alacaktır, kutsal formayı taşıyan o seçilmiş insanları yine destekleyecektir.

3 yorum / sen de yaz !:

emrah pelik 23 Eylül 2011 09:53  

arkadaşlar en az 4 hafta daha bekleyeceğiz bunu hepiniz biliyorsunuz geçen seferde reha kapsal 6-7 hafta demişti sabredin demişti we ankarada final oynadık kaldıki bu takım o takımdan daha iyi bence ben reha kapsal hayranı değilim ama karşıyakanın aşığıyım peki ben bişey sorayım her yeni hafta bu takımdaki futbolculara,teknik kadroya we yönetime baskı kurmak yada kurmaya çalışmak stres oluşturmak ne kadar faydalı karşıyaka için umarım bu yöndende bakmaya çalışır herkes bu akşam karşıyakamıza başarılar...

Adsız 23 Eylül 2011 23:16  

bizden bi cacık olmaz

Rowel 24 Eylül 2011 04:02  

maçınızı seyrettim. işin açıkcası topçular bizdeki gibi biraz ruhsuz oynuyor. nedense size de bize de gelen futbolcular, ne zaman o formayı geçirseler üzerlerine ruhsuzlaşıyor. bunun nedeni olarak ta şunu diyebilirim, AĞIR GELİYOR. işin açıkcası sizin yüzüncü yılınız hezimet olmasın. tabikide çok erken daha. ancak böyle bi durum infiale yol açar. çok büyük umutlar vaad edildi ve umutlar verildi. taraftarız sonuçta. şişme transferleri sahada görecek kadarda futbol biliyoruz. BANKASYADA ilk iki sıranın adı GÖZTEPE KARŞIYAKA olmalıdır. son 4 sıranın 3 izmir takımı. herkes başını öne eğsin ve bir düşünsün.
gelecek sene süper ligte bu iki efsane olmalıdır.
her ne kadar düşman olsakta, biz olmasak siz, siz olmasanız bizim olmamız anlam kazanmaz...
10. haftadan sonra tekrar görcez durumu. bu süreçte umarım Hem Göztepem, hem Karşıyaka büyük yaralar almaz...

100. yılınız da Kutlu olsun bu arada...

Saygılar, sevgiler...

ÜST TARAFA DÖN