30 Aralık 2015 Çarşamba

Kongre Yorumları

Öncelikle şunu söyleyeyim, dün yapılan kongreye sadece havayı koklamak ve görüşemediğim arkadaşlarımla görüşmek maksadıyla gittim. Oy kullanma gibi bir düşüncem yoktu, ve kullanmadım da. Gözlemlediğim kadarı ile, 6 sandık olması, oy verme işlemlerinin hızlı olmasını sağlamış. Daha önceki kongrelerde gece geç saatlere kadar başlayamıyorduk oy vermeye, burda aynı saatlerde sandıklar kapanmıştı bile. Daha dostane ve daha düzenli bir kongre oldu kesinlikle. Bu yönde adımlar atmış olmamız sevindirici, umarım kongre sürecimizin iyileşmesi devam eder.

Gelelim sonuçlara;

Sandık 1
Fatih Diniz:52
Mutlu Altuğ:50

Sandık 2
Fatih Diniz:53
Mutlu Altuğ:43

Sandık 3
Fatih Diniz:47
Mutlu Altuğ:35

Sandık 4
Fatih Diniz:82
Mutlu Altuğ:56

Sandık 5
Fatih Diniz:66
Mutlu Altuğ:75

Sandık 6
Fatih Diniz:62
Mutlu Altuğ:97

Şimdi bu sonuçların bana söyledikleri başlıklar şu şekilde;


  • Son bir kaç seçimdir çıkartılan "xxx adet çakma oy var" söylentisi tamamen çökmüştür, bu seçim için konuşulan rakam 400 blok oy yaratıldığı yönündeydi Mutlu Altuğ için, toplam geçerli oy rakamı 718, önceki seçimlerle paralel.
  • Son iki sandığın daha sonradan üye yapılan kişilerden oluştuğu ve bu kişilerin ağır bir şekilde Mutlu Altuğ için oy verdiği açık. Tribünde ve daha önceki seçimlerde görmediğimiz bu insanların kimlerin referansı ile üye yapıldığı araştırılmalı ve açıklanmalı. Açıkçası hiç bir şekilde "blok oy yaratımına" imkan verilmemesi gerekir, ve elbet kongre üye sayısının arttırılması da hedeflerimiz arasında. Birbiriyle çakışan bu iki durum için gerekli birimlerin (Divan Kurulu mudur, Sicil Kurulu mudur bilmiyorum) insitayif alması gerekiyor.
  • 3 ve 4 numaralı sandıklarda Taraftar Derneği'nden üyelerin çok olduğunu biliyoruz. Taraftar, daha önceki açıklamalarında olduğu gibi açık bir şekilde Fatih Diniz'i desteklemiştir.
  • Daha eski üyelerin olduğu ilk iki sandıkta ise, daha önce 2 seçim kaybetmiş Mutlu Altuğ'un, çok uzun süreler görev almış, iki dönem başkanlık yapmış Fatih Diniz'in çok arkasında yer almamış olması, Fatih Diniz için iyi analiz edilmesi gereken bir gerçek. Başkan adayları konuşma yaparken orada değildim fakat bu sonuçların bir sebebi listesindeki isimler olabilirken (Galatasaray tribününden fotoğraf koyan birisinin bizim yönetim kurulumuzda ne işi olabilir), söylemleri ve ortaya koyduğu kısa vadeli hedefleri de olabilir, Demek ki camianın eskileri, bunları çok beğenmemiş ki, nispeten ortada bir duruş sergilemişler.


Dün akşam twitter hesabımdan yazdığım hızlı yorumda, geçerli oy rakamının 800 civarında olması durumunda farkın 50'den az olacağını yazmıştım ve Taraftar Derneği'nin üyeleri ile dışardan üye olanların farkının sonucu etkileyeceğini. Bu iki yorumum da kendisini kanıtlamış oldu.

Bir sonraki kongreye kadar kritik bir viraj var; futbol takımının ligde kalması, kaynak yaratan Erdal Acar ile bağların güçlendirilmesi ve resmi bir zemine dayalı ilişki oluşturulması, başta stad olmak üzere tesisleşme, basketbol takımı için takviye yapılması adına kaynak bulunması ve en az bunların toplamı kadar önemli olan camiadaki bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması. Son 10 yılda ne yazık ki ülke olarak çok kutuplaştık. Yaşadığımız ülkenin bir parçası olarak da bunu camia içerisinde, uzun aradan sonra yapılan ilk alternatifli seçim olan Cihan Büyükoral ile Azat Yeşil'in yarıştığı seçimden beri yaşıyoruz. Bir gün öncesine kadar birbirine saygı duyan insanlar, birbirlerinden nefret eder oldu, birbirlerinin arkasından konuşur oldu, birbirlerini görmezden gelir oldu...Biz düşündüğümüzün aksine çok geniş bir camia değiliz, bizbizeyiz...O sebeple kırgınlıkların ve bölünmüşlüklerin son bulması, "saha dışı" faktörü olarak kulubümüz için çok önemli olacaktır...Bu iş için Fatih Diniz benim gözlemlediğim en doğru isimdir, ve hiç da sakin olmayacak olan ajandasında umarım zaman ve kaynak ayırabiliyor olur bu konuya...

Seçilen yönetim ekibine sonsuz başarılar...


Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN