19 Kasım 2012 Pazartesi

İstatistiklerle Futbol Vol.II

Daha önceki yazıma hemen bir referans vereyim, önceki haftalardaki ortalamalar için.

Lig'de 12 maçı geride bıraktık. Topladığımız 22 puan, attığımız 14 gol ve kalemizde gördüğümüz 12 gol var bugüne kadar. Ortalamamıza bakarsak maç başına 1.83 puan, 1.17 atılan gol, 1 yenilen gol düşüyor.

Kilit bilgi neydi;

6 senenin maç başına ortalama, ilk iki için; 1.89 puan, 1.58 atılan gol, 0.90 yenilen gol...Playoff için; 1.66 puan, 1.38 atılan gol, 1.03 yenilen gol...

Oynadığımız son 4 maça bakmak istersek, maç başına 2 puan, 1.25 atılan gol ve 0.5 yenilen gol ortalamamız var. Bu rakamlar da, ikinci dört maçlık seriden sonra tekrar çıkışa geçtiğimizi ve belki ilk dört haftaki ortalamalara gelememiş dahi olsak, hedefe yürüyen bir takım için olması gereken sonuçlara ulaştığımızı gösteriyor. Bu süreçte saha dışında da tamamen maddi durumlarla ilgili yaşadığımız sıkıntıları düşünürsek, her şeye rağmen bu performansı sergileyen oyuncularımıza sahip çıkma ve haklarını ödeme zamanı olduğunu düşünüyorum.


Erinç Atilla

1 yorum / sen de yaz !:

Avram 19 Kasım 2012 14:12  

Erinç bizim fikstürün en kritik dönemine girdik Rize maçı ile. Bu son altı maçta göstereceğimiz performans ligdek yerimizi de belirler. Ortalama iki puan hedefi tutarsa, ikinci yarı aradaki farkı açarız ki bu altı maçlık periyodu düşünecek olursak, önemli de. Son altı haftaya girildiğinde korku yaşamak istemiyorsak mutlaka ligin son altı haftasına puan puana değil az ya da çok önde girmemiz gerekiyor. Ligin en zor ekiplerinden üçü ile oynyacağımızı unutmamamız lazım: Rize, Erciyes, Adana. Çok zor maçlar bunlar ve arka arkaya.

ÜST TARAFA DÖN