5 Nisan 2013 Cuma

Final 4 Biletleri

Dün akşam ev sahibi olduğumuz Final 4 organizasyonunun bilet fiyatları açıklandı. Sonda söyleyeceğimi en başta dile getireyim, eğer ki organizasyonun ARENA'da yapılmasından ve bilet fiyatları sebebi ile, bugüne kadar 1.000 kişiye oynadığımız lig maçında da desteğini esirgemeyen, sabahlara kadar pankart boyayıp emek harcayan, her maçta sesini bırakıp da ARENA'dan çıkan, hatta kahpece saldırılara maruz kalan cefakar yüzlerden 1 tanesini bile eksik görürsem, alacağımız kupaya dahi sevincim buruk olacaktır.

Organizasyonun ARENA'da olması konusunda Ufuk Hoca'nın bir isteği olmuş diye okuduk hafta içerisinde. Bu istekten bağımsız olarak dile getiriyorum, benim tercihim Halkapınar'dan yana olurdu. Sebebi basit, organizasyon şartlarında ayrılması gereken bilet rakamlarını düştükten sonra bize 2.200-2.500 bilet kalıyor, saha içi portatifler dahil. Rakip takımlar için ayrılan biletlerin tamamının satılmayacağı düşüncesi ile bu rakamın en iyi ihtimalle 3.500 civarına çıkacağını düşünüyorum, ki b hesaplara sponsorlara dağıtılacak biletler, bakanların ve ile idare amirlerinin gelmesi sebebi ile oluşturulacak ekstra güvenlik boşlukları dahil değil. İlk soru, son oynadığımız Paris Levallois maçında kaç taraftar vardı ?? İkinci soru, içerde rakiplere karşı inanılmaz baskı kurduğumuz Beşiktaş maçında, Fenerbahçe Ülker maçında, Galatasaray Medikal Park maçında kaç taraftar vardı ??

Hesap basit aslında, gelir rakamını mümkün olduğuna yükseltmek ki, dağıtılacak ödül tutarı da yükselsin. Organizasyonun net kar rakamından 30%  Top16'ya kalan takımlara, 10% Fiba Europe'a, 11% yerel organizasyon komitesine, 7% dördüncü takıma, 10.5% üçüncü takıma, 14% ikinci takıma ve 17.5% şampiyon takıma kalıyor. Halkapınar'ın bu konuda iki büyük avantajı vardı, birincisi salon içersinin ve etrafının ürün satışına çok daha uygun olmasıydı, ARENA'nın dışarsı bildiğimiz şantiye alanı. İkincisi farklı girişler sayesinde Halkapınar'da çok farklı bilet fiyatı politikası uygulayabilirdik, bir pota arkasında sadece taraftar için düşük fiyatlı biletler çıkartabilir, yüksek saha için kapasitesini de İzmir'li seyircilere bırakırdık. Böylece hem rakamsal olarak satış miktarı artardı hem de kimse dışarda kalmazdı.

Açıklanan 120 TL biletler, umarım bugüne kadar cefasını çeken, desteğini asla esirgememiş taraftardan 1 kişinin bile dışarda kalmasına sebep olmaz. Ben 26 Nisan'da ARENA'ya girdiğimde sağıma soluma baktığım zaman yine aynı yüzleri görmek istiyorum, İstanbul takımlarını destekleyip de sadece iyi gününde şehrinde bir takım olduğunu hatırlayanları değil...Umarım organizasyon tarihine kadar yönetim bu konuda bir alternatif oluşturur...Not olarak da düşeyim, hiç bir zaman düşük bilet politikasının bizim gerçeğimiz olduğunu düşünmeyen birisiyim, fakat takımı buraya kadar taşıyanları da dışarda bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum, ne bugün, ne yarın...


Erinç Atilla

1 yorum / sen de yaz !:

Adsız 5 Nisan 2013 11:24  

Kombine sahiplerine bir indirim veya oncelik taninirsa macta 'taraftar' dedigimiz kitle iyi kotu sahada olur diye dusunuyorum. Can

ÜST TARAFA DÖN