19 Haziran 2013 Çarşamba

Beşiktaş'a Mesajımız Var: Yanınızdayız!

Yirmi gündür ülkemizde yaşananlar; herkesi, her kesimi bu adı konulmamış hareketin bir parçası yaptı.

İktidarıyla, muhalefetiyle. Polisiyle, vatandaşıyla. Zenginiyle, fakiriyle. Okumuşuyla, cahiliyle.

Herkes bir parçası oldu bu yaşananların. Hiç kimse beni ilgilendirmiyor diyemedi, diyemez.


Taksim Gezi Parkının yıkılmaması için eylem yapan çevrecilerin seslerini duyurma çabalarına anlamsız orantısız güç kullanıldığını kabul eden irade, buna isyan edenlere de orantısız güç kullanarak herkesi bu yaşananlara dahil etmiştir.

Biz de Karşıyaka Çarşı olarak şiddet dışındaki tüm demokratik hareketleri desteklediğimizi beyan ettik. Tıpkı demokratik haklarını kullananların engellenmesini veya bu demokratik eylemlere dahil olanların herhangi bir suç işlemiş gibi günah keçisi yapılamayacağını ve suçlu muamelesini göremeyeceğini söylediğimiz gibi.

Şimdi de buradan, Beşiktaş Çarşı grubu üyelerinin Gezi Parkının yıkılmaması adına başlayan hareketlerin bir parçası olarak, sırf Türkiye'nin tüm illerindeki meydanlarda yer alan vatandaşlarımızla birlikte meydanlarda yer aldıkları için göz altına alınmasını şiddetle kınıyoruz.

Bizler tribüncü olarak adlandırılıyoruz.

Ama biz sadece tribünlerde tezahürat yapan, bir topun peşinden koşturup duran, sadece takımlarının kazanmasını düşünen insanlar değiliz.

Tıpkı Beşiktaş Çarşı gibi yüz yılı aşan geçmişe sahip kulüplerini temsil ettiğini unutmayan yeri geldiğinde toplumsal olaylarda pozitif olarak yer alan gruplarız.

Beşiktaş Çarşı grubu Gezi olaylarında yalnızca bu bilinçle yer almıştır.

Bu eylemlerin kimseye zarar vermeden sonuçlanması için tribün tecrübeleriyle zeka yüklü espri dolu sloganlarla yeri geldiğinde emniyet güçleriyle tribünden gelen diyaloglarını kullanarak şiddeti önlemeye çalışmışlardır.

Hiç kimsenin duyarsız kalamadığı bu ortamda bu tribün kardeşlerimizin hangi duygularla meydanlarda yer aldığını merak edenler 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 Van depremlerinden sonra Beşiktaş Çarşının kendileri için çok önemli bir maçta Van ilinin plakası olan 65. Dakikada tribünlerde üstlerini çıkartıp güneş pankartı açarak içlerindeki ışığı, içlerindeki sıcakları göstererek, tüm ülkenin deprem mağduru evsiz barksızları unutmamasını sağlamaya çalıştıkları görüntülere baksınlar.

Bu düşüncelerde olan insanları, sırf birilerini cezalandırmak için kimse kurban seçemez.

Göğsünün üstündeki armada ay yıldız taşıma şerefine sahip olan Karşıyaka Spor Kulübü taraftar grubu Karşıyaka Çarşı ve Karşıyaka Taraftarlar Derneği olarak, bir diğer ay yıldızlı arma taşıya şanlı şerefli Beşiktaş Kulübü taraftar grubu Çarşının her zaman yanındayız.

Şimdi ve her zaman...

1 yorum / sen de yaz !:

Ferhat 7 Temmuz 2013 12:07  

Destek veren tüm taraftar gruplarını tebrik ediyorum. İyi ki varsınız.

ÜST TARAFA DÖN