30 Kasım 2009 Pazartesi

Uyarıyoruz, SIĞMAYACAĞIZ !

Bildiginiz uzere gecen hafta Alsancak Stadında oynanan Mersin Idmanyurdu macinda 1000'den fazla taraftarimiz stat disinda kalmistir.Acik ve kapali tribunlere bilet bulamayan taraftarlarimiz ; balkon tribunune girmek istemisler ama emniyet,kendi yonetimimiz ve ozel guvenlik onlemine takilmislardir.Bu tur sacmaliklar gecen yil da olmustu hatirlayacaginiz gibi.Stat kapisindan geri donmek zorunda kalmis taraftarlarimiz olmustu.Neden balkon tribun acilmaz ? Hangi stadda emniyetin istegi ile tum balkon tribune ev sahibi takim giremiyor ? Daha dogrusu soyle anlatayim deplasman tribununun yaninda kalan komple tribune !!! Istanbul Inonu stadinda kale arkasi komple mi bosaltiliyor ? Ya Saracoglu'nda ? Ya Ankara 19 Mayis'ta ? Ya da yurdumun bilmem neresindeki herhangi bir stadyumda ? Izmir'de hangi kurallar isliyor ? Yonetimimiz gecen senelerden beri kangren olan bu soruna el atmayi dusunmuyor mu ? Taraftarimiz binlerce kisilik bos tribunler varken neden stada alinmiyor ? Her sacma kural neden Izmir'de uygulaniyor ve yonetimimiz bu duruma ses cikarmiyor ? Hicbir ilde ve stadda uygulanmayan bu cagdisi uygulamadan donulup KSK sevdalilarinin mac izleme haklarinin ellerinden alinmamasi icin cagrimizdir.



Bir baska sacma konu ise ; ellerinde biletleri ve kombineleri olan taraftarlarimizin tum kapilar kapatilip tribunlere sokulmamasidir.Gelinen yer bir spor musabakasidir.Opera ya da tiyatro salonuna gidilmiyor.Kapidaki ozel guvenligin tum turnikleri kapatip bir de elinde bileti , kombinesi olan taraftarlarimiza defolun gidin hakaret etmesine dur denilmesini istiyoruz.Karsiyaka taraftari butun bu zorluklara ragmen sevdasinin pesinden yine o stada gelecek.Tum yetkilileri simdiden uyariyoruz.
O STADA SIGMAYACAGIZ ! BALKON TRIBUN ACILSIN.

3. Çeyrek Ve 3.Set Kabusu

Salon sporlarında bu yıl ki kabusumuz 3 sayısı oldu.Basketbol ve voleybol takımımız sanki anlaşmış gibi "3" dediğiniz anda duruyor.Basket takımımız 3. çeyrekte sanki bıçak kesmiş gibi oyundan kesiliyor.Bir maçta değil iki maçta değil.Kazandığımız ya da kaybettiğimiz maçlardaki kronik özelliğimiz oldu bu.Buna alıştık demeyelim ama benzer bir sorunu malesef voleybolda bayanlarımız yaşıyor ve hem bizi hem kendilerini de kahredip ,rakiplere altın tepside galibiyetleri hediye ediyorlar.

Bknz. İller bankası maçı,GS maçı. 2-0 öne geçiyorsun. 3. set başlıyor ve o ilk 2 seti kazanan takım ortada yok.Müthiş savunma hataları,üstüne moralleri de bozuluyor ve toparlanmaları imkansız hale geliyor.Her şey bir çorap söküğü gibi devam ediyor.Dur durdurabilirsen bu düşüşü.Tamam son buluyor bu durum ama 2-3 olarak son buluyor.Yine bize hüsran durumları.Herkes teknoloji ile içli dışlı olduğu için bir reset tuşu olsa da bassak diyor bu anlarda.Gerçekten öyle bir tuşa ihtiyacımız var.Ne alınan molalar işe yarıyor ne destek,moral vermeye çalışan az sayıdaki cefakar taraftar.Hadi rakip seyirci baskısı da yok.Nedir bu işin sırrı ? Nedir sizin oyununuzu bir anda bu derece değiştiren ? Tek bir şey anlıyorum ; o da bayanlarımızın en büyük rakipleri yine kendileri.Bu psikolojik bir sorun.O anda aşabilirse aşacaklar.Yoksa taktik,teknik vs olmuyor.Şu 2 maç kaybedilecek maçlar değildi.

29 Kasım 2009 Pazar

Rizespor - Karşıyaka : 0-2 [ ÖZET ]

23 Kasım 2009 Pazartesi

-3- Vakte Kadar Şampiyonluk

Pazar günü 13:30'da Alsancak Stadındaydık. Ümit Turmuş hocamız ile takım ilk maçına çıkıyordu. Herkes'de hafif bir telaş vardı. Bunun yanında Karşıyaka Taraftarında hiç olmayan şey, iç rahatlığı tüm taraftara hakim olmuştu. İlk dakikalarda tribünlerde patlayan bir besteyi tüm stad söylemeye başladı. Beste gideceği yeri çok iyi biliyordu, hiç sekmeden gitti yerine..
Tepkimiz sana değil başarılar Ümit hoca
Tepkimiz sana değil başarılar Muharrem hoca
Tepkimiz sana değil anlasana Selçuk Baba
Tepkimiz sana değil saldırsana KARŞIYAKA!


Ve ilk yarı başladı. Herkeste bir heyecan vardı. Mersin İ.Y. takımında birçok eski oyuncumuzu gördük. Kalede Kerem, Forvette Serkan İrdem.. Emrah Bozkurt'un sakatlığından dolayı forvet hattında Okan Öztürk ve Erçağ vardı. İlk yarıda pek fazla pozisyon bulamadık iyi oyunumza rağmen. Bunun cevabını maç sonrası hocamızdan aldık. Mersin İ.Y. önceki maçlarından çok farklı bir taktik ile sahaya çıkmıştı. Aslında bu cümle bizim içimizi rahatlatmamıza yardımcı olacak bir cümle. Ümit Hoca rakibimizin geçmişini araştırmış demektir. Buda Karşıyaka'ya ne kadar değer verdiğini, işini büyük bir özveri ile yaptığını ortaya koymuştur. Takımda yaptığı değişiklikler az olmasına rağmen sahada çok belirgindi.

Kıvanç ve Erçağ bu maçta yine harikalar yarattı. 61-66-77. dakikalarda gelen goller Karşıyaka taraftarının son günlerdeki kara durumda güldürmeyi başardı. Bundan sonrasını merakla bekliyoruz ve Pazar günü Rize maçına gidiyoruz..

22 Kasım 2009 Pazar

Karşıyaka - Mersin İdman Yurdu : 3-0 [ ÖZET ]

9 Kasım 2009 Pazartesi

Karşıyaka - Bucaspor : 2-0 [ ÖZET ]

1 Kasım 2009 Pazar

Karabükspor - Karşıyaka : 3-0 [ ÖZET ]

ÜST TARAFA DÖN