17 Aralık 2015 Perşembe

Eurocup'a Dönüş

Yarın oynayacağımız Stelmet Gora maçı ile beraber Euroleague'e veda edip, geçtiğimiz sezon Çeyrek Final'de Gran Canaria'ya elendiğimiz Eurocup'ın yolunu tutuyor olacağız. Şanslıyız ki, Ufuk Hoca'nın da bahsettiği uyum sorunu yaşamamız sebebi ile oyuncu değişikliğine giderken, Eurocup maçları 5 Ocak'ta başlıyor olacak.

Stemlet Gora maçı her ne kadar Euroleague maçı olsa da, aslında iki Eurocup takımı arasında geçiyor olacak. Zaten geçtiğimiz sezon da Eurocup'ta rakibimiz olarak karşımıza çıkmışlardı. Her ne kadar her iki takım da Eurocup'a gidiyor olsa, maçın sonucu grup sıralamasını bildireceğinden oldukça önemli olacak. Nedenini kısaca şöyle anlatayım.

Eğer Euroleague grubumuzu beşinci olarak bitirirsek, Eurocup'ta K Grubu'na düşüyor olacağız, Rakiplerimiz; Dolomiti Energia Trento, Grissin Bon Reggio Emilia ve Trabzonspor.Bu üç takım da Eurocup takımı olduğu gibi, Dolomiti Energia Trento ilk turda 7 galibiyet, 3 mağlubiyet, Grissin Bon Reggio Emilia 6 galibiyet 4 mağlubiyet, Trabzonspor ise 5 galibiyet 5 mağlubiyet aldılar. Bu takımlar arasında kadrosu ile bir adım önde olan takım Reggio Emilia. Aradori ve Lavrinovic fark yaratan oyuncular olarak göze çarpıyor. Bu ikiliye destek olan bir diğer oyuncu da Amedeo Della Valle. Energia Trento'ya baktığımızda Avrupa çapında göze çarpan herhangi bir oyuncusu yok. Trabzonspor ise  zaten bildiğimiz tanıdığımız bir ekip. Her iki İtalyan ekip ligde 8 galibiyet 3 mağlubiyet almış durumdalar, Trabzonspor'un da ligde 4 galibiyet 6 mağlubiyeti bulunuyor.

Eğer son Euroleague maçımızı da kaybedip grup sonuncusu olursak, Eurocup'ta L Grubu'na düşüyor olacağız. Rakiplerimiz; Zenit St.Petersburg, MHP Riesen, Umana Reyer Venice. Daha önce de rakip olduğumuz St.Petersburg o günlerdeki gücünde olmasa da ilk turda 8 galibiyet 2 mağlubiyet aldılar. Eski oyuncumuz Ryan Toolson'a Kanadalı uzun Kyle Landry eşlik ediyor. MHP Riesen Alman Ligi'de 9 galibiyet 2 mağlubiyetle ikinci sırada ve Eurocup ilk turunda da 7 galibiyet 3 mağlubiyetleri var. Kadrolarında Mustafa Shakur, Rocky Tryce ve Jon Brockman öne çıkan oyuncuları. Son takım olan Umana Reyer Venice, turistik destinasyon Venedik'in takımı, İtalyan Ligi'nde 6 galibiyet 5 mağlubiyetleri bulunuyor ve ilk turda 4 galibiyet 6 mağlubiyet almalarına rağmen bir üst tura çıkmayı başarmışlar. PAO'dan aldıkları Michael Bramos ile beraber takımın yükünü çeken oyuncular Philip Goss ve Jeff Viggiano.

Görüldüğü gibi bu iki gruptaki takımlar da bizim için çok ciddi tehdit oluşturmuyor, özellikle ilk 2 takımın gruptan çıktığı sistemde. Fakat asıl fark bir sonraki tur yani 8li Finaller'de ortaya çıkıyor. K Grubu'ndan devam etmemiz durumunda rakibimiz N Grubu'ndan olacak; Galatasaray Odeabank, Dinamo Sassari, CAI Zaragoza, Szolnoki Olaj. L Grubu'ndan devam edersek rakibimiz M Grubu'ndan Unics Kazan, Union Olimpija, Nizhny Novgorod ve Euroleage D Grubu 5. takımı olacak, Maccabi Tel Aviv veya Darüşşafaka.Potansiyel rakiplerimizden biri Euroleague takımı olacak, diğeri Euroleague seviyesinde kadrsou olan Unics Kazan, bir başkası da Avrupa'da ekol takımlardan Union Olimpija. Galatasaray'ın Eurocup şampiyonluğunu çok istediğini ve bunun için ciddi bir kadroya sahip olduklarını biliyoruz. Sassari bizim geçtiğimiz yoldan geçiyor, yaşadıkları şampiyonluk sonrası tamamen değişen takımları ile beraber Euroleague'de 9 haftanın sonunda galibiyeti olmadan Eurocup'a devam ediyorlar. Bir diğer ihtimal Szolnoki Olaj ise Eurocup ilk turlarında 4 galibiyet alarak bir üst tura çıkan şanslı ekiplerden. O gruptaki tek sırıtan takım CAI Zaragoza, zaten onların da bize rakip olma şansları yok denecek kadar az.

8li Finaller'de daha kolay bir yol istiyorsak, Mutlak surette K grubunda yer almalıyız. Bunun için de yarın akşam (18 Aralık) oynayacağımız maç oldukça önemli bir hal alıyor...Deplasmanda olması bizim için dezavantaj olacak olsa da, son haftalardaki yükselen grafiğimiz umut veriyor. Umarım, Polonya deplasmanında galibiyetle dönüyor oluruz.


Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN